Vegansk scrambled egg

Vegansk scrambled egg

// Annonce for Fiskars //

Vegansk scrambled egg er mod manges forventning faktisk ikke nogen dårlig erstatning for klassikeren.

Den både ligner, smager og føles som den du allerede kender.
Lige hurtigt og nemt at lave og kan varieres udfra hvad du lige har liggende i grøntsagsskuffen.

Perfekt til både morgenmad, frokost eller den lyn hurtige aftensmad.

Vegansk scrambled eggVegansk scrambled eggVegansk scrambled eggVegansk scrambled egg

Den egoistiske pande

Når man skal vælge hvilken stegepande, der skal forvandle fars til frikadeller og dej til pandekager, har vi tendens til at række ud efter den største vi kan få.

Storhedvandvid bliver vi jo alle ramt af i ny og næ, ikke?

Men er du klar over hvor nuttet det er med en lille bitte pande, hvor der ikke er plads til mere end blot et par deller eller en af de gode tykke pandekager?

Den lille egoistiske pande, kalder jeg den.
Og udover at den fylder meget mindre i skuffen, kan den lille størrelse faktisk være motiverende for at lave mad til sig selv.

Selvom der sagtens kan være lidt i en stor pande, virker det bare så voldsomt, at stå med sådan gigantisk pande, når man blot skal lave mad til sig selv – eller sin plus one.

Jeg siger den egoistiske pande er vejen frem!

Vegansk scrambled egg

Vegansk scrambled egg til to passer perfekt i den egoistikse pande.

Jeg bruger en Fiskars Hard Face pande, fordi dens belægning gør at jeg ikke behøver at bruge en masse ( unødvendig) olie for at tingene ikke brænder fast.
Det er på ingenmåde fordi jeg er fedt forskrækket, jeg fortrækker blot at spise fedt i sin hele form og ikke som olie.

Scrambled eggs på vegansk kan laves på to måder.
Med tofu og som her med kikærtemel.

Begge dele giver en super autentisk konsistens og ved at tilsætte sort salt* får du også en autentisk smag af æg.

Så frem med den egoistiske pande og lav ccrambled eggs på vegansk til morgenmad, frokost, aftensmad eller måske brinner?

Brinner

Breakfast for dinner = brinner
Først fik vi brunchen, nu kommer brinner og laver om på vores måltider.

Brinner, hvad er så det?
Breakfast for dinner, ja tak siger jeg bare!

Hvis du er lige så stor morgenmads elsker som jeg, så kan disse lækkerier måske friste til din næste brinner?

Veganske kanelpandekager med æblemos og valnødder
Vegansk brunch
Grøn smoothiebowl med spinat, tahin og friske figner

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk scrambled egg

Vegansk scrambled egg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad, brunch
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. gærflager
  • ½-3/4 tsk. Kala Manak (sort salt)* kan undlades
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 200 g frisk spinat
  • 300 g søde kartofler, i tern
  • Kokosolie
  • Salt
  • evt. tabasco
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom de søde kartofler på bagepladen og vend dem med lidt kokosolie og salt.
  3. Sæt planden i ovnen og bag dem i ca. 25 min, eller til de er gyldne og møre.
  4. Varm en pande op til høj varme og steg champignonerne heri i 5-7 min.
  5. Rør kikærtemel, gærflager, salt og gurkemeje sammen med vand og stil det til side.
  6. Tilsæt spinaten samt lidt vand og vend rundt i det.
  7. Lad spinaten falde sammen, krydr med salt og kom det over på en tallerken.
  8. Sæt panden tilbage på blusset og kom kikærte blandingen på panden.
  9. Lad den steget et par minutter inden du vender rundt i det.
  10. Når det er lidt fast i kanterne vender du rundt i det, det samler sig nu til en klistret dej.
  11. Lad det stege yderligere et par minutter inden du vender rundt i det igen, nu kan du få det til at smuldre og ligne scramble.
  12. Fortsæt med at vende rundt i blandingen og lade det stege i 2-4 minutter,
  13. Tilsæt spinat og svampe blandingen, vend rundt i det og krydr evt. med lidt salt.
  14. Server din scrambled på glutenfri brød med søde kartofler lidt tabasco og en moden avokado.
Tips
* Kala Manak - også kaldet Sort Salt, indeholder masser af sulfater og de giver en aroma og smag af æg.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem