Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner.

Hovedretten til nytårsaften.
Med en smag i en klasse for sig, vil den med garanti slå benene væk under både dig OG dine gæster.
Veganer eller ej.

Det her ER lækkert!

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønnerSelleristeaks med estragoncreme og grønne bønnerSelleristeaks med estragoncreme og grønne bønner

Kan nytårsaften være en grøntsagsfest?

Spørger du mig, findes der kun ét svar.

Og det er naturligvis et stor og rungende JA!
Men selvfølgelige ikke i form af en eller anden kedelig intetsigende salat, eller råkost for den sagsskyld.

Nej vi skal have smæk på smagen.
Vi skal dampe, bage og karamellisere.
Og noget skal være råt og friskt!

På den måde kommer grøntsagerne til at vise sig fra deres bedste sider.
Både når det kommer til smag, men også konsistens.

Nytårsaften kan altså sagtens være en grøntsagsfest!

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner er stærkt inspireret af en ret, jeg fik på en restaurent, som desværre nu er lukket.

Men når Jeppe ikke kan komme til bjerget, så må bjerget jo komme til Jeppe.
Ikke sandt?

Smagen i retten blæste mig helt bagover og gjorde, om muligt, min kærlighed til grøntsager ENDNU større!
Tænk at grøntsager kan smage SÅ godt!

Jeg var derfor ikke slet ikke itvivl om at jeg måtte skabe min egen version af retten, til min nytårs menu.
Og igen blev mine smagsløg ikke skuffede.

Det her ER godt!

Inspiration til den veganske nytårsaften

Nu har vi styr på hele menuen; snack, forret, hovedret, dessert og natmad.
Det bliver et smagsfyrværkeri af en nytåsaften, det er sikkert og vist!

Få endnu mere inspiration til alle nytårs retterne lige her:

5 x snacks til dronningens nytårstale
5 x forretter til nytårsaften
5 x hovedretter til nytårsaften
5 x desserter til nytårsaften

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner

Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hovedret, nytår
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 store knoldselleri, i 1,5 cm skiver
  • 800 g grønne bønner, frisk eller frosne
  • 2 bolsjebeder, i tynde skiver
  • 1 potte brødkarse
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Estragoncreme
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel selleriskiverne på pladen, pensel dem med olivenolie og krydr med salt på begge sider.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20 min.
  4. Vend dem og bag dem i yderligere 20 min.
  5. Damp bønnerne i en gryde med dampindsast eller med lidt vand i bunden til de er møre, men stadig er faste. Ca 2-5 min. alt efter om du bruger friske eller frosne bønner.
  6. Vend de dampede bønner med lidt olivenolie og krydr dem med salt og peber.
  7. Kom 2 spsk. estagoncreme på hver tallerken og anret 2 selleristeaks ovenpå.
  8. Fordel bønnerne på tallerknerne og pynt med nogle skiver bolsjebeder.
  9. Pynt med lidt mere estragoncreme oven på selleristeaksene og pynt med lidt brøndkarse.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem