Varm sellerisalat med sprøde kikærter og ristede hasselnødder

Varm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødder

Når kulden udenfor er så bidende kold, at den går igennem marv og ben, er en skål dampende varm suppe sikkert det du har allermest lyst til, ikke?

Sådan har jeg det ihvertfald.

Men en varm sellerisalat med sprøde kikærter og ristede hasselnødder giver dig lyst til at spise salat, på selv den koldeste vinterdag.

Varm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødderVarm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødderVarm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødderVarm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødder

Kålkvalme og sellerisløv

Det er sikkert og vist.
Ikke bare hver gang …
Men hver e.n.e.s.t.e !!!

Når vi kommer til midt jaunar, er jeg SÅ ualmindelig træt af kulde og mørke, at hvert eneste ledige øjeblik jeg har, bliver brugt på at drømme mig væk til eksotiske øer.

Der hvor solen altid skinner.
Der hvor det er varmt.
Og der hvor man har adgang til uendelige friske (og spændende) råvarer.

Fordi her i kolde og mørke Danmark, skal hjernen jo til sidst vrides for nye ideer til hvordan de tilgængelige råvarer kan bruges, så man ikke ender med kålkvalme og bliver helt og aldelses sellerisløv….

Du ved, den følelse man får, når man simpelhen har fået nok kål og alt for mange rodfrugter.

Varm sellerisalat med sprøde kikærter og ristede hasselnødder

Varm sellerisalat med sprøde kikærter og ristede hasselnødder giver dig en pause fra kålen og får dig til at elske rodfrugter igen …
Fordi når varmt og lunt mixes med det lette og friske, bliver til en helt anden og meget mere delikat oplevelse.

Knoldsellerien er den spøjse skabning, der mest af alt ligner en uspiselig sten, med alt det jord og muld der sidder på den.
Men bag det grimme ydre, gemmer der sig en glædelig overraskelse.

Fordi, når skrællen skæres af og sellerien bages frembringes en lækker sødlig smag og konistensen bliver blød og mør.

Sammen med rucola, de sprøde kikærter og de knasende hasselnødder, får du en salat med masser af forskellige konsistenser og alle smagsnuancerne – surt, sødt, salt, bittert og umami.

Dem, der er så vigtige for at du føler dig tilfredsstillet af selv en skål salat på kold og mørk vinterdag.

Vidunderlige vintersalater

Om sommeren fylder vi salatskålene med lette salater, friske frugter og søde sommerbær.
Men vintersalaten, den skal være en lækker kombination af noget der bagt og noget der er friskt.

Her får du tre vidunderlige vintersalater mere, du kan variere din salatskål med, så du heller ikke får kålkvalme og bliver sellerisløv …

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder
Blomkålssalat med linser og bagt græskar
Grønkålssalat med satay jordskokker

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Varm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødder

Varm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 knoldselleri, groft revet
  • 100 g rucola
  • 75 g ristede hasselnødder
  • Olivenolie
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • Sprøde kikærter
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. paprika
  • Olivenolie
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom sellerien på pladen og vend det med olivenolie, citronskal, rosmarin og salt.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag det i 30-35 min til det er mørt og gyldent og vend rundt i det undervejs.
  4. Varm en pande op til medium varme.
  5. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem grundig og dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
  6. Steg kikærterne sprøde i lidt olivenolie og salt.
  7. Vend tilsidst kikærterne med paprika.
  8. Anret den bagte selleri i en skål med rucula og fordel kikærter og hasselnødder ovenpå.

 

GemGem

GemGem