Butternutssquash risotto

Butternutssquash risotto

// SPONSORERET AF FISKARS //

Butternutssquash risotto med rosmarin og stegte svampe er ultra cremet og fyldt med umami smag.

Nem, men dog tidskrævende at lave.
Men pyt, når man kan drikke resten af hvidvinen imens risottoen bliver færdig, ikke?

Den perfekte gæstemenu, hverdagsmenu eller bare fordi menu.
Fordi butternutssquash risotto med rosmarin og stegte svampe er altid en god idé.

Butternutssquash risottoButternutssquash risottoButternutssquash risotto

Godt begyndt er halvt fuldendt

Altså, det jeg faktisk mener her.
Det er, at hvis du har det rigtige køkkengrej, så du allerede godt på vej til det gode måltid.

Eller!

Det gør ihvertfald oplevelsen af madlavningen så meget bedre og giver lyst til at gå i køkkenet igen.
Der er intet som skæve pander, gryder uden låg og sløve knive, der kan fjerne alt lyst til at lave mad.

Så bevæben dig med godt køkken udstyr og få lækker mad – og madglæde – med oven i hatten.

Jeg selv bruger Fiskars Hard Face gryder og pander.
Med en belægning, der har overlegne slip let egenskaber, en god varme fordeling og kan kan holde til høj varme – længe!
Og gryderne med de klare låg og indbyggede hælde funtioner.
Ja det gør Fiskars Hard Face gryder og pander til mine uovertruffende køkkenhelte.

Så skulle du stå  her – 2 dage før juleaften og stadig mangle et par julegaver.
Så kan jeg varmt anbefale at ligge en Fiskars Hard Face gryde eller pande under træet – det giver med garanti langvarigt madlavningsglæde.

Butternutssquash risotto

Butternutssquash risotto er en ret, der nok kræver både madlavningsglæde og gode gryder.

Altså ikke fordi det er svært at lave risotto.

En risotto kræver bare opmærksomhed, en hel del.
Og en gryde med klart låg og god slip let er et must – fordi du kommer næsten med garanti til at glemme at komme bouillon på ihvertfald een gang.

Som minimum …

Fordi man skal jo liiiige alt muligt imens, ikke?
Og har du ovenikøbet selskab i køkkenet, og står I sludrer over resten af den flaske hvidvin, der jo allerede er åbnet.
Ja, så kan man nemt komme til at glemme risottoen – et par gange….
Så her er det virkelig en fordel med den gode slip let!

Fordi hvor ville det være (brænd) ærgeligt hvis risottoen brædte på, ikke?

Denne risotto adskiller sig lidt fra den klassiske af slagsen.
Der er nemlig lavet af fuldkorns risottoris og så er der heller ikke ost i.
Men den er stadig ultra cremet og fyldt med masser af umamismag.

Den bagte butternutsquash gør riosttoen cremet og takket være gærflager og stegte svampe får retten også masser af umamismag.

Altså en ualmindelig god, men utraditionel risotto – til både hverdag og fest.

Hverdags retter i pander og gryder

Uden mad og drikke, dur helte ikke.
Og uden gryder og pander, kommer maden ikke.

Ja ok, rime kan jeg så ikke…
Men jeg kan give dig inspiration til tre andre lækre hverdagsretter, som du kan lave i dine gryder og på dine pander.

Vegansk Spaghetti bolognese
Svampe Bourguignon
Madpandekager med krydderurter, hummus og stegte grøntsager

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Butternutssquash risotto

5.0 from 1 reviews
Butternutssquash risotto
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Comfort Food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 butternutsquash
  • 200 g fuldkorns risottoris
  • 2 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 liter varm grøntsagsbouillon
  • 2,5 dl hvidvin
  • 3 spsk. gærflager
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • Olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • TOPPING:
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 100 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Del butternutsquashen på langs, skrab kernerne ud med en ske og placer den på bagepladen med skære siden ned ad.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag butternutsquashen i 45 min - 1 time, eller til den er helt mør.
  4. Lad den køle lidt ned.
  5. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt løget og steg det i 4-5 min.
  6. Tilsæt hvidløg og rosmarin, vend det rundt og lad det stege med i yderligere 1 min.
  7. Kom risotto risene i grynden, vend det rundt og tilsæt herefter vinen.
  8. Når risene har absorberet vinen tilsættes bouillonen lidt ad gangen, ca. 2 dl og lad risene absorbere alt væsken før der tilsættes mere.
  9. Skrab kødet ud af den bagte butternutsquash.
  10. Varm en pande op til høj varme, tilsæt evt. lidt olie og steg champignonerne heri til væsken er fordampet.
  11. Når alt bouillion er tilsat og risene er 4-doblet i størrelse tilsættes butternutsquash kødet.
  12. Vend det rundt, men undgå at mose det helt ud, det er lækkert med lidt hele stykker til at give konsistens.
  13. Tilsæt gærflagerne, rør det ud i risottoen og smag til med salt og peber.
  14. Kom hvidløg og spinat på panden med champignoner, vend det rundt og lad spinaten falde sammen. Krydr med salt og peber og tag panden af varmen,
  15. Anret risottoen i 4 dybetallerkner og fordel chamoignon blandingen ovenpå.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem