One Pot Tikka Masala

One Pot Tikka Masala

One Pot Tikka Masala er masser af grøntsager, krydderier og cremet sauce ned i en og samme gryde.

Du sparer ikke bare opvask, men også tid, når du skal lave denne klassiske indiske ret.
Server den med ris.
… eller naan brød!

Så går der nemlig ikke en dråbe til spilde af den lækre sauce!

One Pot Tikka MasalaOne Pot Tikka MasalaOne Pot Tikka MasalaOne Pot Tikka Masala

Når man er ved at revne …

Og det ikke er af en overfyldt mave, der har fået alt for meget Tikka Masala.
Altså, det kunne nu godt være sådan.
Men det er ikke det, der er tilfældet.
Lige nu ihvertfald …

Ser du, jeg er faktisk ved at revne af stolthed!
Jeg har nemlig vundet en pris!
En ret så fornem pris …

Medlemerne af Danmarks veganske forening har stemt på Vanløse Blues til at være årets veganske blog !!!
Større anerkendelse kan man jo nærmest ikke få!
Stolthedsfølelsen inden i mig, kan jo nærmest måles med antallet af kikærter, der bruges til hummus i mellemøsten på ET år!

Og inden der går Oscar takketale i den, vil jeg altså lige sige TAK!
Tak til dig, der læser med her i grøntsagsuniverset.
Tak til dig, der har stemt på mig.
Tak til dig, der anbefaler mine opskrifter til venner, famile, naboer og kollegaer.
I er mine yndlings ambassadører !!

Uden Jer ville bloggen her aldrig have fået fornem en pris.

TAK! 

One Pot Tikka Masala

One Pot Tikka Masala består i al sin beskedenhed af grøntsager, krydderier, kokosmælk og tofu.

Det er selvfølgelig meget overordnet beskrevet.
Men her gemmer sig ingen mærkelige og specielle ingredienser.

Og dog …

Tofu er desværre ikke at finde på hylderne i alle supermarkeder.
Så kan du ikke få fat i det, der hvor du handler, kan du uden problemer bruge fx. kikærter.

Fordi hverken tofu eller kikærter bidrager med smag til retten.
Men derimod med masser af mættende proteiner.

Magiske gryder

Hvis ikke det at komme alt i en gryde, og få et mega lækkert resultat er magi, så ved jeg ikke hvad er …

Er det første gang du laver en one pot, så vær forberet på at blive hooked.
Derfor får du lige tre mere, du kan kaste dig over når gryden med tikka masala er tom.

One Pot cremet thai-peanut gryde
One Pot linse pasta med tomat og basilikum
One Pot miso quinoagryde

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

One Pot Tikka Masala

5.0 from 1 reviews
One Pot Tikka Masala
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: One Pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 2 gulerødder, i diagonale skiver
  • 400 g tofu - kan erstattes af 2 ds. kikærter
  • 200 g frisk spinat
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 2 tsk. Garam Masala
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. koriander
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ⅛ tsk. cayennepeber - kan undlades hvis følsomme smagsløg spiser med
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Ris/quinoa eller naanbrød til servering
Fremgangsmåde
  1. Placer tofuen imellem 2 skærebrætter med køkkenrulle imellem og noget tungt udenpå i 30 min.
  2. Imens gøres grøntsagerne klar.
  3. Varm en gryde op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 3-4 min.
  4. Tilsæt hvidløg og alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege med i 1 min.
  5. Tilsæt tomatpure, rør det ud i løget og lad det stege med i yderligere 1 min.
  6. Kom blomkål og gulerødder i grynde og vend det rundt i løg/tomat/krydderi blandingen og lad det steg med i 2-3 min.
  7. Skær tofuen i mundrette tern og sæt det til side.
  8. Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk. bring det i kog og lad det herefter simre i 15 min.
  9. Vend tofu og spinat i retten og lad det simre i yderligere 5 min,
  10. Smag retten til med salt og peber.
  11. Server retten med ris/quinoa eller naanbrød og evt. pyntet med frisk koriander.

 

GemGem

GemGemGemGemGemGem