Græskar rösti med svampemayo

Græskar rösti med svampemayo

// SPONSORERET AF FISKARS //

Græskar rösti med svampemayo er tilbehøret til din salat eller bøffen i din burger.
Eller hvordan ville du nyde sådan en sprød og lækker sag som denne her?

Uanset hvordan du vælger at servere din rösti, så må du endelig ikke springe svampemayoen over.
Det er nemlig den, der gør hele smagsopleven helt og aldeles sanselig lækker!

Græskar rösti med svampemayoGræskar rösti med svampemayoGræskar rösti med svampemayoGræskar rösti med svampemayoGræskar rösti med svampemayoGræskar rösti med svampemayo

Det kræver sin pande

… at stege en god, sprød rösti.

Eller pandekage, bøf og delle, for den sags skyld..
Ellers vil det kræve enorme mængder olie, eller ende med at blive en rodet omgang rusk-om-snusk.

En Fiskars Hard Face pande er derfor din ven, når der skal steges til perfektion.
Fiskars Hard Face pande har en god og jævn varmefordeling og en overlegen slip-let overflade.
Alt det, der skal til for at få en perfekt rösti – og alle de andre ting, der også bliver ekstra lækre, med en god stegeskorpe.

Så er du ikke allerede udstyret med en god pande, har du måske her en idé til hvad du skal skrive på ønskelisten til jul?

Græskar rösti med svampemayo

Græskar rösti med svampemayo er smagkombinationen, der giver et ekstra pift til hverdagsmaden og kick til smagsløgene.
Selv med ganske få ingredienser.

Græskar, rosmarin, mel, svampe og mayonaise og lidt andre smagsgivende ingredienser, du sikkert allerede har stående i køkkenskabet.

Det er alt du behøver.

Og skulle det være udenfor græskarsæsonen, kan alle rodfrugter naturligvis også bruges.

Jeg har brugt både hokkaido og butternutsquash i mine græskarrösti.
Det syntes jeg giver en lækker smag, men du kan sagtens nøjes med at bruge den ene af dem.
Röstien skal nok blive mega lækker, uanset hvad.

Fordi der hvor hele forskellen ligger, er tilføjelsen af svampemayoen!

UHM!

Umamisamgen fra svapene og fedmen fra mayoen sætter prikken over i´et og gør det til en smagoplevelse udover det sædvanlige!

Tænk ud af rodfrugtposen

Hvis bagte rodfrugter (eller græskar) som tilbehør, er der din fantasi stopper med hvad rodfrugter (og græskar)kan bruges til.
Så udnytter du slet ikke deres fulde potentiale.

De kan nemlig bruges på uendelig mange andre lækre måder.
Se bare her:

Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
Indiske butternutsquash fritter
Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Græskar rösti med svampemayo

Græskar rösti med svampemayo
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • GRÆSKARRÖSTI:
  • 1 Hokkaido græskar, groft revet
  • 1 butternutsquash, groft revet
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. urtesalt
  • 2 - 2,5 dl. kikærtemel*
  • kokosolie til stegning
  • SVAMPEMAYO:
  • 1 dl. vegansk mayonnaise fx. Astrid & Aporna
  • 200 g svampe, i grove stykker
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tamari
  • Røget el. alm, salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Kom revet hokkaido og butternutsquash i en skål og vend det med hørfrøblandingen, rosmarin og salt.
  3. Vend tilsidst kikærtemelet i og fordel det grundigt.
  4. Varm en pande op til medium varme.
  5. Form 12 rösti og steg dem af 2-3 omgange på panden i lidt kokosolie, ca. 5-6 minutter på hver side.
  6. Varm endne en pande op til medium/høj varme og steg svampene her på i 5-7 minutter,
  7. Tilsæt salt, peber, eddike og tamari, vend det rundt og lad det stege til væsken er fordamptet.
  8. Kom det stege svampe over på en tallerken og lad det køle lidt af.
  9. Rør svampene sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber.
  10. Server mayonnaisen som tilbehør til græskarröstien.
Tips
* andre glutenfrie meltyper, samt helt alm. hvedemel kan også anvendes.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem