Butternutsquash og sweet potato curry

Butternutsquash og sweet potato curry tager kun 30 minutter at lave.

Grøntsager, linser og masser dejlige krydderier giver sammen med tomat og kokos, en lækker, cremet, varmende og mættende curry.

Hele familen vil elske den!

Server den med ris, masser af koriander og et frisk pift limesaft.

Butternutsquash og sweet potato curry

Foodprepping …

altså, mad forberedelse …
Hvis vi sådan lige skal oversætte det til dansk.

Foodprepping, er en rigtig god idé at kaste sig over, hvis du gerne vil leve sundt og billigt.

Sundt – fordi maden allerede står klar i køleskabet.
På den måde undgår du at vælge andre hurtige og knap så sunde løsninger.

Billigt – fordi du får brugt alt du køber ind. Og når maden står klar, bliver det heller ikke lige så fristende at vælge en dyr omgang fastfood.

Med kun et par timer i køkkent søndag eftermiddag, kan du have både morgenmad, frokost og aftenmad klar til hele ugen.

Jeg er selv fornyligt kastet mig over foodpreppingen.

Og her er jeg nødt til at sige, at jeg elsker mig selv ..

Ret højt, faktisk!

For lige at have været 5 skridt foran, når jeg hver morgen står op til grøntsager og smoothieboosters, der allerede er klar til min daglige godmorgen greenie.

Og dressingen, vaflerne, dellerne og alle grøntsagerne, der også er klar til servering, fremkalder  jubel spring, når maven råber på frokost og aftensmad.

Jeg er fan af foodprepping, er jeg !!!
Så hold øjene med mine workshops, jeg tilbyder nemlig snart en foodprepping workshop.

DET glæder jeg mig SÅ meget til …

Butternutsquash og sweet potato curry

Er særdeles god til foodprepping.
Portionen er stor og faktisk bliver den endnu bedre efter en dag eller to i køleskabet.

Det er som udgangspunkt en mild ret.
Altså, den er fyldt med smag fra alle de aromatiske krydderier.
Men den er ikke stærk og derfor er det en rigtig familevenlig ret.

Skulle du savne et spicy kick, kan du tilføje lidt cayennepeber i retten.
Men det kræver at alle er med på at syntes, det er en fornøjelse med en mund, der bræder en lille smule …

Ellers kan du komme lidt frisk eller tørret chili på din egen portion
Her kan du tilgengæld drysse lige så rundhåndet med den, som dine smagslæg ellers tillader det.

Mad til mange – i mange dage

med minimal indsats…
Dét klarer du nemt med en curry.

Basen er helt enkelt grøntsager, krydderier, tomat og kokosmælk.
Og ud fra det, kan sådan en curry jo varieres, ja nærmest i det uendelige.

Her er der ihvertfald tre andre curry opskrifter, du kan varierer dit repetoir med.

Mango Curry med søde kartofler og blomkål
Bønne Curry – varm mad med frosne grøntsager
Kokos-rabarber Curry med veganske harissa kødboller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Butternutsquash og sweet potato curry

Butternutsquash og sweet potato curry
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Curry, gryderet
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 butternutsquash, skrællet og i tern
  • 1 stort sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 1 rødløg, halveret og i skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 ds. hakket tomat
  • 1 ds. kokosmælk
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Sorte ris
  • Lime, i både'
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, butternutsquash, sød kartoffel og alle de øvrige krydderier, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
  4. Hæld hakkede tomater, bouillon og linser ved, rør det rundt og bring det i kog, skru ned til lav varme og lad det simre i 20 min.
  5. Tilsæt kokosmælken, rør det rundt og lad retten simre i yderligere 4 min.
  6. Server retten med ris, koriander og lime som tilbehør.

 

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem