Bagt gulerodskage havregrød

Bagt gulerodskage havregrød

Bagt gulerodskage havregrød giver din morgen luksus stemning.

Alene bare duften!
Den himmelske duft, der spreder sig når grøden bages, er nok til at glemme alt om travle hverdagsmorgener, kold kaffe og kedelig morgengrød.

Det her er morgenmad i særklasse!

Bagt gulerodskage havregrødBagt gulerodskage havregrødBagt gulerodskage havregrødBagt gulerodskage havregrød

Den gode start på dagen

Begynder med en god nats søvn.
Og kræver den rette mængde tid til at kunne nå det hele, uden at skulle race rundt som en anden tornado.

Morgenmaden er lidt af en tidsrøver i det regnskab.
Både at skulle lave den, men også at spise den …

Derfor er det også et punkt på dagsordenen, hvor det kan være fristende at springe over hvor gærdet er lavest.
Eller fravælge den helt …

Istedet for at springe morgenmaden over, eller købe en random, dyr og nok også mindre sund løsning.
Kan du være et skridt foran ved at allerede gøre morgenmaden klar om aftenen.

Her er bagt gulerodskage havregrød den perfekte løsning.
Det tager ikke mange minutter at røre det sammen.
Og resten af tiden passer den sig selv i ovnen og gør dig lækkersulten med sine lækre aromatiske dufte.

Om morgen er det så helt op til dig om du vil varme et stykke, spise det koldt imens du gør dig klar, eller pakke det ind og spise det på farten.

Uanset hvad du vælger, så er et stykke bagt gulerodskage havregrød med til at give dig en god start på dagen.

Bagt gulerodskage havregrød

Nu bliver du måske en smule overrasket…

Men bagt gulerodskage havregrød, smager faktisk som gulerodskage.
Jo, den er simpelthen god nok …

Ej!
Spøg til side.
Fordi man skal hverken spøge med kage – eller morgenmad!

Den klassiske havregrød har fået sig lidt af en opgradering.
Både når det kommer til smag og til konsistens.

Smagen er boostet med alle de lækre krydderier fra gulerodskagen.
Og ja, naturligvis også med gulerødderne.
Konsistensen bliver også en helt anden, når grøden bages frem for koges.
Grøden kommer nemlig mest af alt til at minde om kage.

Og hvornår har det nogenside været en dårlig idé, at spise kage til morgenmad?
Når den så ovenikøbet er også er sund …

Morgenmad i luksus kaliber

… bliver man hurtig afhænging af !!

Samtidig har det også den effekt, at du får lyst til at sætte dig ned og nyd din morgenmad, istedet for at kaste den ned imellem hårtørring, madpakkesmørring og taskepakning.

Eller, måske endda istedet for at springe den over …

Hvis du var vild med bagt gulerodkage havregrød, vil disse tre lækkerier også gøre dine morgener til luksus oplevelser i højeste kaliber.

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner
Gulerodskage pandekager
French toast vafler

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Bagt gulerodskage havregrød

Bagt gulerodskage havregrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 6-8 portioner
Ingredienser
  • 2 spsk. hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kokossirup
  • 5 dl. glutenfri havregryn
  • 4 dl. havremælk eller anden plantebaseret mælk
  • 2 dl gulerod, groft revet
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 dl. valnødder
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. allehånde
  • lidt frisk revet muskatnød
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  3. Smelt kokosolien i en gryde og rør kokossirup og havremælk ud heri.
  4. Bland havregryn, kokosmel, valnødder, kanel, kardemomme, muskatnød, allehånde og salt sammen i skål.
  5. Tilsæt hørfrø- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen og vend til sidst de revet gulerødder i.
  6. Fordel blandigen i det ovnfastefad, sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  7. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min inden du serverer den.
Tips
Hvis du ikke lige har 50 minutter til at vente på at morgenmaden bliver færdig. Så kan du sagtens bage havregrøden om aftenen. Om morgen vælger du så om du vil lune dit stykke eller simpelthen bare spise det koldt.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem