Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin er en hyldest til efteråret og er det perfekte tilbehør på middagsbordet.

Selvom vi egentlig bare er ud i en fancy frika-vega-delle her, så bliver de ikke mindre lækre af den årsag.
Faktisk slet ikke.

Server dem sammen med smuk salat, eller to, en dressing – du ved hvilken…
Og så er den middag sådan set i vinkel, ikke?

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarinDobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarinDobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin

1001 græskar variationer

Kunne det være muligt?
Kunne man forestille sig?
Ville det være passende?

… at presse endnu en græskaropskrift ind lige her?
Altså, ind imellem alle de andre, der allerede befinder sig i arkivet?

Fordi, ser du…
Jeg kan nemlig slet ikke styre det.

6 ud af 7, ja hvis altså det ikke nærmere er 7 ud af 7 dage, ihvertfald her i efteråret.
Ja så består min aftensmad, sådan groft skitseret af:

salat
tahindressing (naturligvis!?)
deller, af en eller anden vegansk art
og bagt græskar som tilbehør

Hvor trivielt det end må lyde, så er det heldigvis langt fra tilfældet.
Det er nu ganske varieret, jo jo – tro nu på mig, ikke?

Nå, men for lige at varierer det lidt, har jeg nu kombineret dellerne og græskaret i en og samme og gæstevenlige kreation.
Fordi, frikadeller – også selvom de er veganske, piv lækre og alt muligt, så er det bare ikke gæstemad, vel?
Altså, sådan fin gæstemad.

Men det er de her!

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin er altså bare en fancy udgave af en frikadelle.

Ingredienserne er more og less de samme.
De kommer bare i en anden facon.

Butternutsquashen bliver i første omgang bagt for at blive mør og lækker, så kødet kan skrabes ud og blive vendt med fyldet, der giver smag og bid.
Imens ryger skindet tilbage i ovnen, for at blive sprødt og lækkert, og klar til at blive fyldt med det lækre fyld.
Du kan nemlig sagtens spise skrællen på butternutsquashen, ja også hokkaidoen.

Så spar du bare tiden med det besvær og dobbelt bag din græskar istedet, ik´?

Dobbetbagt er dobbelt godt

Det er ikke kun en butternutsquash, der bliver dobbelt så god af to omgange i ovnen.
De søde kartofler gør det isærdeleshed også.

Så hvis du er vild med denne opskrift, vil du også elske disse to.
Og hey, du kan jo også bruge det samme fyld i en butternutsquash og omvendt, genialt ikke?

Dobbeltbagte søde kartofler med kikærter, soltørrede tomater og pinjekerner
Asiatiske dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin

Dobbeltbagt butternutsquash med quinoa, spinat og rosmarin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 små butternutsquash, halveret og uden kerner
  • 200 g spinat
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 dl. valnødder, fint hakkede
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • Salat:
  • 400 g grønkål, fint hakket og masseret
  • 100 g dadler, uden sten og i skiver
  • 100 g valnødder
  • 2 pærer, i skiver
  • Dressing:
  • Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Placer de 4 halve butternutsquash med skære siden ned ad og bag dem møre i 30-40 min.
  3. Tag dem ud af lad dem køle med til du kan røre ved dem uden at brænde dig.
  4. Skrab kødet ned i en skål og sæt skallen tilbage på pladen og ind i ovnen.
  5. Bag skallen i yderligere 10 min.
  6. Imens laves fyldet.
  7. Varm en pande op til medium varme og steg løget heri i 4-5 min.
  8. Tilsæt, rosmarin, salvie og spidskommen og vend det rundt.
  9. Tilsæt spinaten og lidt vand.
  10. Lad spinaten falde sammen og kom det i skålen med butternut-kødet.
  11. Rør det hele sammen med sennep, citronsaft og valnødder og smag til med salt.
  12. Fordel fyldet i de sprøde skaller, sæt dem i ovnen endnu engang i 5-10 min., så oversiden bliver sprød og fyldet varmt.
  13. Masser grønkålen med lidt af dressingen og vend derefter pærer, valnødder og dadler i.
  14. Server de dobbeltbagte butternutsquash med salaten.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem