Vegansk Citronfromage

Vegansk Citronfromage = mormordessert klassikeren over dem alle, i en vegansk udgave.

Den fløjlsbløde konsistens, den syrlige smag og den fede flødeskum.
Det er der naturligvis ikke pillet ved.
Kun nogle af ingredienserne.

Smagen er 100 % den samme, og måske endda en lille smule bedre?

Server citronfromagen som en sød, forfriskende dessert efter en lækker middag.

Vegansk Citronfromage

Barndommes gade …

Der er intet som duften af hypenroser, lyden af rådhusklokkerne før radioavisen – eller smagen af citronfromage, der sender mig direkte tilbage i barndomsminderne til farmors køkken.

Jeg kan tydeligt se mig selv sidde i det lille smalle køkken, med store hudafskrabninger på knæene og en umættelig appetit på alt der smager godt.

Og farmors mad smagte a.l.t.i.d godt.
Den var nemlig hjemmelavet, med masser af kærlighed.

Jeg elsker hvordan mad ikke bare kan være en rejse for smagsløgene, men også være en tidsrejse tilbage til barndommensgade.

Mad kan så meget andet end blot at smage godt, er det ikke rigtigt?

Vegansk Citronfromage

Mormordesserten, eller i mit tilfælde farmordesserten, over den alle må være citronfromagen.

Stærkt forfulgt af budding og æblekage.
Du ved, den med makroner og flødeskum?

Det er ihvertfald de tre desserter jeg husker min farmor lave igen og igen, når der kom gæster til middag.
Og de var selvfølgelig hjemmelavede
Næ du, ingen pulverløsninger i Familien Engbjerg.

Vegansk citronfromage er dejligt cremet, har en frisk smag af syrlig citron og passer perfekt som et sødt indslag efter middagen.

Og så er den både nem og hurtig at lave.
Selv i den veganske udgave.

Hvor der istedet for æg, bruges aquafaba, altså kikærtevand og agar agar istedet for husblas.
Og nå ja, vegansk flødeskum, men den havde du jo nok gættet, ikke?

Både aquafaba og agar agar er nemme at arbejde med.
Processen og resultatet er nemlig helt den samme.

Piske, smelte, rør og vende.

Så nemt er det faktisk at veganisere en klassisk dessert som citronfromagen.

Portionsanrettet yndigheder

Skulle vi blive i traditionerne, så skulle citronfromagen serveres i en stor skål, hvorfra man tager den ønskede portionsstørrelse.

Men wow-effekten er bare en helt anden når man istedet portionsanretter i smukke glas.
Lækker mad handler jo ikke kun om smag, men også om lækker præsentation.

For at opnå det, bruger jeg gerne mine krystalglas.
Det giver simpelthen den smukkeste præsentation man kan tæske sig.

Vil du også gerne have smukke glas til dine drinks og desserter så kan du bruge rabatkoden vanloseblues og få 20 % i rabat når du bestiller glas fra Timeless serien hos Mixmeister.dk

3 retters mormormad

Når desserten er citronfromage, ja så må både forret og hovedret jo også stå i mormormadens tegn.
Jeg mener kan man andet?

Så byd venner eller famile til mormormiddag og disk op med denne 3 retters menu:

Forret: Pariserbøf i nye klæder
Hovedret: Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
Dessert: Citronfromage

Vegansk Citronfromage

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk Citronfromage

Vegansk Citron fromage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 8 portioner
Ingredienser
  • 2 øko citron, saft og fint revet skal heraf
  • 2,5 dl kikærtevand (aquafaba)
  • 1 dl. flormelis
  • 5 tsk. agar agar pulver udrørt i lunkent vand
  • 1 brik piskbar soyafløde
  • Til servering
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime – fint revet skal heraf
Fremgangsmåde
  1. Riv skallen på citronen helt fint og stil det til side.
  2. Pres saften fra citronerne og stil det til side.
  3. I en skål piske soyafløden til skum, tilsæt flormelis og rør igen.
  4. I en anden skål piskes kikærtevandet helt stift - du skal kunne vende bunden i vejret uden at det løber ud.
  5. Varm forsigtigt citronsaften op og tilsæt agar agar blandingen.
  6. Skru lidt op for temperaturen og pisk alt hvad du kan i ca. 1 min tid.
  7. Tag gryden af varmen og si evt. klumper fra.
  8. Vend citronskallen i flødeblandingen.
  9. Vend nu aquafabaskummet og flødeblandigen sammen med agar agar blandingen.
  10. Fordel fromagen i 8 glas og til dem på køl i min. i 1½ time inden de serveres.
  11. Lige inden servering piskes den fede den af kokosmælken til kokosflødeskum.
  12. Pynt fromagerne med kokosflødeskum og fint revet limeskal.