Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander

Leder du efter nye ideer til din pizza aften?

Her er en pizza, der kan spicy tingene lidt op!

Denne pizza har alle ingredienser fra de friske forårsruller.
Rød peber, gulerødder, koriander og altid gode peanutbutterdressing.
Tilsæt tofu, en pizzabund og tadaaa …

En Thai Pizza er født.

Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander

Alt bliver bedre med et twist af …

Peanutbutter !!!

Æbler ..
Gulerødder …
Chokolade !
Og nu også pizza !!

Så alt faktisk ..

Nævn mig én ting hvor peanutbutter vil være upassende?
Jeg kan ihverfald ikke komme på en eneste ting, hvor et twist af peanutbutter, ikke vil være en god idé.

Ja selv en ske med peanutbutter, direkte ind i munden, er lækkert.
Der behøver faktisk slet ikke – altså i min optik – at involveres andet end bare peanutbutter, for at det er lækkert …

På den anden side.
Dét er der bare ikke så meget opskriftudvikling over, vel …?

Derfor afprøver jeg hele tiden nye måder at få et peanutbutter twist ind i en opskrift.
Og nu er turen altså kommet til pizzaen.

Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander

Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander

Pizza og peanutbutter er måske ikke den mest åbentlyse sammensætning.
Men igen, hvorfor så ikke?

Peanutbutter på brød er set før.
Og sammenlignet med den friske forårsrulle, er det jo sådan set kun rispapiret og pizzabunden der adskiller de to fra hinanden, ikke?

Ok, jeg indrømmer at det måske også var et spørgsmål om magelighed.
Ser du, i mit køleskab lå der nemlig en pizzadej, importeret hjem fra en tur i Malmø.
En færdig pizzadej, der både er glutenfri og vegansk !!
Ja, sådan en kan man altså finde i ICA i Sverige ..

Med sådan en liggende i køleskabet, fik jeg så ideen til denne thai pizza.
Fordi så slap jeg jo for alt rulle rispapirruller …

Så kom ikke her og sig, at der ikke kan komme noget godt ud af en smule dovenskab, vel?

Pizza party sunday night

Nogle vil ha´ dem helt enkle, med den selv samme topping – hver eneste gang.
Hvor andre gerne vil afprøve nye og spændende smagskombinationer.

Hvis du hører til den sidste type, når det kommer til dit valg af pizza, så er der her, tre andre måder du kan twiste din pizza på.

Men du kan jo også lave en af hver, og få den en søndags pizzafest …

Sød kartoffelpizza med rosmarin og rødløg
Pizza med græskar, svampe og hasselnødder
Pizza på quinoabund med aubergine, peberfrugt og svampe

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander

Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 glutenfri pizzabund
  • Sauce:
  • Peanutbutterdressing
  • Ingefær-hvidløg marineret tofu
  • 200 g tofu
  • ½ dl tamari
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Topping:
  • ½ rød peberfrugt, i tern
  • 1 gulerod, i juliennestrimler
  • 2 forårsløg, i tynde skiver - kun den grønne del
  • 1 håndfuld frisk korinander
Fremgangsmåde
  1. Pres tofuen imellem et rent viskestykke og 2 skærebrætter, med noget tungt ovenpå i 15 min.
  2. Rør marinaden sammen og mariner tofuen heri i15 min, eller natten over for fuld smagseksplossion.
  3. Varm en pande op til medium varme, smuldr tofuen ned på panden og steg den heri i den overskydende marinade i 5 min.
  4. Kom bagepapir på en bageplade og varm ovnen op til 225 grader.
  5. Kom pizzabunde på bagepladen og forbag den i 8-10 min.
  6. Smør den ønskede mængde peanurbutterdressing på bunde og fordel peberfrugt, gulerod og tofu ovenpå.
  7. Bag pizzaen i yderligere 10-15 min.
  8. Pynt den færdigbagte pizza med forårsløg og koriander.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem