Rød karrysuppe med tofu

Rød karrysuppe med tofu

Rød karrysuppe med tofu er ikke bare en vanvittig lækker suppe med masser af smag.
Faktisk, er det også en suppe du kan blive mæt af.

Den indholder nemlig masser af mættende fibre og masser af proteiner fra både røde linser og tofu.
Så fyld suppegryden op med masser af grøntsager, få varmen og bliv mæt og glad.

Rød karrysuppe med tofuRød karrysuppe med tofuRød karrysuppe med tofuRød karrysuppe med tofu

Utålmodighed og rastløshed

Det beskriver meget godt den tilstand, jeg er i lige nu  …

Fordi idag skinner solen, fra en mere eller mindre skyfri himmel.
Det i sig selv er jo ret fantastisk!

Det er så bare her, at jeg vil have hele armen, når vejrguderne rækker mig en lillefinger …

Dage hvor solen skinner, i mange timer !!
Dage hvor solen varmer mig, fylder mig med masser af energi og giver sprudlende humør.

Men kalenderen siger stadig kun februar …
Og ventetiden til det “rigtige” forår gør mig både utålmodig og rastløs …
Jeg vil have det ..

NU!

På dage som denne, orker jeg ikke flere tunge vinterretter.
Min trang til (permanet) sol og varme får mig derfor til at søge inspiration til madlavningen fra varme lande.

Rød karrysuppe med tofu

Når du er sulten og fryser og trænger til at smage på sol og varme er rød karrysuppe med tofu, suppen du skal lave.

De er nemlig en suppe, der smager af østens varme.
Og den mætter!
I mere end 10 minutter …

De mange fibre fra grøntsagerne og proteinerne gør at suppen faktisk mætter.
I flere timer, endda !!
Hvilket man ikke ligefrem kan sige om de bouillon baserede supper.

Pho, miso og ramen suppe er alle gode og lækre, de mætter bare ikke …
Eller måske det bare er mig og min store appetit, der ikke kan nøjes med vand og nudler … ?

Fyldige og cremede supper, derimod – med masser af topping, se det er lige sagen!
Og denne her er både lækker, mættende og dejlig nem at lave.

Fyr op for smagen

Tofu, der ikke har fået tilsat smag.
Eller tofu, der ikke er enten stegt eller bagt, er ikke nogen rar oplevelse og burde faktisk forbydes med lov.

Den smager lidt hen i retningen af at stikke tungen ud af vinduet og føles lidt som at tygge i et viskelæder.
Ja, jeg forstår at sælge varen godt, ikke?

Så begå ikke den fejl, vel …
Tofu kan nemlig være vanvittig lækkert.
Det vil du finde ud af, når du prøver denne røde karry suppe med tofu.

Når du så har kastet din kærlighed efter tofu, skal du også prøve disse tre opskrifter.

Tofu stirfry med broccoli og quinoa
Thai jordskoksuppe med tofu satayspyd
Friske forårsruller med sriracha tofu

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Rød karrysuppe med tofu

5.0 from 1 reviews
Rød karrysuppe med tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 1 mellem sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 stilk citrongræs, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 2-3 spsk. rød karrypasta
  • 2 dl. røde linser
  • 1,5 l grøntsagsbouillon
  • 2 dl. kokosmælk
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 400 g firm tofu
  • ½ dl tamari
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • Forårsløg, i tynde skiver
  • Frisk Koriander
Fremgangsmåde
  1. Del tofu blokken på midten, placer den imellem 2 skærebrækker med køkkenrulle imellem.
  2. Læg noget tungt oven på og pres tofuen fri for overskydende væske i 15 min.
  3. Rør tamari og rødkarrypasta sammen til en marinade i en skål.
  4. Skær tofuen i tern, vend dem med marinaden og lad det trække heri i 15 min.
  5. Varm en gryde op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  6. Tilsæt hvidløg, citongræs og rød karrypasta, vend det rundt og lad det stege med i 1 min,
  7. Tilsæt blomkål og søde kartofler, vend det rundt og lad det stege i yderligere 2-3 min.
  8. Tilsæt linser og bouillon, bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  9. Varm en pande op til medium varme og steg den marinerede tofu er på i 10-15 minutter, vend rundt i det undervejs.
  10. Blend suppen med en stavblender eller i en blender.
  11. Tilsæt kokosmælk og limesaft og -skal og smag til med salt og peber.
  12. Anret suppen i skåle og top med tofu, forårsløg og frisk korinader.

Rød karrysuppe med tofu

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem