Sunde tahin cookies – veganske og glutenfri

Sunde tahin cookies
Sunde tahin cookies er både sprøde og bløde, søde og salte.
Altså, den helt rigtige cookie-konsistens og den helt rigtige smagskombination.

De er tilfredsstillende, at det er svært at nøjes med bare en.

Så er det godt eller dårligt, at du kun skal bruge 5 ingredienser og 15 minutter for at lave dem?

Sunde tahin cookiesSunde tahin cookiesSunde tahin cookiesSunde tahin cookiesSunde tahin cookies

 til hyggen

Hygge er lig med mange ting.

Varme drikke og vamsede tæpper efter en gåtur i skoven.
Faktisk især efter en god lang og blæsende gåtur i den smukke efterårsnatur.

Ja, jeg kan nærmest blive helt fristet til at gå en tur, når det river og rusker udenfor.
Fordi, der er da ikke noget mere hyggeligt, end at krybe sig under tæppet til en god film, når man er blevet blæst igennem af det danske vejr, vel?

Eller jo!

Fordi du kan ikke sige hygge, uden også at involvere noget spiseligt.
Sådan er det bare!

Her i efterårsferien er det tid til at skrue op for hyggen og ned for tempoet.
Og en god måde at starte hyggen på, er ved at bage cookies.

Så lad hyggen begynde!

Sunde tahin cookies

Sunde tahin cookies kræver altså bare 5 ingredienser og 15 minutter.
Fra du starter med at finde tingene frem. Til der dufter himmelsk og du har sprøde, chewy, søde, salte og helt igennem perfekte cookies, at sætte tænderne i.

Du behøver hverken blender, foodprocessor, minihakker, stavblender, røremaskine eller elpisker for at lave disse cookies.
Det eneste, udover de 5 ingredienser, du har brug for, er en skål og dine hænder.
Og nå ja, også en ovn, en bageplade og et stykke bagepapir.

Men du har forstået pointen her, ikke?
Det er ualmindeligt (farligt!?) nemt at lave sunde tahin cookies.

Øhm…
Tahin…?
I mine cookies…?!

Jamen, smager de så ikke af hummus?

Nej nej nej, slet ikke.
Overhovedet ikke.

Tahin sammen med kanel, kokossirup og havregryn bliver til en himmels smagskombination, der på ingenmåde minder om hummus.
Men bare smager godt, så godt, at du vil have en til, og en til, og …

De rå, de sunde og de spicy

Er ikke rollelisten til en kitchy gammel western film.
Men derimod rollelisten til mange hyggelige stunder.

Der er de helt sunde, som du kan spise til morgenmad, de krydrede til alle efterårs-gærskar elskerne. Og så er der de rå, til de utålmodige og alle dem, der elsker at spise cookie dejen rå.

Men hey, hvem gør egentligt ikke det?
Og min cookiedej er både sund og fyldt med proteiner …

Sunde quinoa cookies
Græskar cookies med chokolade og pumpkin spice
Sunde cookie dough kugler

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Sunde tahin cookies

4.0 from 3 reviews
Sunde tahin cookies - veganske og glutenfri
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Cookies
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 225 ml havregryn, glutenfrie
  • 125 ml tahin*
  • 125 ml valnødder**
  • 60 ml kokossirup el. anden flydende sødning
  • 1 tsk. kanel
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Ælt alle ingredienserne sammen til alt er jævnt fordelt.
  3. Form dejen til 8 kugler, placer dem på bagepladen og giv dem et lille tryk.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag cookiesene i 10 min.
  5. Lad cookies køle af inden de nydes.
  6. Opbevar cookiesene i en lufttæt beholder, her holder de sig min. 4-5 dage.
Tips
* Jeg bruger Tahin fra Urtekram. Du kan også bruge andre nøddesmør som fx. peanutbutter, mandel- eller hasselnøddesmør.
** Andre nødder kan også bruges og du kan fx. også tilføje rosiner og hakket mørk chokolade.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem