Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder er den perfekte kombination af frisk og bagt.
Sødt, syrligt og knasende.

Alt det, der skal til for at salaten er en succes og ikke er det kedelige tilbehør man føler sig forpligtet til at spise.
Denne salat tager måltidets hovedrolle og vil være perfekt til alle julens middage.

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødderGrønkålssalat med kanelbagte gulerødderGrønkålssalat med kanelbagte gulerødderGrønkålssalat med kanelbagte gulerødder

Fra tør og krassende til mør og lækker

Når skulderne begyder at sidde oppe under ørerne og spændings hovedpinen ikke vil slippe sit grumme tag.
Så er det tid til en god omgang massage..
Allerede efter få minutter er skuldrene igen nede hvor de hører til og man bliver helt mør og sagelig.

Den følelse kender du godt, ikke?

Når du skal lave grønkålssalater, skal du altså betragte dem lidt som de anspændte skuldre.
Grønkålen skal nemlig også have massage, før den bliver mør og lækker.

Så smør ærmerne op, og giv (også) kålen en god omgang massage!

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder, her forenes friskt og bagt på den lækreste måde.

Når det er frysende koldt udenfor, er rå og kolde salater måske ikke det der står aller øverst over ting du har lyst til at spise.
Men når det rå og friske bliver kombineret med noget, der er lunt og bagt.
Ja, så bliver oplevelsen en helt anden og lækker en af slagsen.

Gulerødderne i denne salat er blevet vendt med oliveolie, kanel og salt inden de bagtes.
Kanel og gulerødder er nemlig en ret så lækre i selskab med hinanden.

Og sammen med æbler, dadler og hasselnødder bliver salaten her til en uimodståelig kombination af frisk, bagt, sødt, syrligt og knasende.

Kål er cool

Især hvis den masseres og kombineres med bagte grøntsager og lækre dressinger.
Men det finder du ud af, når du har prøvet versionen her med de kanelbagte gulerødder.

Derfor vil der opstå en, måske meget overraskende, trang til at spise store mængder salat.
Så her får du lige lidt mere inspiration til hvordan du kan variere dine salater.

Masseret grønkålssalat med søde kartofler og tahindressing
Grønkålssalat med satay jordskokker
Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g grønkål
  • 500 g gulerødder, i diagonale skiver ca. 2 cm
  • 100 g dadler, i skiver
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 1 æble, i tynde skiver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • olivenolie
  • salt
  • DRESSING:
  • Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom gulerødderne på pladen og vend dem med lidt olivenolie, kanel og salt.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 25 min. eller til de er gyldne og møre.
  4. Flå grønkålbladende af stokken, skyl og slyng det grundigt og hak det fint.
  5. Kom grønkålen i en skål sammen med lidt olivenolie, æblecidereddike og et nip salt. Masser grønkålen med begge hænder til den er mør og lækker og har skiftet farve til mørke grøn.
  6. Vend de bagte gulerødder, æble, dadler og hasselnødder med grønkålen.
  7. Server sennepsvinaigretten til salaten.

 

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem