Magisk chokomousse med baileysflødeskum

Magisk chokomousse med baileysflødeskum

Magisk chokomousse med baileysflødeskum er ikke mindre end det perfekte søde punktum, til årets sidste middag.
Nytårsaften, hvor maden gerne må være ekstra god, skal desserten naturligvis også sidde lige i skabet.

Og med en magisk chokomousse sender du smagsløgene direkte i desserthimlen og du kan tage dig et velfortjent hvil.
Desserten her er nemlig både nem og hurtig at lave, kræver få ingredienser og så kan den med ganske stor fordel laves dagen i forvejen.

Magisk chokomousse med baileysflødeskumMagisk chokomousse med baileysflødeskumMagisk chokomousse med baileysflødeskumMagisk chokomousse med baileysflødeskum

Når man bakker snagvendt

… altså snakker bagvendt, lyder det så skægt!

Kaj og Andrea havde altså fat i noget med deres fjollede sang, hvor flødeskum bliver til skødeflum og missetand til, ja ….
Det ER sjovt at bakke snagvendt!
Også selvom man er 36 og indehaver af både budgetkonto og pensionsopsparing…

Så med det i mente, ja så starter vi da lige med desserten til årets nytårsmenu.
Fordi, hvorfor ikke?
Og især når det er en magisk en af slagsen!

Magisk chokomousse med baileysflødeskum

Magisk chokomousse med baileysflødeskum.
Ja allerede nu, lyder den lidt magisk, ikke?

Chokolade
Luftig mousse
Baileys
Flødeskum

Lækre hver for sig og tilsammen er det ren magi.

Men!

Det er ikke dét, der gør denne mousse magisk.
Eller ihverfald ikke udelukkende.

Det er dét moussen bliver lavet af, der er den rene magi.
Den bliver nemlig lavet af kikærtevand …
Ja, den der mærkelige (og sådan lidt ildelugtende) gule slimede væske, kikærterne hygger sig i, i dåsen og som man normalt skynder sig at hælde fra og skylle væk.
Ja, den kan simpelthen piskes luftig og stiv på helt sammen måde som æggehvider.

Dit liv vil aldrig mere være det samme herefter.
Og nej, det smager selvfølgelig slet, slet ikke af kikærter.

Tværtimod, sådan helt magisk godt!

Inspiration til den veganske nytårsaften

Står du og mangler inspiration til din nytårsaften menu, så er der masser at hente lige heruder.
Ellers følg med henover de næste dage, hvor jeg vil komme med mit bud på forretten, hovedretten, natmaden og hapserne til dronningens nytårstale.

5 x snacks til dronningens nytårstale
5 x forretter til nytårsaften
5 x hovedretter til nytårsaften
5 x desserter til nytårsaften

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Magisk chokomousse med baileys og kokosflødeskum

2.0 from 1 reviews
Magisk chokomousse med baileysflødeskum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Ultracremet, intens og luftig chokolademousse med en ingrediens, du nok ikke lige havde forventet at finde i en chokolademousse.
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 100 g mørk chokolade, minimum 70 % gerne højere
  • 2 spsk. vegansk baileys
  • 1½ dl aquafaba
  • 1-2 spsk. agavesirup eller anden flydende sødning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Baileys flødeskum
  • 1-1½ dl Alpro piskbar
  • 1 spsk. vegansk baileys
  • Kirsebær og lidt fintrevet mørk chokolade til servering
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Tilsæt ahornsirup og vaniljepulver, og rør det ud i chokoladen.
  3. Lad den smeltede chokolade afkøle lidt, uden at det bliver fast igen.
  4. Pisk aquafabaen helt hvid og luftig på samme måde som æggehvider. Det tager dog lidt længere tid.
  5. Vend forsigtigt den smeltede chokolade med ⅓ af den piskede aquafaba og baileyen, og vend herefter meget forsigtigt resten af aquafabaen i.
  6. Anret i 4 skåle, og stil på køl i minimum 3 timer.
  7. Pisk flødeskummet stift, men luftigt og vend forsigtigt Bailey´en i.
  8. Pynt moussen med baileysflødeskum og fintrevet mørk chokolade og kirsebær lige inden servering.
Tips
Aquafaba er den væske, kikærterne ligger i i dåsen, eller det vand, der er tilbage, når du selv har kogt kikærter. Lad kikærterne afkøle helt i vandet for det bedste resultat. Og nej, det smager ikke af kikærter!

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem