
Er du vindblæst og fryser?
Løber næsen og hoster du også?
Så er en skål varm, krydret og cremet suppe svaret.
Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter!
En smagseksplosion af efterår og thailand, der både giver varmen og baktusserne kamp til stregen..
Sweater weather
Man kan ikke sige efterår uden også at sige suppe eller græskar.
Og nå ja, også forkølelse, hoste og vamsede hjemmestrikkede trøjer…
Strikke kan jeg ikke, heller ikke hækle …
Men hoste og forkølelse, se det kan jeg gøre noget ved.
Altså, nok ikke sådan lige på mirakuløst-vis fjerne, men lindre eller tage i opløbet.
Svaret er ikke ( kun ) en varm sweater, men selvfølgelig en varm suppe.
Fyldt med masser af krudt, der kan nedfælde alle de uønskede bakterier.
Suppe og græskar kan heldigvis kombineres og en græskarsuppe er nok den mest populære måde at bruge græskaret på.
Istedet for en helt klassisk en af slagsen, har jeg givet min græskarsuppe et twist af thailand og en lækker topping.
Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter
Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter er altså en ualmindelig og særdeles lækker kombination.
Ikke alene giver den baktusserne kamp til stregen, den smager også himmelsk.
Fordi peanuterbutter i kombination med ingefær, hvidløg, chili, citrongræs og koriander er bare piv lækkert!
Uanset om det er i en dressing eller i en suppe.
Ja, så får den kombination af lækkerier altid mine smagsløg til at juble.
Og nu er det heldigvis sådan, at lige præcis den kombination også passer perfekt sammen med græskar.
En cremet grøntsagssuppe er samtidig også lyn hurtig og nem at lave.
Grønstagerne skal ikke skæres ens og perfekt ud – de skal jo alligevel bare blendes.
Og du behøver heller ikke engang besværet med at fjerne skrællen på græskaret.
Den bliver både mør og lækker og kan altså sagtens spises.
Så spar tiden på det besvær og ha´en varm og lækker suppe klar på under 30 minutter.
Snup en suppe
Efteråret byder med sin regn og blæst på mange suppe anledninger.
Klare supper, cremede supper – grønne, hvide og orange supper.
Så snup en suppe!
En i hver farve og få varmen, helt ud i fingerspidserne
Broccoli-spinat suppe med nøddedrys og pastinak fritter
Gulerodssuppe med fennikel og appelsin
Blomkålssuppe med gulerodssalsa
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

- 1 hokkaido (øko størrelse) i tern
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 løg, groft hakket
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 stilk citrongræs, fint hakket
- 1 rød chili, fint hakket
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. ingefær, fint hakket
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Peanutbutter ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 spsk. tamari
- 1 tsk. kokosolie
- Topping:
- Frisk koriander
- Chili
- Kokosmælk eller soya yoghurt
- Varm en stor gryde op til medium varme, smelt kokosolieng steg løg og hvidløg heri i 3 minutter.
- Tilsæt alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege i 1 min.
- Tilsæt græskar, ved det rundt og lad det stege i yderligere 1 min.
- Hæld bouillonen ved, bring suppen i kog og lad den simre i 15 min.
- Varm en pande op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5-7 min. Vend rundt i det undervejs.
- Tilsæt tamari og peanutbutter, vend rundt i det indtil peanutbutteren er fordel og lad det stege i yderligere 5-7 min.
- Blend suppen jævn og cremet og smag den til med limesaft og salt og peber.
- Anret suppe i skåle og top den med kokosmælk/soya yoghurt, peanutbutter ristede kikærter, koriander og chili.
Hvor lækkert og sundt 🙂 Du er genial i et køkken 🙂
Jeg må have lavet retter af græskar i år.
Efterår er den bedste tid! Der er sol og frisk luft, men ikke så meget at man kampsveder fra klokken 7 om morgenen 🙂
Årh den lyder lækker den suppe! Vi har allerede spist græskar et par gange den sidste uges tid – SÅ dejlig en spise. Både hokkaido og butternut. Men jeg er stadig på suppestadiet – har ikke haft så meget mod på at prøve dem på andre måder. Det skal dog laves om i år 😀
Tak Maria, ja du må da helt sikkert lave retter med græskar i år!
Det er bare at kaste sig ud i det Gitte, bagt græskar er så godt både som tilbehør og i salater.
Jeg er VILD med græskar 😉
Ha en dejlig søndag!
kh Maria
Jeg er også blevet virkelig glad for ovnbagte græskar i både, og jeg vil afprøve denne opskrift i den kommende uge.
NB: Du skal lige rette i opskriften så der står 1 spsk peanutbutter i stedet for kikærter 😉
Orv YES hvor ser det bare lækkert ud. Jeg skal lave den her asap! 😉
Har lavet din suppe her til aften. Cremet og mættende. Havde dog en forestilling om at kikærterne ville blive sprøde, men smagte fint alligevel. Tog et foto til dig, men kan vist ikke lige poste det… prøver at tagge dig på Instagram ?
Kikærterne bliver desværre ikke sådan knasende sprøde.
Men tilføjer bid og proteiner til suppen, så du har ikke gjort noget forkert.
Kan man bruge indmaden fra de store græskar, man bruger til Hallowen?
Ja, Anette, det kan du sagtens… Jeg laver selv suppe og græskarpure af de store græskar, så jeg har i fryseren.
Suppe i fryseren er ALTID en god idé 😉
Hvor meget vejede det græskar du brugte cirka?
Åh det står jeg desværre ikke sådan lige og vejer.
Men jeg køber altid økologisk så det er den størrelse græskar du skal gå efter.
Ellers kan du altid justerer vand og krydderier efter hvor stort græskaret er 😉
Vidunderlig suppe. Har lige lavet den for første gang, og som en prøve inden jeg medbringer den søndag – til et kajakarrangement med 16 stk frysende, sultne, søde mennesker efter et koldvandskursus. Det bliver den perfekt til. Håber at jeg kan slippe godt fra at lave både suppen og kikærter dagen før, og så blot varme suppen og bruge kikærterne som koldt tilbehør/drys….
Glæder mig til at afprøve flere af dine opskrifter, og til at eksperimenterer med kødfrie dage og endnu mere grønt i mit hverdagsliv. Tak for inspiration
Jeg håber suppen kunne give jer varmen igen efter koldvandskurset i kajakken 😉
[…] Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter […]
Rigtig dejlig suppe – og frækt med peanutbutter på kikærterne ???.
Det er nemlig pivfrækt med peanutbutter på kikærterne 😉
Suppen smager virkelig godt! Nogle æbletern smage dejligt som “drys”
Uhm ja, lækker frisk og syrligt twist 😉