Thaisalat med edamamebønner og peanutbutterdressing gør kål sexet og uimodståeligt lækkert!
Ja, der er nærmest ingen grænser for, hvad sådan en peanutbutterdressing kan gøre.
Ikke nok med at den smager himmelsk, nu kan den altså også gøre kål sexet…
Tror du ikke på mig?
Ok, så giv den chance og fortæl mig så, om jeg ikke har ret?
Kend din kål og gør den cool
Ja eller sexet for den sags skyld…
Der findes voldsomt mange kåltyper, hør bare lige her:
Rødkål, hvidkål, kinakål, grønkål, spidskål, glaskål, rosenkål, savoykål, blomkål, palmekål, broccoli, romanesco og garanteret en hel masse andre…?
Og selvom de (næsten) alle hedder kål til efternavn, er de både forskellige i udseende, smag og hvordan de skal tilberedes og håndteres.
De har nu også en del til fælles.
Fx. at de er super sunde, billige, mættende, lokale, langtidsholdbare og mega lækre.
HVIS du altså ved, hvordan du skal håndtere den kål du står med.
Nogle skal forblive rå, nogle skal snittes fint, nogle skal masseres og nogle skal enten dampes, steges eller bages.
En ting du med garanti aldrig kan gøre forkert med kål er, at snaske det ind i peanutbutterdressing.
Kan peanutbutterdressing egentligt gøre nogen skade på noget, overhovedet?
Til det findes der kun et simpelt svar og det er et stort rungende; NEJ!
Thaisalat med edamamebønner og peanutbutterdressing
Thaisalat med edamamebønner og peanutbutterdressing i lige så store mængder du drømmer om, er salaten, der kan få salatkræsne typer og andre kål skeptikere til at gå ombord i salatskålen både 2 og 3 gange…
Selv om peanutbutterdressingen er magisk god, så er det nu ikke den alene, der efterlader salatskålen gabende tom.
Det er kombinationen af groft hakket spidskål, perfekt dampet broccoli, frisk agurk, knasende og saltede peanuts, aromatiske sesamfrø, bitre løg og stærke chili OG selvfølgelig dressingen, der tilsammen gør hele herligheden uimodståelige lækker.
En fyldig og lækker salat som denne her, kan sagtens stå alene, men skal du have smagsløgene mætheden helt op at ringe, så serverer du de dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter som tilbehør.
De 2 ting til sammen og du har et festfyrværkeri af et aftensmad måltid!
Giv maden et twist af thailand
Peanutbutter er bare en lækker smagsgiver fra det thailandske køkken.
Chili, citrongræs, forårsløg og koriander er nogle af de mange andre.
Og her har du 3 opskrifter, der også forener alle de smage i forskellige og mega lækre variationer.
Uforglemmelig thaisalat og veganske thai spyd
Thai quinoa kødboller og grøntsagsnudler med peanutbuttersauce
Thai peanut hummus
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 300 g edamamebønner
- 1 broccoli, i små buketter
- ½ lilla spidskål, groft hakket
- 1 agurk, i skiver
- 3 forårsløg, i skiver
- 1 stor håndfuld koriander, groft hakket
- 1 dl. ristede saltede peanuts
- 2 spsk. sorte sesamfrø
- Peanutbutterdressing
- Damp broccolien i en gryde med dampindsats, eller med en lille smule vand i bunden, i 1-2 min.
- Vend alle ingredienser sammen i stor skål.
- Anret salaten i en serveringsskål og server peanutbutterdressingen til.
- Spis salaten alene eller server den som tilbehør til de dobbelt bagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter
Av, av en lækker farvestrålende skål. Den må prøve snarest! Men først: tahin- og peanutbutter-kikærter ;o)
Ha ha, ja det er jo altid et dilemma om hvor man skal starte henne med alle lækkerierne 😉
Hej Maria. Kan det pass du mangler chili i opskriften? Kan se den på billederne(og jeg har derfor også puttet det i salaten keg netop har lavet) men kan ikke se det nævnt i opskriften. Glæder mig til at smage peanutbutter dressingen til 🙂
Kh Anne
Det er bare fordi jeg at pyntet med chili 😉
Du kan tilfølje lige så meget chili som du har lyst til 😉
Kunne du anbefale en anden dressing til denne salat?
Ja, tahindressingen fx. https://www.vanloseblues.dk/2014/03/tahindressing/
Edemame bønner, er det fra frost? Kan det spises råt eller? Tænker bønnetoksiner
Yes det er dem jeg altid bruger, så optøer jeg dem bare med noget kogende vand.
edamamebønner indholder ikke samme mængde toksiner som andre bønner og kræver derfor ikke udlødning og kogning først 😉