Syntes du også det er mørkt udenfor, og lidt for meget januar?
Løsningen er at lave comfort food.
Det er smutvejen til noget, der er rart og varmt.
Det er mad, der gør dig glad!
Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos fremkalder den bløde, søde søndags følelse.
Altså, comfort food når det er allerbedst.
Søndags stemning
Ahhhrh …
Du kender den godt, ikke?
Søndags følelsen!
Der hvor man kommer helt ned i gear.
Trækker vejret helt ned i maven og tager de bløde bukser på
Jeg ved du har dem …
Jeg har dem, du har dem – vi har dem alle sammen!
Der hvor kaffen når at blive kold, fordi du lytter til det nyeste afsnit af Fries before Guys, strikker en trøje, ligger puslespillet med de 1500 brikker, eller hvad du nu syntes er lækkert at fordybe dig i, når du har fri.
Men bare brygger en ny kop kaffe, fordi det har du tid til!
Hvis ikke du har haft præcis den følelse, eller bare glimt af den, har det så overhovedet været weekend?
En rigtig god måde at få den følese er ved at lave comfort food.
Det er både rart at tilbrede den OG spise den!
Især, hvis det ovenikøbet er sammen med et mennske, du tør være sammen med i dit bløde tøj.
Ja, eller alene – fordi det kan altså også noget !!!
Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos
Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos er comfort food af allerhøjeste kaliber.
Comfort food er sødt.
Blødt …
Det er mad, der følses som at få et kram inde i munden
Mad du har lyst til at spise mere og mere og mere af …
Mad, der gør dig glad!
Alt det får du i denne veganske version af den klassiske Shepherds Pie, der istedet for almindelige kartofler har fået låg af søde kartofler.
Saucen, fyldet om du, vil er i bedste Vanløse Blues stil sprængfyldt med grøntsager.
Den så blød og sød, at du aldrig har lyst til at stoppe med at spise den.
Bløde retter, der også kan hygge om din søndag
Selvom Shepherds Pie´en smager ualmindelig godt,
Så skulle variation være sundt
Har jeg hørt..
… fra en ven
Så her har du 3 andre retter, der på hver deres måde fremkalder arhhh følelsen …
Svampe bourguignon med rodfrugt mos
Vegansk Spaghetti Bolognese
Butternutsquash risotto
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- Sød kartoffel mos:
- 1,5 kg søde kartofler, skrællet og i tern
- 1 dl plantemælk, fx. mandel- eller soyamælk
- 2 spsk. Naturli´ Smørbar
- salt
- Fyld:
- 200 g grønne linser
- 500 g champignon, groft hakket
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 2 store gulerødder, i tern
- 2 stilke bladselleri, i tern
- 2,5 dl. grøntsagsbouillon
- 1 dl. rødvin
- 2 spsk. tomatpure
- 2 spsk. gærflager, kan undlades
- 2 spsk. balsamico glace
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. salvie
- Lidt frisk revet muskatnød
- Salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Kog de grønne linser efter anvisningen på posen.
- Damp de søde kartofler helt møre i en gryde med lidt vand i bunden eller med en dampindsats, ca. 20 min.
- Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, gulerødder, bladselleri og svampe her i i 5-7 min.
- Tilsæt hvidløg, tomatpure, dijonsennep, balsamico glace, og alle kydderierne. Vend den med grøntsagsblandingen og lad det stege i med i 2 minutter under omrøring.
- Tilsæt linser, rødvin og bouillon, bring det i kog og lad det simre i 20 min.
- Tilsæt gærflagerne rør dem ud i saucen og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Mos de søde kartofler sammen med smørbar, mælk og salt til en fin mos.
- Kom fyldet i et fad og fordel mosen ovenpå.
- Sæt fadet i ovnen og bag det i 15-20 min eller til mosen er gylden og sprød i kanterne.
- Server Shepherds Pie´en med en frisk salat fx.
Hej Maria
Vi har prøvet opskriften her til aften. Virkelig simpelt at lave og virkelig lækkert !!
Vi er ikke heeeelt klar til at gå all vegan, så linserne var erstattet af en tilsvarende mængde kød, men i så små mængder, så er grøntsagerne klart i overtal. Så vi er på rette vej.
Vh
Peter
Hvor er i seje!
og hvor er jeg glad for at i både syntes retten var sipel og at den smagte godt 😉
Du får liiiige en ekstra kommentar.
Denne opskrift har udviklet sig til at være vores ynglings opskrift . . og nu bliver den lavet med plantefars, dvs ingen kød.
Måske lærer jeg også at spise linser en dag !!!
Jamen hvor er det skønt at høre!!
og jeg er sikker på du nok skal blive gode venner med linserne 😉
To af mine absolut favorit ingredienser… Sød kartoffel og linser… Jeg er ikke veganer, men spiser dog tit kødfrie retter… og er vild med de…Jeg skal så megt prøve denne opskrift.. Tak for inspirationen….
Sød kartoffel og linser går man bare heller aldrig galt i byen med 😉
Prøv den endelig, den er nemlig rigtig lækker 😉
Hej. Fulgte din opskrift på Shepherds pie, og synes den er rigtig god. Undlod dog at tilsætte gærflager, da jeg var usikker på hvad de ville gøre ved smagen. Hvad er grunden til at tilsætte dem? Og giver det ikke en ‘gæret’ smag?
Tak for en dejlig opskrift.
Dejligt du kunne li den 😉
Gærflager giver både en ostelignede smag og en mere dybde og umami til retten.
Men som du selv smagte, så går det også fint uden 😉