One Pot gurkemejegryde

One Pot gurkemejegryde

One Pot gurkemejegryde er den perfekte ret til de dage hvor du ikke gider at lave mad.
Men stadig gerne vil have et sundt, nærende og mættende måltid på bordet.

HURTIGT!

Alt efter hvor hurtig en grøntsagssnitter du er, kan du have aftenmaden klar på uder 30 minutter.
Med minimal arbejdsindsats !!

One Pot gurkemejegrydeOne Pot gurkemejegrydeOne Pot gurkemejegrydeOne Pot gurkemejegryde

De dage hvor man bare ikke orker …

… noget som f*ing helst !!

De dage hvor dynen er ekstra tung.
Og humøret er lige så gråt og trist som vejret udenfor.

SUK ..
HMPF .. 
GRRRRR ..!

De dage har vi vist alle sammen, ikke?
Og her i januar, er det som om de har det med at stå lidt i kø …

Sådan helt generelt, er jeg altid i godt humør.
Glasset halvt fyldt typen, du ved.

Men den sidste uge, har jeg simpelthen været ramt af januar, at jeg nærmest ikke har kunne holde mig selv ud.
Helt uden grund, eller ihvertfald ikke noget alvorligt.

Mit overskud har været lavt, at jeg ikke engang har orket at lave en ny portion tahindressing !!
Den lader vi lige stå et øjeblik …
Fordi, hvis du er fast læser, ved du, at jeg nærmest ikke kan indtage en gulerodsstav uden lige at skulle smøre den ind i tahindressing.

Så da jeg for 5. dag i træk, tog mig selv i røre en spiseskefuld ren tahin ud i min lige så uinspirerende skål salat.
Ja, så var det altså på tide stramme forklædet ind og tage grydeskeen i den anden hånd.

Eller …

Det vil sige, at jeg tog til cocktail event med min kæreste veninde, og drak tilpas nok Gin & Tonic´s og Dark & Stormy´s til at få løftet humøret og genvinde overskudet igen …
( altså, da jeg var færdig med at ha´ tømmermænd ikke …)

One Pot gurkemejegryde

One Pot gurkemejegryde udemærker sig især til de der dage …
Den er nemlig både virkelig nem og super hurtig at lave.

Grøntsagerne skal bare skæres groft og så skal alt faktisk bare ned i en og samme gryde og passe sig selv i sølle 15 minutter.

Det bliver næsten ikke nemmere, vel?

Smagen fra krydderierne, grøntsagerne og kokosmælken er himmelsk lækker!
Og den smukke solgule farve kan da ikke andet end at løfte humøret og bringe smilet frem.

Skulle du være så heldig, at have rester tilbage, er gurkemejegryden nærmest endnu bedre dagen efter.

Grøntsagerne i gryden kan varieres i det uendelige, så brug hvad du har og hvad du kan lide.
Det er krydderierne og kokosmælken, der er de vigtige og lækre smagsgivere i retten her.

1 gryde uendelige muligheder

Du behøver i realiteten kun EN gryde !

Og nå ja ..

Nogle grøntsager, krydderier og den slags, for at kunne lave uendeligt mange forskellige one pots.
Her er der ihvertfald tre mere, du kan udvide dit one pot repertoire med, når du har spist dig mæt og glad i denne gurkemejegryde – et par gange…

One Pot Tikka Masala gryde
One Pot Thai quinoagryde
One Pot cremet thai-peanut linsegryde

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

One Pot gurkemejegryde

3.5 from 2 reviews
One Pot gurkemejegryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2½ dl. quinoa
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 dl. kokosmælk
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stor sød kartoflfel, i tern
  • 1 aubergine, i tern
  • 200 g. frisk spinat
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1. tsk. fennikelfrø
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • TOPPING:
  • Kokosfager, chili og evt. frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme,
  2. Smelt kokosolien og steg løg, hvidløg, sød kartoffel og aubergine heri i 3 min.
  3. Tilsæt alle krydderierne og vend det sammen med grøntsagerne.
  4. Skyl quinoaen grundigt og kom den i gryden sammen med grøntsagsbouillonen,
  5. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  6. Tilsæt kokosmælk og spinat.
  7. Når spinaten er faldet sammen smages der til med salt og peber.
  8. Anret i skåle og pynt med toppingen.

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem