Matcha vafler med spinat og hindbærcreme

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme ligner – og smager, som et strejf af sol og sommer her midt i alt vintermørket.

Bare fordi det er koldt og mørkt udenfor, kan man jo godt have sig en lille sommerfest på sin tallerken.
Og grønne vafler med den fineste lyserøde creme som topping, det er da kun til at blive glad i låget af, ikke?

Spis skønherligheden som morgenmad og få den bedste (og lækreste!) start på dagen.

Matcha vafler med spinat og hindbærcremeMatcha vafler med spinat og hindbærcremeMatcha vafler med spinat og hindbærcreme

Når man siger A

… må man også sige B!
Sådan lyder ordsproget vi alle med garanti har hørt vores forældre belære os om, når vi måske ikke lige har truffet de aller klogeste valg.

Ja, altså jeg nævner selvføgelig ingen navne her, men måske jeg genkalde en gang (… eller to ?!)  hvor min far har sagt det.
Måske det også var til mig ….
Lad os nu bare lade den ligge i det uvisse, ikke?

Så alvorlige skal vi nemlig slet ikke være idag.
Fordi det jeg mener er …
At når du får en opskrift fra mig.
Ja, så har der selvfølgelig også sneget sig nogle grøntsager ind.

Også selvom det er en morgensmad vaffel.
Eller især, kunne jeg være tilbøjeligt til at sige.

Du ved – A og B, ikke …

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme smager på ingen måde af den omgang helse, den måske giver udtryk for at gøre.

Tvært imod faktisk.
De smager nemlig både sødt og lækkert, sådan lidt på den “uartige” dessert måde.
Men istedet er den både sund og mættende.

Og virkelig nem at lave.
Alt skal nemlig bare ned i blenderen.

Skulle dine køkkenskabe ikke gemme på helse-sager som matcha, kan du sagtens lave dem uden.
De kan også laves uden spinaten, men så er der bare ikke så meget matcha-spinat over vaflerne mere …

En dag, der starter med vafler

… bliver a.l.t.i.d en god dag !!!

Ja faktisk er det helt umuligt at være sur, tvær eller trist, når man har fået vafler til morgenmad.
Det virker så vidunderligt overskudsagtigt at bikse og bage sådan en stak vafler.
Men faktisk, er det overrakende nemt og hutigt at lave.

Og det bedste ved det er, at imens vaflerne bager, kan du på bedste multitaskendevis lige tørre hårret, lægge make up´en og smørre madpakkerne.

Ok, overdrivelse kan muligvis forekomme.
MEN!

Det ER altså nemt og du bliver vild med dem.
Så derfor får du lige tre opskrifter mere, du kan fornøje dig med når du trænger til variation af dine vafler.

Elvis vafler
Kokosvafler med rabarberkompot
Lakridsvafler med blåbærcreme

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme

Matcha vafler med spinat og hindbærcreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Til disse vafler anbefaler jeg OBH Elite Single Vaffeljern
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad, vafler
Antal personer: 4 stk / 2 portioner
Ingredienser
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 2 dl. kikærtemel
  • Kokosvandet fra en dåse kokosmælk, der har stået på køl natten over
  • 1 lille moden banan
  • 2 tsk. matcha
  • 1 nip salt
  • Hindbærcreme:
  • Den fede del fra en dåse kokosmælk, der har stået på køl natten over
  • 225 g frosne hindbær
  • 1 lille banan
  • sødning efter smag
  • Pynt:
  • Friske blåbær, frysetørret hindbær og kokos
Fremgangsmåde
  1. Kom banan, kokosvand, spinat, matcha og salt i blenderen og blend det til en jævn og fin konsistens.
  2. TIlsæt kikærtemelet og blend kort til melet er fordelt.
  3. Varm vaffeljernet op.
  4. Fordel ¼ af dejen i det varme vaffeljern og bag den i 3-4 minutter. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  5. Skyl blender kanden, kom alle ingredienser til hindbærcremen i og blend det til en tyk og cremet konistens.
  6. Server vaflerne toppet med hindbærcremet og pyntet med blåbær, frysetørret hindbær og kokos.

 

 

GemGemGemGemGemGem