Svampe Bourguignon med rodfrugt mos

// Annonce for Fiskars // 

Vegansk Svampe Bourguignon med rodfrugt mos.

Fordi hvad er bedre end en god klassisk og varmende gryderet, på en frysende kold dag?
Det skulle da lige være, at den færdig på en halv time.

Ja, så hurtigt kan den altså laves, selv en klassiker som denne Svampe Bourguignon.
Så inviter hele familen på en spontan hverdags middag, maden er klar om 30 minutter!

Svampe Bourguignon med rodfrugt mos

 

Svampe Bourguignon med rodfrugt mosSvampe Bourguignon med rodfrugt mosSvampe Bourguignon med rodfrugt mosSvampe Bourguignon med rodfrugt mosSvampe Bourguignon med rodfrugt mos

Udfordringen!

Hverdagen byder på utallige udfordriger, som vi alle førsøger at løse på bedst mulig måde.
Kan du få hverdags kabalen til at gå op, så kan du nærmest mestre alt.

En af de sværeste, og mest tidskrævende udfordriger vi står overfor, dagligt faktisk.
Ja, det er aftensmaden….
Det er som om den kommer bag på os, selvom vi udemærket godt ved, at vi skal have noget at spise – hver dag!

Så når klokken nærmer sig 17 og maven samtidig sender dig et knurrende signal om, at du nok bør overveje at påbegynde udfordring aftensmad, ja så kan der nærmest opstå panik tilstand.

Fordi, der skal jo både handles ind, hentes børn, laves mad og lektier, vaskes tøj OG smøres madpakker ..
alt imens du skal være overskudsforældre og have dybe samtaler med dine børn, om hvordan dagen er gået.

Fik du også sved på panden?
fordi det gjorde jeg …

Så er det nu du skal tage en dyb vejrtrækning.
Fordi sammen skal vi nok komme igennem aftensmaden, helt uden sved på panden og med et ganske velsmagende resultat.

Jeg har nemlig taget en anden udfordrig op.
Fiskars har udfordret mig til at lave en klassisk dansk kødret, uden kød og ved at bruge deres Hard Face gryde- og pandeserie.

En serie, der kan tåle lidt af hvert og modstå den krævende hverdagsbrug.

Svampe Bourguignon med rodfrugt mos

Svampe Bourguignon med rodfrugt mos lyder måske ikke så klassisk dansk.
Men det gør ris ala mande jo heller ikke, vel?

Men både Ris ala Mande og Svampe Bourguignon er nu pære danske.
Vi vidste bare allerede dengang ruder konge var knægt, at vores kære modersmål ikke kan hamle op med fine og fancy (og mere appetittelige) navne på retterne, som de altså kan i Frankrig.

Derfor hedder risengrød med mandler, Ris ala Mande og den sammenkogte svamperet hedder derfor så meget finere; Svampe Bourguignon.

Eller rettere Beuf Bourguignon er blevet til Svampe Bourguignon – fordi så nemt kan det faktisk være, at gøre de klassikse kødretter veganske.

Byt kødet ud med fx. svampe – og wupti!
Så har du en ret, der tager mindre end halvt så lang tid at lave og smager mindst dobbelt så godt.
Altså, hvis jeg nu selv skal sige det!

den udfordrig kunne sagten laves, helt uden at få sved på panden.
Tør du tage udfordringen op, og lave en klassisk dansk kødret – uden kød – til din famile?

Godt grej til hård hverdagsbrug

Fiskars Hard Face serie kan altså modstå den hårde hverdags brug, vi udsætter vores gryder og pander for.

Og tog familen godt imod Svampe Bourguignon, så vil de med garanti også elske disse:

Cremet tomatpasta med vegansk parmesanost
Bønnepasta med spicy gulerodssauce broccoli og pinjekerner
Madpandekager med krydderurter, hummus og stegte grøntsager

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Svampe Bourguignon med rodfrugt mos

4.7 from 11 reviews
Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Gryderet, comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
  • 2 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2,5-3 dl rødvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, fint hakket
  • 1 tsk. arrowrotpulver ( eller anden stivelse til jævning af saucen)
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • Rodfrugtmos:
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 3 pastinakker, i mindre tern
  • 2 persillerødder, i mindre tern
  • 2 gulerødder, i mindre tern
  • 2 spsk. Naturli´smørbar
  • ½ dl Naturli´ Soya Cuisine
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium varme.
  2. Tilsæt olien og steg løg, gulerødder og svampe her i til væsken er fordampet fra svampene.
  3. Tilsæt hvidløg og tomatpure og vend det rundt.
  4. Tilsæt 2,5 dl. rødvin og lad det dampe ind til halvdelen.
  5. Vend krydderuterne og laurbærbladet i og hæld bouillonen ved.
  6. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Imens dampes grøntsagerne til mosen i en gryde med lidt vand i bunden, til det er mørt, ca. 15-20 min.
  8. Rør arrowroot pulveret ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad det tykne.
  9. Fisk laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber.
  10. Mos grøntsagerne til ønsket konsistens med smørbar og Soya Cuisine og smag til med salt.
  11. Anret mosen i 4 dybe tallerkner, server svampe bourguignon ovenpå og pynt med friske krydderurter.