Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce

// SPONSORERET AF LIKE MEAT //

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce bliver hermed bragt til dig, direkte fra 80´erne.

Mange ting bør bare blive i 80´erne og aldrig vise sig igen, så som skulderpuder og fuld creppet hår.
Men lige præcis ristaffel, den fortjener stadig sin plads på middagsbordet, selv her 3 årtier senere.

Fordi alt med toppings er bare godt, også selv om underlaget er en omgang ris og karrysauce.
Eller, skal jeg måske endda sige især?

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce

Kodyle 80´er

Med creppet hår ud til alle sider, iført en blazere i neonfarve med skulderpuder, så brede, at fortovene nærmest måtte være for smalle, narturligvis med walkman´en på fuld volume med alle de nyeste hits på kassettebåndet.

Se det var koldylt i 80´erne.

Der blev spist fondue, citronfromage og hasselback kartofler.
Og ristaffel!

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce

Om det var min kærlighed til toppings, der allerede tilbage i 80´erne gjorde ristaffel til en af mine livretter,
se det skal jeg ikke kunne sige.
Jeg var ihvertfald pjattet med at øse bananer, rosiner, peanuts og kokos på mine ris med karrysauce.

Ristaffel, har jeg lige indtil nu, ikke lavet i evigheder.
Måske fordi jeg ikke lige har vist hvad pokker jeg skulle stille op med den …

Kikærter og andre bønner ganske fint gå ind og erstatte kød alle de klassiske retter.
Men uanset hvor glad man end er for kikærter, så det bare ikke det samme ..

Ikke fordi det nødvendigvis skal være det, men indimellem er det bare en fornøjelse, at kunne lave alle de klassiske retter, i en vegansk version.
Helt uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens.

Den mulighed giver Like Meat dig.

Like Meat er et 100 % vegansk alternativ til kød.
Det har en unik struktur, der minder så utroligt meget om kød – derfor navnet Like Meat, ikke?

Du kan bruge det på helt samme måde, i alle dine og familiens livretter og ingen vil gætte det er vegansk.

Like Meat er et rent produkt lavet af soya, ærteprotein, det er glutenfri og mange af varianterne er ovenikøbet økologiske.

Like Meat kan købes hos Super Brugsen, Kvickly, Irma, Lidl og udvalgte Bilka,
Og er du på farten, så serverer Sunset Boulevard vegansk kebab fra Like Meat i deres sandwich.

 

Geniale gryderetter

Mange gode ting kommer fra en gryde.
Med masser af sovs, smag og kærlighed.

Her er tre forskellige klassikere, i veganske udgaver fordi der brugt svampe, linser og mere Like Meat.

Vegansk paprikagryde
Svampe bourguingon med rodfrugtmos
Linsegryde med aubergine

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce

Vegansk Ristaffel med toppings og karrysauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Gryderet
Antal personer: 4-6
Ingredienser
  • 360 g likemeat chicken style chunks
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • 400 ml Kokosmælk
  • 1 lime, saft og fint revet skal heraf
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Kokosolie til stening
  • Salt og peber
  • TOPPING:
  • Peanuts, ristede og saltede
  • Rosiner
  • Ristet kokos
  • Ananans, frisk og i tern
  • Banan, i skiver
  • Lime, i skiver
  • Peberfrugt, i tern
  • Agurk, i tern
  • Frisk koriander
  • TILBEHØR:
  • Brune ris
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 minutter.
  3. Tilsæt hvidløg og alle de øvrige krydderier, rød det rundt og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt peberfrugt og likemeat chicken style chunks, vend det sammen med løg og krydderier.
  5. Tilsæt bouillon og kokosmælk, bring det i kog og skru herefter ned til lav varme.
  6. Lad retten simre i 20 min.
  7. Smag til med salt, peber og limesaft.
  8. Server retten med ris og toppings.

 

GemGemGemGemGemGem