Vegansk Spaghetti Bolognese

Vegansk Spaghetti Bolognese

// SPONSORERET AF FISKARS //

Vegansk Spaghetti Bolognese, hverdagsretten over dem alle!
Fyldt med masser af grøntsager, linser, valnødder og alle krydderurterne, der får bolognesen til at smage af bolognese.

Grøntsagerne bliver hakket fint, og kan derfor ikke opdages af selv de største grøntsagsskeptikere.
Men de giver bid og smag!
Smagen af hele familes livret.

Vegansk Spaghetti BologneseVegansk Spaghetti BologneseVegansk Spaghetti BologneseVegansk Spaghetti BologneseVegansk Spaghetti Bolognese

Hold øje med maden

En gryde uden låg, kommer aldrig i kog …
Sådan lyder det gammle husmor rim, du garanteret har hørt din mormor fyre af, hvis du ikke havde lagt låget på gryden med kartoflerne, ikke?

Et grydelåg kan have mange andre praktiske anvendeligheder, udover at få vandet til at koge hurtigere.
Det kan fx. også afværge at en tomateksplossion får dit køkken til at ligne slagmarken for en spansk folkefest.

Sådan en tomatsauce har det nemlig med at eksplodere, det har du med garati allerede erfaret, ikke?
Fordi uanset om du er enlig, studerende eller en børnefamile med mange sultne maver, så er familie favoritten over dem alle, bolognesen, helt sikkert noget du laver med hyppige intervaller.

Og hvor godt bolognesen end smager!
Så er fornøjelsen med at vaske vægge, olie, eddike og alle de andre flasker, krukker og bøtter, der står ved siden af komfuret af, bare ikke lige så stor, som det at spise den, vel?

Og det er så her grydelåget også kommer ind i billedet.
Det løser ihvertfald problemet med eksplosionen.
Men det kan også være til stor irritation, fordi nu kan du ikke holde øje med saucen længere.
Ja, lidt nysgerrig anlangt er man vel …

Derfor bruger jeg Fiskars Hard Face gryder når jeg laver mad.
Fiskars Hard Face er grydeserie, der kan holde til den krævende hverdagsbrug.
Grydelåget, det er klart, så du både kan holde øje med maden – og afværge tomateksplosionen.

Og som om det ikke var nok hjælp i den travle hverdag, så har grydelåget også en silikonekant, med indbyggede hældefunktioner og gør både grydelapper, si og dørslag overflødige.

Joe, hverdagshelte kan godt komme i form af gryder.
Og låg …

Vegansk Spaghetti Bolognese

Vegansk Spaghetti Bolognese får fylde fra grøntsager, linser og valnødder.
Umami smag fra svampe og tomat.
Og alle de andre smagsgiver som fx. oregano, basilikum og hvidløg.

Altså alt det, der får en bolognese til at smage af bolognese.

Jeg hakker alle grøntsagerne fint på én gang i en foodprocessor.
Både for at spare tid, men også for at kamuflere grøntsagerne for børn og andre grøntsagsskeptikere.
Samtidig giver de fint hakkede grøntsager, sammen med linserne, en konsistens der til forveksling minder om den ikke veganske udgave.

Og smagen, ja den er altså helt den samme!
Prøv selv!
Jeg kommer ikke med falske løfter, men garanterer tomme gryder og tallerkner.
Og mætte maver, ej at glemme!

Familie favoritter

Når familien skal udnævne sine favoritretter, er sauce eller pasta gerne en del af retten.
Men bestemt også i kombination med hinanden.

Så når du syntes intervallerne imellem bolognese bliver lidt for korte, kan du prøve en af disse lækre kombinationer af sauce og pasta istedet.

Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
Cremet tomatpasta med vegansk parmesanost
Pasta med græskarsauce og stegte svampe

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk Spaghetti Bolognese

 

Vegansk Spaghetti Bolognese
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: livretter
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 250 g champignon
  • 100 g valnødder, groft hakkede ( kan undlades )
  • 2 dl røde linser
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 flaske mosede tomater el. 2 ds.hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk, basilikum
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • TIL SERVERING:
  • Pasta evt. bønnepasta
  • Vegansk parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Kom løg, hvidløg og alle de øvrige grøntsager i en foodprocessor og hak det fint.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olivenolie og steg grøntsagerne heri i 5 min,
  3. Tilsæt tomatpure, balsamico, valnøddder og krydderier, vend det rundt og lad det stege med i 1-2 min.
  4. Hæld de modesede tomater ved og tilsæt linser og bouillon.
  5. Bring det i kog og lad det simere i 20 min.
  6. Kog imens den valgte pasta efter anvisningen på pakken.
  7. Smag bolognesen til med salt og peber.
  8. Anret pasten i skåle, top med bolognese og drys med vegansk parmesan og evt. lidt friske krydderurter.

 

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem