Spicy Peanutbutter Blomkål er små delikate hapserer, der får mundvandet til at løbe.
De smager så ualmideligt godt, at inden du får set dig om …
Ja, så er fadet altså tomt.
HELT tomt !!
Og det eneste råd mod det, er at lave rig-e-ligt og at lave dem igen og igen og …
Yndlings, favoritter og alt det man godt li´
Mor, hvem er din yndlings you tuber? Rasmus Brohave eller Julia Sofia?
Mor, hvad er dit yndlings ordsprog?
Mor, hvilken beautyblender er dit favorit?
Mor, kan du godt li´ Center Shock? (surt tysk tyggegummi)
Hmmm, tjaaa, det ved jeg ikke og det ved jeg da virkelig ikke om jeg kan ….
Mængden af spørgsmål, der skal svares på og “vigtige” ting, der skal tage stilling til er nærmest uendelige, når man deler matrikel med en præ-teenager.
Halvdelen kan jeg ikke svare på og resten har jeg vist bare ikke rigtig taget stilling til.
Noget jeg tilgengæld har taget stilling til og ved med sikkerhed er at jeg e.l.s.k.e.r peanutbutter!
Og blomkål.
Sammen!
Om det er vigtigere?
For nogle, nok ikke …
Men jeg ved at det er lækkert!
Spicy Peanutbutter Blomkål
Spicy Peanutbutter Blomkål smager SÅ lækkert, at jeg muligvis kom til at tømme hele pladen …
Alene …
På EN gang !!!
Om jeg var ved at revne bagefter?
Jo lidt.
Men hold.nu.op hvor smagte det godt !!!
Peanutbutter får jo nærmest alt til at blive lidt mere lækkert.
Blomkål fx.
Især når det så også kombineres med ingefær, hvidløg og tamari!
Det er fingerslikkende godt siger jeg bare!
Fordi, det er sådan disse Spicy Peanutbutter Blomkål hapserer bør spises.
Med fingrene!
…. direkte fra bageplanden, måske?
Vi kører den ind med kokos, sesam og spicynes
Hvis du har set Rytteriet så VED jeg, at du tænkte noget HELT andet lige der!
In that case …
Så selv tak for et lummert grin på en ellers grå januar dag 😉
Hvis ikke, så ved jeg at du vil elske at køre den ene spicy peanutbutter blomkålshapser ned efter den anden.
Ja, faktisk!
Så ved jeg bare at du kommer til at ELSKE blomkål SÅ meget, at du er nødt til at prøve disse tre varianter også:
Spicy sticky blomkål
Sesam hot wings
Blomkåls hot wings med kokos og karry
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 1 stort blomkål
- Spicy Peanutbutter marinade:
- 1,5 dl peanutbutter
- 1 dl vand
- 1 lime, saften heraf
- 1 fed hvidløg
- 5 cm frisk ingeflær
- 2 spsk. tamari
- 2 spsk. kokossirup
- 2 spsk. kikærtemel*
- 1 spsk. risvineddike
- 1 tsk. flagesalt
- ¼ tsk. cayennepeber
- Til servering:
- Peanuts, ristede og saltede - groft hakket
- 1 rød chili, i skiver
- Frisk koriander
- Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Del blomkålen i mundrette buketter og kom dem i en skål.
- Kom alle ingredienser til marianden i en blender og blend det til en jævn og cremet konsistens.
- Hæld marinaden over blomkålen og vend det grundigt sammen i skålen.
- Fordel buketterne på bagepladen og bag dem i gyldne og møre i 25 min.
- Anret den spicy peanutbutter blomkål i en skål eller på et fad og pynt med peanuts, korinader og chili.
- Server blomkålen som tilbehør eller brug dem i en salat.
Hej, hvor ser det lækkert ud – kan de spises kolde og kan de laves dagen i forvejen? Mangler lidt nyt og lækkert til tapas bordet ?
Jeg siger dig de er lækre!
Du kan sagtens lave dem dagen før, men jeg vil lige lune dem lidt inden servering.
Så smager de nemlig bedst 😉
Hej Maria. Dem skal jeg da lige prøve… kan man erstatte kokossirup med noget andet? Eller blot alm sirup..?? eller…?
JA! Dem må du bare prøve.
Du kan altid bruge andre slags flydende sødemidler.
Brug den du har eller bedst kan li 😉
Laver du selv din peanutbutter og kikærtemel – Og i så fald hvordan?
Mange ting laver jeg fra bunden, meeeen lige kikærtemel og peanutbutter køber jeg nu 😉
Men du kan nemt lave begge dele selv i en blender 😉
Hvad betyder * ved kikærtemel?
Jeg spiser lchf, så jeg må prøve, om de kan tilpasses lidt, for det ser godt nok lækkert ud ?
Orv, jeg ville ha skrevet hvad der kunne bruges istedet for kikærtemel – det har jeg tilføjet nu 😉
Hvis du er striks LCHF kan du sagtens undlade kokossirup og kikærtemel.
Kikærtemelet er med til at tykne marinaden så du kan jo evt. bruge lidt mere peanautbutter 😉
Nice! Tak for svar ?
Velbekomme da 😉
Kikærtemel er jo protein – ligesom kikærter💪
Ja, jeg ved godt, det er en gammel kommentar😀
Fed, fed blog – tak for dig og dine fantastiske opskrifter, hvor jeg især er glad for dem med uartigt meget blomkål🥰
Lige præcis!
Ih du er sød! Tusind tak.
Jeg har flere opskrifter med uartigt meget blomkål i på trapperne, glæd dig 😍
Kender du en god peanutbutter – gerne øko og/eller uden for mange skrammel ingredienser, men som alligevel har den der amerikanske ‘smoothness’/cremede konsistens? 🙂
De øko versioner jeg har kunnet finde, synes jeg er noget anderledes i konsistensen.
Jeg køber kun øko og de indeholder kun peanuts og salt 😉
Jeg er faktisk selv mest til den crunchy, så jeg ved desværre ikke hvilken smooth peanutbutter der den bedste.
Men jeg er selv begyndt at købe en lækker smooth og cremet en fra en brand der hedder Monki, det kan vist købes i Helsekosten.
eller online som så meget andet 😉
Hvad ville du servere den til? Nogle gode forslag? 🙂
ALT 😉
Især inden for det asiatiske køkken 😉
Så lækkert, har lige spist et helt blomkålshoved selv 🙂
Det kommer man nemt til med dem her 😉
Stop Madspildstip:
Enten var mit blomkålshovede for lille eller også lavede jeg for meget marinade – men der lå en del halvbagt marinade tilbage på bagepladen. Det fik lidt bagetid efter blomkålene var taget ud af ovenen, og så havde jeg nogle tørre marinadeflager der smagte skønt som drys på salat.
Tusind tak for at dele 😉
Mmm, har lige brugt mit blomkål til at komme i din lækre butter chicken, men havde jeg set denne opskrift først, så var den helt sikkert blevet testet – nærmest alle mine yndlingsråvarer i én og samme ret 🙂
Tak for en inspirerende blog!
Hi hi, ja det er godt man skal spise hver dag og flere gange om dagen, med alt den lækre mad man gerne vil smage, ikke? 😉
Hvordan kan det være, mine kommentarer ikke vises??
Det er fordi jeg skal godkende alle kommentarer først – det er for at undgå spam og den slags 😉
Mon ikke man kan bruge tahin i stedet for beanutbutter ?
Jo da, naturligvis 😉
Hej 🙂 kan man bruge anden sirup end kokos? Og almindelig hvidvinseddike? Og sidst men ikke mindst ingefær i pulverform? Det er nemlig tre ting jeg aldrig har i køkkenet og normalt ikke vil købe. Jeg går rigtig meget op i ikke at have madspild 🙂 glæder mig til dit svar. Hilsen Anette
Hej Anette
En sødning kan altid erstattes med anden sødning og en eddike kan altid erstattes med en anden eddike.
Du kan også sagtens bruge stødt ingefær, her er mængden bare betydeligt mindre 😉