Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar er dobbelt op på græskar og derfor også dobbelt op på mums!
Vi har altså både græskar indeni vaflerne og ovenpå vaflerne.
Mums, med mums på.

Græskar kan bruges til uendeligt meget andet end græskarsuppe.
Jeg siger, blend dit græskar, men lav det til vafler istedet!

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskarGræskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskarGræskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskarGræskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar

Sir Butternut og Mr. hokkaido

De to nydelige orange herrer, er hyppige gæster i mit køkken.

Meget hyppige endda …

Det er som om, at én af de to herre (på en eller anden måde) er en del af nærmest alle mine måltider, fra september til november, hvor det altså desværre begynder at ebbe ud med de to.

Men nu skal jeg jo ikke tage sorgerne på forskud, vel …
Fordi lige nu vrimler det med græskar – og halleluja for det da!
Og så længe der er græskar i butikkerne –  ja så har jeg da tænkt mig, at give alt jeg kan komme i tanke om, et twist af græskar.

Denne gang blev det så vaflerne tur ..

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar er altså endnu en opskrift, hvor to af mine livretter samles i en og samme ret.

Vafler og græskar!
Både i og på vaflen.

Fordi hvorfor holde sig til en af delene når man kan gå all in på græskar.
Så skulle du nu syntes, at den græskarvaffel der, med græskar ovenpå…
Den kan da sagtens klare lidt mere græskar.

Ved du hvad, det har du da helt ret i.
Og løsningen på det – ja det er da selvfølgelig at toppe den med græskarhummus´en fra sidste uge.

Problemet løst, var der andet du ville..?

Mere end bare suppe …

Sådan et græskar, uanset om det er hokkaido eller butternutsquash, kan det bruges til nærmest uendeligt meget mere, end suppe.
Selvom en græskarsuppe er en lækker sag, så kan man hurigt blive træt af græskar, hvis det er den eneste ret man bruger græskaret til.

Istedet kunne du fx. lave dem til frikadeller, en tærte, komme dem i en dahl eller på en pizza?
Ja se bare her for uendelige græskar lækkerier:

Hokkaidofrikadeller og bønnesalat
Græskar-porre tærte på quinoabund
Indisk dahl med græskar, aubergine og spinat
Pizza med græskar, svampe og hasselnødder

…. og jeg kunne blive ved, ja jeg kunne!

Hvad skal det næste dog være, som jeg lister græskar ind i?
En smoothie, søde græskarvafler eller noget helt 3. ???
Ja hvad syntes du?

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar

Græskarvafler med chili, rosmarin og bagt græskar
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Jeg bruger et Tefal Snack Collection multijern til at bage mine vafler i.
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler
Antal personer: 6 belgiske vafler
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel græskarskiverne på pladen og vend dem med kokosolie, spidskommen og salt.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag græskarskiverne i 15-20 min.
  4. Tænd vaffeljernet og lad det varme op til lampen lyser grøn.
  5. Rør alle ingredienser til vaflerne sammen.
  6. Fordel ⅓ del af dejen i vaffeljerne og bag vaflerne til lampen igen lyser grøn.
  7. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
  8. Server vaflerne med feldsalat, bagt græskar og tahindressing og evt. også græskarhummus.
Tips
* Køb disse ingredienser i Rawfoodshop.dk til fordelagtige priser.
** græskarmos laver du helt enkelt ved at skære et hokkaidogræskar i tern og dampe det i en gryde til det er helt mørk og herefter blende det cremet.
Xantahngum giver struktur og saftighed til glutenfri bagværk. Det kan sagtens undlades, men gør en kæmpe forskel og konsistens.

 

GemGem

GemGem