Rødkålssalat med bagte jordskokker og favafler

Rødkålssalat med bagte jordskokker og favafler – og nej det er ikke en stavefejl.
De evigt gode falafer er efter en tur i vaffeljernet, blevet til en favaffel istedet.

Det kan du da godt se, ikke?

Salaten er lækker og mættende og bliver serveret med en magisk grøn avokado dressing.

Alternative anvendelser

Nu gik du måske og troede, at vafler er det eneste du kan bruge dit vaffeljern til.
Og det vil jeg da på sin vis heller ikke fortænke dig i…

Et vaffeljern er jo lige så meget kun til vafler, som en hårtørrer er til at tørre hår med.
… eller er det?

Jeg er kæmpe fan af de alternative anvendelser, så når man pludselig kan bage falafler i sit vaffeljern.
Ja, så er jeg selskrevet kæmpe fan!

Inspirationen til favaflerne kommer naturligvis fra min kære veninde Camillas vaffelbog Vidunderlige Vafler.

Der findes ingen som Camilla, der kan finde på kreative vaffelopskrifter og kreative måder at bruge sit vaffeljern på.
Så er du også vild med vafler, må du bare have fingrene i et eksemplar af hendes inspirerende og imponerende vaffelbog!

Rødkålssalat med bagte jordskokker og favafler

Kombinationen af frisk og bagt gør denne rødkålssalat med bagte jordskokker særlig lækker i denne bindende og sibiriske kulde.

Her forslår en iceberg salat sig jo overhovedet ikke.
Altså med mindre du gerne vil være sulten igen, efter sådan ca. 10 minutter …

Kål og rodfrugter, enten hver for sig eller i kombination med hinanden, giver en lækker og fyldig salat, der kan holde dig mæt – længe!

Sammen med lidt frisk frugt – og vigtigst af alt …
En lækker dressing !
Bliver det til en uimodståelig salat, du rent faktisk gerne vil spise.

Og sammen med favaflerne har får du en menu, der der vil få de flestes mund til at løbe i vand.

 

Rødkålssalat med bagte jordskokker og favaflerNu du er igang ..

med at udforske dit vaffeljerns muligheder, så kunne du måske også være interesseret disse her.
Et vaflet pølsehorn og french toast?

Hvor lækkert lyder det lige, om jeg må spørge?

Veganske vaffel pølsehorn
French toast vafler

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!


Rødkålssalat med bagte jordskokker og favafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 rødkål, fint snittet
  • 2 blodappelsiner, i tern
  • 1 håndfuld persille, groft hakket
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 nip flagesalt
  • 500 g jordskokker, i kvarte
  • lidt olivenolie
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • salt og peber
  • Favafler:
  • Ovnbagte falafler
  • Dressing:
  • Magisk grøn avokado dressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom jordskokkerne på bagepladen og vend dem med olivenolie, timian, rosmarin, salt og peber.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 min.
  4. Følg opskriften på falaflerne, men bage dem i vaffeljernet istedet i 5-6 minutter.
  5. Vend rødkålen med appelsin, persille æblecidereddike og salt og lad det trække lidt.
  6. Vend de bagte jordskokker i salaten, anret det i en skål og pynt med græskarkerner.
  7. Server salaten med favafler og magisk grøn avokadodressing

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGemGemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem