Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous

// SPONSORERET AF KÄHLER //

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous er et smuk og lækkert marokkansk festmåltid.

Masser af smag og masser af grøntsager og som heldigvis ikke tager længere tid at laver end at du sagtens kan lave det på en ganske almindelig mandag.

Så dæk op til en smuk hverdagsfest med fine tallerkner og lækker mad.

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cousBagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cousBagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous

Transperant elegance med ikoniske riller

Du kender sikkert allerede Kähler for de stribede vaser og lysestager, ikke?
Men vidste du også, at de laver hel stel med tallerkner, fade og skåle?

Kähler er en virsomhed med mange år på bagen, men år efter år formår de alti at være totalt med på beatet og skabe flot design, der både er klassisk, men også rammer plet i tidens nye trend.

Kählers klassiske Hammershøi-serie med de ikoniske riller, er blevet udvidet med glasdesign.
Tallerkner i glas er nemlig nyeste trend inden for smuk borddækning.

Kählers Hammershøi-stel er gennem årene udvidet med forskellige materialer som træ, metaller og glas, der både komplementerer det blanke porcelæn og samtidig giver modspil til stellets rene og klassiske udtryk, og denne sæson er ingen undtagelse.

Jeg er vild det den måde glasdesigns giver borddækningen en anderledes, eksklusiv og kreativ kant.
Samtidig med, at glasset tilfører en interessant dybde.

Underspillet smuk elegance, siger jeg bare!

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous

… er smuk mad på smukke tallerkner!

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous er nu en ganske smuk ret i sig selv.
Men som jeg syntes bliver meget smukkere, når det anrette på de eleganke glas tallerkner.
Og smuk mad, der bliver anrettet smukt.

Det er da bare noget der kan få en hver mund til at løbe i vand, ikke?

Ja, jeg sidder da ihvertfald og bliver helt sulten nu.
Men så er det jo godt, der både er hummus, auberginer og salat tilbage i køleskabet.

Retten her er er både lækker og hurtig at lave.
Imens auberginerne bager i ovnen, har du masser af tid til at lave både hummus og blomkåls cous-cous.

Så på den måde kan du altså sagtens få et marokkansk festmåltid på en ganske almindelig hverdag.
Og det gør jo abolut ikke spor, vel da?

Turen går til Marokko

Ja, eller ihvertfald det marokkanske køkken …
Mit ulitmative favorit køkken.

Derfor har jeg også masser af andre lækre marokkanske retter, som jeg syntes du skal prøve, hvis du lige som jeg også har smag for alle de lækre krydderier, som netop det køkken byder på.

Marokkansk Tangine
Marokkansk gulerodssalat med kikærter, rosiner og masser af krydderurter

Varm og krydre marokkansk kål

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous

 

Bagte auberginer med hummus og blomkåls cous-cous
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 4 auberginer, halveret
  • 1 dåse kikærter
  • 1 squash, skrællet og i tern
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stort løg
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 blomkål
  • 1 agurk
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • 1 håndfuld pistacienødder - uden skal
  • Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd oven på 200 grader.
  2. Skær diagonale snit i auberginere.
  3. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30 min.
  4. Hak løget groft, varm en pande op til lav/medium varme, tilsæt lidt olivenolie og steg løget heri til det er karameliseret - det tager 20-30 min. Rør rundt i det undervejs.
  5. Kom kikærter, squash, tahin, hvidløg, ⅔ karameliserede løg, spidskommen og salt i en foodprocessor og kør det til en jævn og cremet konsistens.
  6. Smag til med salt og anret hummusen i en skål og pynt med deresterende karameliserede løg.
  7. Riv blomkålen groft på et rivejern eller hak det groft i en foodprocessor.
  8. Hak imens persillen og pistacienødderne groft og befri kernerne fra granatæblet.
  9. Del agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær den i tynde skiver.
  10. Vend blomkål, persille og agurk sammen med citronsaft og lidt salt og peber.
  11. Anret salaten i en sål og pynt med granatæble og pistacienødder.
  12. Server blomkåls-cous cous med tahindressing, hummus og bagte auberginer til.

 

 

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem