Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak er en fyldig og frisk salat, der sætter kulør på middagsbordet.

En salat, der mætter godt og smager dejligt.
Altså rigtig dejligt.

Så er du ikke jyde, kan jeg fortælle dig, at det oversat til københavnsk, betyder at den er fan-f***ing-tastic !!!

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinakLilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinakLilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinakLilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak

Når jyden flytter til kjøwenhavnstrup

Ja således omtales hovedstaden, der hvor jeg kommer fra.
Nærmere bestemt Hirtshals, der hvor vinden altid blæser, så træerne ikke vokser sig højere end husene.
Tilgengæld er der mælkekasser på knallerterne og fisk i flagstangen.
Og alt øst for storebæltsbroen kaldes altså Kjøwenhavnsstrup.

I Hirtshals er slynger man ikke om sig med de begejstrede gloser.
Godt betyder derfor fantastisk.

Så hvis du er jyde, vil du derfor kalde denne salat god.
Er du derimod fra Kjøwenhavnstrup, ja så ville du nok nærmere kalde den: overdrevet lækker, vidunderlig og ualmindelig fantastisk skøn.

Mindre kan ikke gøre det ….

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak bliver sammen med pære, friske figner, granatæble, persille og ristet boghvede til en salat, der springer dimensionerne for hvor god en salat egentlig kan være.

Ingen grund til beskedenhed her.
Nix!

Når noget er godt, så skal man altså sige det!
Fordi når du er positiv, energisk, sprudlede fyldt af glæde.
Så det ualmindeligt svært for dine omgivelser at være det modsatte.

Sprød og smagfuldt efterår

Kål og rodfrugter, dem kommer du ikke udenom, uanset hvor meget du end prøver at undgå dem, når du går rundt i grøntsadelingen med din indkøbskurv.

De er billige, de mætter og så smager de bare super godt.
Få mere inspiration til hvordan du gør både kål og rodfrugter til at være sprøde og smagfulde lige her:

Blomkålssalat med linser og bagt græskar
Sensommersalat med brombær
Nordisk kålsalat – den ultimative efterårssalat

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak

Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 lilla spidskål. fint snittet
  • 3 store pastinakker, i skiver
  • 2 friske figner, i både
  • 1 pære, i skiver
  • 1 granantæble, kernerne heraf
  • 1 håndfuld bredbladet persille, groft hakket
  • 1 dl. hel boghvede
  • Olivenolie
  • salt og peber
  • Dressing:
  • 3-4 spsk. sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom pastinakskiverne på bagepladen, vend dem med olivenolie og salt og fordel dem i et lag.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 min.
  4. Varm en pande op til medium varme og rist boghvede herpå til den er gylden og begynder at dufte.
  5. Kom spidskål, pastinak, pære og persille i en stor skål og vend det med sennepsvinagrette og et nip salt.
  6. Anret det i en skål og pynt med figner, granatæble og ristet boghvede.