Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter

Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter

Er du vindblæst og fryser?
Løber næsen og hoster du også?

Så er en skål varm, krydret og cremet suppe svaret.
Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter!
En smagseksplosion af efterår og thailand, der både giver varmen og baktusserne kamp til stregen..

Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærterThai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærterThai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærterThai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter

Sweater weather

Man kan ikke sige efterår uden også at sige suppe eller græskar.
Og nå ja, også forkølelse, hoste og vamsede hjemmestrikkede trøjer…

Strikke kan jeg ikke, heller ikke hækle …
Men hoste og forkølelse, se det kan jeg gøre noget ved.
Altså, nok ikke sådan lige på mirakuløst-vis fjerne, men lindre eller tage i opløbet.

Svaret er ikke ( kun ) en varm sweater, men selvfølgelig en varm suppe.
Fyldt med masser af krudt, der kan nedfælde alle de uønskede bakterier.

Suppe og græskar kan heldigvis kombineres og en græskarsuppe er nok den mest populære måde at bruge græskaret på.
Istedet for en helt klassisk en af slagsen, har jeg givet min græskarsuppe et twist af thailand og en lækker topping.

Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter

Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter er altså en ualmindelig og særdeles lækker kombination.
Ikke alene giver den baktusserne kamp til stregen, den smager også himmelsk.

Fordi peanuterbutter i kombination med ingefær, hvidløg, chili, citrongræs og koriander er bare piv lækkert!
Uanset om det er i en dressing eller i en suppe.
Ja, så får den kombination af lækkerier altid mine smagsløg til at juble.
Og nu er det heldigvis sådan, at lige præcis den kombination også passer perfekt sammen med græskar.

En cremet grøntsagssuppe er samtidig også lyn hurtig og nem at lave.
Grønstagerne skal ikke skæres ens og perfekt ud – de skal jo alligevel bare blendes.
Og du behøver heller ikke engang besværet med at fjerne skrællen på græskaret.
Den bliver både mør og lækker og kan altså sagtens spises.

Så spar tiden på det besvær og ha´en varm og lækker suppe klar på under 30 minutter.

Snup en suppe

Efteråret byder med sin regn og blæst på mange suppe anledninger.
Klare supper, cremede supper – grønne, hvide og orange supper.

Så snup en suppe!
En i hver farve og få varmen, helt ud i fingerspidserne

Broccoli-spinat suppe med nøddedrys og pastinak fritter
Gulerodssuppe med fennikel og appelsin
Blomkålssuppe med gulerodssalsa

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristede kikærter

3.0 from 1 reviews
Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristedekikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 hokkaido (øko størrelse) i tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stilk citrongræs, fint hakket
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. ingefær, fint hakket
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Peanutbutter ristede kikærter
  • 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. tamari
  • 1 tsk. kokosolie
  • Topping:
  • Frisk koriander
  • Chili
  • Kokosmælk eller soya yoghurt
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, smelt kokosolieng steg løg og hvidløg heri i 3 minutter.
  2. Tilsæt alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege i 1 min.
  3. Tilsæt græskar, ved det rundt og lad det stege i yderligere 1 min.
  4. Hæld bouillonen ved, bring suppen i kog og lad den simre i 15 min.
  5. Varm en pande op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5-7 min. Vend rundt i det undervejs.
  6. Tilsæt tamari og peanutbutter, vend rundt i det indtil peanutbutteren er fordel og lad det stege i yderligere 5-7 min.
  7. Blend suppen jævn og cremet og smag den til med limesaft og salt og peber.
  8. Anret suppe i skåle og top den med kokosmælk/soya yoghurt, peanutbutter ristede kikærter, koriander og chili.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem