Baileys vafler med flødeskum – vegansk og glutenfri

Baileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfri

Baileys vafler med flødeskum – vegansk og glutenfri.

Hør, hov!
Sagde hun lige baileys, flødeskum OG vegansk i en og samme sætning?
Jep! Det var lige det hun gjorde.

Det ER nemlig muligt og så er det ovenikøbet vanvittig lækkert!

Baileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfriBaileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfriBaileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfriBaileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfriBaileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfri

Før og efter

Jeg betegner ikke mig selv som værende kræsen.
Ok, der er en del ting jeg vælger ikke at spise …
Men det er mere ud fra et bevist valg og ikke som sådan fordi jeg ikke kan lide det.

Dog er der især to ting jeg ikke kan lide.
Flødeskum, eller faktisk bare fløde generelt, og mayonnaise!

Eller kunne lide!
Fordi efter jeg er blevet veganer er sagen nemlig en helt anden.
Altså, det er stadig ikke noget, der er en del af min daglige kost.
Men lidt mayonnaise i en burger, eller til fritterne …
Det er jo ret så lækkert, ikke?

Og ja, selv flødeskum er nu noget jeg sætter ret stor pris på.
Især hvis der også kommer Baileys i!

Baileys vafler med flødeskum – vegansk og glutenfri

Vegansk, fordi Baileys´er hjemmelavet og glutenfri, fordi vaflerne er lavet af en velsmagende blanding af kastanje- og rismel.

Kastanjemel bidrager med en mild og lækker nøddesmag, hvor rismelet giver lethed til vaflerne.
Kastanjemelet er nemlig en meget tung glutenfri melsort, men det afhjælper brugen af rismel så.

Desværre er kastanjemel en lidt dyr meltype og du skal formentlig også en tur forbi helsekosten for at få fat i den.
Når det så er sagt, er det både kroner, ører og cykeltur værd.
Fordi det giver altså en vanvittig lækker vaffel.

Nu får vaflerne jo også smag af både kaffe og baileys, så hvis vaflen skal være mere budget- og hverdagsvenlig, kan du sagtens bruge boghvede- eller havremel istedet.

Ja, eller ganske almindelig hvedemel, for den sagsskyld.
Men så er vaflen jo ikke længere glutenfri, men det er du selvfølgelig helt med på.

Til hverdag og fest, weekend og gæst

Der er a.l.t.i.d en god lejlighed til vafler.
Altid, simpelthen!

Og disse tre vafler herunder, vil med garati gøre din dag bedre, uanset om du serverer dem til morgenmad eller dessert.

Kokosvafler med rabarberkompot
Sunde proteinrige Elvis vafler
Lakridsvafler med blåbærcreme

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Baileys vafler med flødeskum - vegansk og glutenfri

Baileys vafler med flødeskum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk og glutenfri
Ret: Vafler
Antal personer: 4 vafler/16 hjerter
Ingredienser
  • 3 dl kastanjemel*
  • 1 dl brun rismel*
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl vegansk Baileys
  • 2-3 dl vanilje soyamælk**
  • 1 tsk. xanthangum***– kan undlades, men giver en god konsistens
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nips salt
  • Bailey flødeskum:
  • 1 ½ dl. Alpro piskbar
  • 1 spsk. vegansk Baileys
  • Kirsebær til pynt
  • Fint revet mørk chokolade til drys
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser til vaffel dejen sammen til dejen er jævn og glat.
  2. Tænd vaffeljernet på 4 og lad det blive varmt.
  3. Når lampen lyser grønt fordeles ¼ af dejen på vaffeljernet.
  4. Luk låget og bag vaflen i 4-5 minutter.
  5. Tag vaflen ud med en gaffel, placer den på en bagerist og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  6. Pisk flødeskummet stift, men luftigt og vend forsigtigt Bailey´en i.
  7. Fordel flødeskummet på vaflerne, drys med fint revet chokolade og pynt med kirsebær.
Tips
* kastanjemel og burn rismel kan erstattes af andre glutenfri meltyper som fx. boghvedemel og alm. rismel
** Vaniljesoya kan erstattes af anden plantebaseret mælk som fx. mandelmælk eller kokosmælk.
*** xanthangum giver struktur, elastisitet og saftighed til glutenfri bagværk. Det kan købes i helsekosten og online. Hvis det undlades skal der ikke bruge lige så meget væske i dejen.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem