Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos
Syntes du også det er mørkt udenfor, og lidt for meget januar?

Løsningen er at lave comfort food.
Det er smutvejen til noget, der er rart og varmt.
Det er mad, der gør dig glad!

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos fremkalder den bløde, søde søndags følelse.
Altså, comfort food når det er allerbedst.

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmosVegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmosVegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmosVegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos

Søndags stemning

Ahhhrh …
Du kender den godt, ikke?

Søndags følelsen!

Der hvor man kommer helt ned i gear.
Trækker vejret helt ned i maven og tager de bløde bukser på

Jeg ved du har dem …
Jeg har dem, du har dem – vi har dem alle sammen!

Der hvor kaffen når at blive kold, fordi du lytter til det nyeste afsnit af Fries before Guys, strikker en trøje, ligger puslespillet med de 1500 brikker, eller hvad du nu syntes er lækkert at fordybe dig i, når du har fri.
Men bare brygger en ny kop kaffe, fordi det har du tid til!

Hvis ikke du har haft præcis den følelse, eller bare glimt af den, har det så overhovedet været weekend?
En rigtig god måde at få den følese er ved at lave comfort food.

Det er både rart at tilbrede den OG spise den!
Især, hvis det ovenikøbet er sammen med et mennske, du tør være sammen med i dit bløde tøj.
Ja, eller alene – fordi det kan altså også noget !!!

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos er comfort food af allerhøjeste kaliber.

Comfort food er sødt.
Blødt …
Det er mad, der følses som at få et kram inde i munden
Mad du har lyst til at spise mere og mere og mere af …
Mad, der gør dig glad!

Alt det får du i denne veganske version af den klassiske Shepherds Pie, der istedet for almindelige kartofler har fået låg af søde kartofler.

Saucen, fyldet om du, vil er i bedste Vanløse Blues stil sprængfyldt med grøntsager.
Den så blød og sød, at du aldrig har lyst til at stoppe med at spise den.

Bløde retter, der også kan hygge om din søndag

Selvom Shepherds Pie´en smager ualmindelig godt,
Så skulle variation være sundt
Har jeg hørt..
… fra en ven

Så her har du 3 andre retter, der på hver deres måde fremkalder arhhh følelsen …

Svampe bourguignon med rodfrugt mos
Vegansk Spaghetti Bolognese
Butternutsquash risotto

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos

5.0 from 1 reviews
Vegansk Shepherds Pie med sød kartoffelmos
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Sød kartoffel mos:
  • 1,5 kg søde kartofler, skrællet og i tern
  • 1 dl plantemælk, fx. mandel- eller soyamælk
  • 2 spsk. Naturli´ Smørbar
  • salt
  • Fyld:
  • 200 g grønne linser
  • 500 g champignon, groft hakket
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 store gulerødder, i tern
  • 2 stilke bladselleri, i tern
  • 2,5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. rødvin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. gærflager, kan undlades
  • 2 spsk. balsamico glace
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salvie
  • Lidt frisk revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog de grønne linser efter anvisningen på posen.
  2. Damp de søde kartofler helt møre i en gryde med lidt vand i bunden eller med en dampindsats, ca. 20 min.
  3. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, gulerødder, bladselleri og svampe her i i 5-7 min.
  4. Tilsæt hvidløg, tomatpure, dijonsennep, balsamico glace, og alle kydderierne. Vend den med grøntsagsblandingen og lad det stege i med i 2 minutter under omrøring.
  5. Tilsæt linser, rødvin og bouillon, bring det i kog og lad det simre i 20 min.
  6. Tilsæt gærflagerne rør dem ud i saucen og smag til med salt og peber.
  7. Tænd ovnen på 225 grader.
  8. Mos de søde kartofler sammen med smørbar, mælk og salt til en fin mos.
  9. Kom fyldet i et fad og fordel mosen ovenpå.
  10. Sæt fadet i ovnen og bag det i 15-20 min eller til mosen er gylden og sprød i kanterne.
  11. Server Shepherds Pie´en med en frisk salat fx.

 

GemGem