Græskarhummus med chili og rosmarin

Græskarhummus med chili og rosmarin

Græskarhummus med chili og rosmarin er endnu et twist på en opskrift, der heldigvis sagtens kan tåle at blive varieret i uendelige smagsvariationer.

Og det har jeg da så sandelig også tænkt mig at gøre.
Nu hvor jeg både elsker græskar og hummus – hvad er så mere oplagt end at kombinere dem?

Så hvis du også er hummusentutiast, ved jeg, at du vil elske denne aromatiske efterårs udgave med græskar, rosmarin og chili.

Græskarhummus med chili og rosmarinGræskarhummus med chili og rosmarin

8 – O.T.T.E

Ja, det er altså antallet af hummus opskrifter her på Vanløse Blues.

For nu ihvertfald …

Jeg har nemlig meget svært ved at tro, at det tal ikke vil stige.
Fordi når man elsker hummus så meget, som jeg gør, opstår der hele tiden nye smagsvarianter, der skal prøves af.

Her i efteråret ( som hvis du skulle være i tvivl, er mit absolutte yndlings årstid ) er det mig umuligt at handle ind –  uden der også lige ryger et græskar eller to, ned i kurven.  Også selvom det slet ikke står på listen.
Jeg tænker slet ikke over det, det ender der ligesom bare…

Og det er altså ikke fordi, at jeg har gang i en gigansk græskarlygte-samling.
Næ, jeg spiser dem da…

I super, salater, som fritter og nu altså også i hummus!

Græskarhummus med chili og rosmarin

Græskarhummus med chili og rosmarin forener altså det bedste af to verdener.
Efterårets hovedrolle indehaver, græskaret og den bare altid gode hummus.

Og hvor fantastisk er det ikke lige, når to af de ting man elsker allermest, også passer perfekt sammen og bliver til en ny og lækker version af sig selv.

Fordi det stik modsatte kunne jo også være tilfældet.
Jeg elsker fx. også sennep og chokolade, men at sætte dem sammen, er måske ikke den bedste idé.
Men græskar og hummus, se dét er altså en virkelig god idé!

Gå aldrig ned på hummus

Hvad er en gulerodsstav uden hummus…?

Ja, så er det jo bare en helt almindelig (og kedelig) gulerodsstav, ikke?
Og fadet med de faverige stave kan stå urørt længe.

MEN…

Servers de med en skål hummus, ja se så får de jo hurtigt ben at gå på.
Nu kommer så her mit tip til dig: gå aldrig ned på hummus, ALDRIG!
Fordi er det er jo ikke kun guleroden, der bliver mere spændende, når den kombineres med hummus.
Det er jo sådan cirka bare alt, der gør det.

Så find din yndlings hummus herunder, eller bedre endnu – lav dem ALLE sammen, fordi, man skulle jo nødigt gå ned på hummus, vel?

Den klassiske:

Perfekt hjemmelavet hummus – oliefri

og de 6 andre:

Edamamehummus med masser af koriander
Karry-mango hummus
Rødbedehummus
Thai peanut hummus
Gulerod-chili hummus
Smoky spicy blackbean hummus

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Græskarhummus med chili og rosmarin

Græskarhummus med chili og rosmarin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hummus
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • ½ hokkaido ( målt ud fra en øko version )
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. tahin
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Skær hokkaidoen i tern og damp den mør i en gryde med lidt let saltet vand i bunden, ca. 15 min.
  2. Kom den dampede græskar i en foodprocessor sammen med alle øvrige ingredienser og kør det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.
Tips
Opbevar overskydende hummus i en lukket beholder i køleskabet, her holder den sig min 3-4 dage.

 

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem