Vegansk paprikagryde

Vegansk paprikagryde

Vegansk paprikagryde er, som navnet allerede afslører, den klassiske 80´ er gryderet med peberfrugt, flødesauce og cocktailpølser – i en vegansk version.

Den kan både serveres med ris eller kartoffelmos.
Og jeg tør væde på, at hvis du giver en ikke-vegansk medspisende bind for øjnene, vil han eller hun a.l.d.r.i.g gætte at retten her er vegansk.

godt smager den !!!

Vegansk paprikagrydeVegansk paprikagrydeVegansk paprikagryde

Længe leve livretter

 

Vi har dem alle …
Retterne vi laver igen og igen.
På nøjagtig samme måde, hver eneste gang – og helt ned på teske niveau.

Livretterne!
De er dejligt forudsigeligt og alle rundt om bordet er glade.

Som barn havde jeg mange livretter.
Farmors boller i karry, fars lasagne og mors overdådige ris taffel.

Idag ville jeg ikke kunne udnævne én ret, som værende min livret.
Ja, det kunne jeg jo så egentligt heller ikke som barn, efter som jeg havde tre af dem …

Og med garati også mange flere, der findes jo bare så mange lækre retter.
Så længe leve livretterne – og mange af dem!

Ikke?

Vegansk paprikagryde

Et andet godt pragt eksemplar af en livret er paprikagryden.
Bragt til dig, direkte fra 80´erne.

Den sloges om pladsen på middagsbordet med boller i karry, millionbøf og lasagne
Det var en ulige kamp!
Og det var dagsformen, der afgjorde hvem der vandt.

Paprikagryden vandt utallige gange i mit barndomshjem.
Den var nemlig både nem og hurtig at lave.

For en 100 % autensitet har jeg brugt veganske køderstatninger.
Men det behøver du altså ikke at bruge for at lave retten.

Du kan sagtens komme rigtig godt afsted med at bruge kikærter, eller andre bønner istedet.
Og skulle der være nogle af de grøntsager jeg har brugt, du enten ikke har – eller ikke kan lide, kan de sagtens undlades eller erstattes af andre grøntsager.
Jeg har det jo bare med at gå all-in på grøntsagene, ikke?

Den sikre hånd

Hvad enten årsagen er uopfindsomhed eller “jeg skal bare lave noget alle kan li´” så er det godt at have gode kort i ærmet og altid kan spille den sikre hånd.

Ikke kun i poker, men også når en af de vigtigste spil i hverdagen skal spilles …
Altså aftensmaden!

Jeg giver dig her 3 (e)s´er, nu er det bare op til dig at spille hånden rigtigt og dermed vinde i hverdag!

Spaghetti bolognese
Svampe bourguignon
Shepherds Pie

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk paprikagryde

Vegansk paprikagryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Gryderet, livretter
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 180 g LikeMeat Chicken style chunks
  • 200 g veganske cocktailpølser
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 200 g champignon, i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 squash, i halve skiver
  • 1 aubergine, i tern
  • 250 ml. vegansk fløde
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 stor ds. tomatpure
  • 2 spsk. paprika
  • 1-2 spsk. worcester sauce*
  • 1 tsk. røget paprika
  • salt og peber
  • Vegansk smør til stegning
  • Til servering:
  • Ris
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt smøret og steg løg og champignon heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, paprika, røget paprika og tomatpure, vend det rundt og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt pølser, LikeMeat og øvrige grøntsager, vend det rundt og steg i ynderligere 5-7 minutter.
  5. Hæld bouillon og fløde ved og lad retten simre i 15 minutter.
  6. Smag retten til med worcester sauce, salt og peber og server den med ris.
Tips
* HUSK at vælge en vegansk Worcestersauce. Den fra Biona er både vegansk og glutenfri

 

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem