3 x glutenfrie vafler med grøntsager og superfoods er tilbehøret til din salat, underlaget til dit pålæg og den du dypper i din suppe.
Kort sagt, en vaffel kan bruges alt og erstatter brødet på den sund og sjov måde.
Vafler bagt på kikærtemel er nemlig rige på fibre og protein.
Derfor de mætter godt – og længe!
Giv mig idag min daglige vaffel …
ikke brød ..
Nej, vaffel !!
Det er egentligt lidt fjollet at mit vaffeljern har plads nede i skuffen under panderne.
Det burde faktisk bare stå fremme hele tiden og have sin faste plads på køkkenbordet.
Fordi jeg bager vafler på stort set daglig basis.
Hvis ikke det er til morgenmad, så er det med garanti enten til frokost eller aftensmad.
Ser du, vafler er gået hen og er blevet mit daglige brød.
Det er simpelthen SÅ nemt at røre en vaffel sammen.
Og imens den bager, kan jeg lige bikse en salat sammen, blende en hummus eller ondulerer en avokado.
Så inden der er gået 15 minutter, ja så er der faktisk mad.
Dét er da “næsten” lige så hurtigt som at smøre en rugbrødsmad, eller …
3 x glutenfrie vafler med grøntsager og superfoods
Kikærtemel er den type mel, jeg altid baserer mine vafler på.
Det er simpelthen så taknemmeligt at arbejde med.
Du behøver nemlig kun at tilsætte vand for at få en god konsistens.
Krydderier, grøntsager og superfoods er det du kan varierere smag og udseende med.
Rå grøntsager, revet grøntsager, hakkede grøntsager og dampede grøntsager.
Du forstår godt hvor jeg vil hen, ikke?
Alle grøntsager kan bruges og det samme med krydderier.
Du vælger bare ud fra hvad du har og hvad du kan li´.
Nemt ikke?
Nu er jeg jo lidt af en “Helse Else”
Hvilket betyder, at udover altid lige skulle liste grøntsager ind i alverdens sager, så superfoodbooster jeg da også lige alt jeg kan komme i nærheden af.
Det startede med min greenie, nu er turen så kommet til vaflerne.
Hvad ellers?
De superfoods jeg har brugt her, er der faktisk ikke noget hokus pokus i.
Det er nemlig bare gurkemeje, spinat og rødbede – i pulverform.
Hvor genialt er det lige at kunne få sine grøntsager, i pulverform – i en vaffel?
Den lader jeg lige stå, ikke …?
Vaflerne kan selvfølgelig sagtens bages uden, men vil du gerne have fingrende i de pulveriserede sager, så kan de – og kikærtemelet, købes hos Rawfoodshop.dk til fordelagtige priser og med lynhurtig levering.
Vidunderlige variationer
Vafler er og bliver bare en helt igennem vidunderlig opfindelse !!
Kan vi ikke godt blive enige om det?
Vafler kan varieres i uendelige vidunderlige variationer, også kan de spises til ALLE måltider.
Morgenmad, frokost, aftensmad og naturligvis også til dessert.
Disse tre kan alle spises til dessert og nogle af dem endda til morgenmad også.
Så frem med vaffeljernet og bag !!
Kokosvafler med rabarberkompot
Baileys vafler med flødeskum
Matcha vafler med spinat og hindbærcreme
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- BASE OPSKRIFT:
- 3 dl kikærtemel *
- 1 dl mungbønnemel *
- 6 dl vand
- 1,5 tsk. xanthangum *
- 1 tsk. flagesalt
- RØDBEDE:
- 2 dl revet rødbede
- 2 spsk. rødbedepulver *
- 1,5 tsk. knust fennikelfrø *
- 1,5 tsk. stødt spidskommen *
- GURKEMEJE:
- 2 dl revet gulerod
- 1,5 tsk. gurkemeje *
- 1,5tsk. stødt spidskommen *
- SPINAT:
- 2 dl revet squash
- 1 spsk. . spinatpulver *
- 2 tsk. moringa *
- 2 tsk. stødt spidskommen *
- Rør alle ingrediener til basen sammen i en skål.
- Tilsæt den ønskede superfoodbooster og rør det i basen.
- Tænd vaffeljernet og varm det op til det lyser grønt.
- Tilsæt ca. 1 dl dej pr. bagning og bag vaflerne til lampen igen lyser grønt.
Hej. Jeg synes dine opskrifter ser herlige ud, men jeg kan godt undre mig en smule. Næsten alle de ingredienser du henviser til er kommet hertil med fly. I min verden er det ikke særlig miljø venligt. Spanien er en ting, men i disse tider Kina ?
Nå , nok om min kæphest. Låner glad det fra dine opskrifter jeg kan bruge og leve med.Vil en af dagene købe din første bog, da jeg godt kan bruge lidt nyt omkring grøntsager-
Har mulighed for at købe biodynamisk dyrket grønt . Uha det er godt.
Godmorgen herfra
Du har ret, det er også lidt af en kæphest for mig ..
Jeg må øve mig i at træffe andre valg 😉
Hvor bliver jeg glad for du alligevel kan blive inspireret af mine opskrifter.
Jeg håber dem i bogen kan gøre det samme 😉
Skøn dag til dig 😉
Xanthangummi – ville man kunne bruge andet bindemiddel? Loppefrøskaller?
Taaaak 🙂
nu bruges xanthangum ikke udelukkende som bindemiddel, så jeg er ikke sikker på om loppefrøskaller vil kunne bruges istedet og give samme resultat.
xanthangum giver skruktur og fugt til glutenfri bagværk.
Jeg kan kun anbefale at anskaffe noget – det gør virkelig en kæmpe forskel 😉
Hej, jeg er kæmpe fan afdine opskrifter, bruger dem ofte og altid med stor succes. Jeg har ikke Morenga, og kan ikke nå at skaffe det til iaften, hvad kan det erstattes med evt?
Mvh AnemeA
Ih hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak!
Jamen moringa kan du snildt bare undlade 😉
God fornøjelse med vaflerne!
Kære Maria.
De lyder så lækre, dine vaffel-opskrifter! Jeg må helt sikkert i gang 🙂
Når nu du selv skriver, at du er lidt af en Helse-Else, har du så nogen forbehold / overvejelser om alternativer i forhold til et bruge et vaffeljern med teflonbelægning hver dag…?
Tak for inspirerende opskrifter!
Mvh Lone
Vafler er altså bare noget af det bedste og nej du skal ikke bekymre dig om teflon, kun hvis den går i stykker