// SPONSORERET AF LIKE MEAT //
Afrikansk gryderet med banan og kokos er en lækker, krydret og varmende gryderet.
Hvor sødmen fra bananerne får det allerbedste frem i alle krydderierne.
Og hvor mærkeligt det end må lyde at komme bananer i sin gryderet.
Så giv det lige en chance alligevel, ikke …
Du vil med garanti blive overrasket over HVOR lækkert det er!
Alternative kombinationer
Det er vist den pæne måde at udtrykke det på …
Fordi man siger ikke ad til mad, vel?
Som barn havde jeg et par “alternative” måder at spise min mad på.
Fx. skulle jeg have agurk på min pålægschokolade mad, som iøvrigt også skulle være på rugbrød.
Ketchup og remoulade skulle blandes sammen inden fritterne skulle dyppes heri …
Jeg ved godt hvad du tænker her, men det smagte altså godt – dengang ihverfald, ok .. ?!
Og uden at skulle pege fingre af nogle, så syntes jeg mine kombinationer er peanuts ved siden af dem, der kommer nutella under deres ost.
Eller syltetøj ovenpå leverpostejen …
Pludselig lyder bananer i en gryderet slet ikke så mærkeligt længere vel?
Afrikansk gryderet med banan og kokos
Afrikansk gryderet med banan og kokos er en nem, hurtig og familievenlig ret.
Fyldt med grøntsager og aromatiske krydderier.
I retten har jeg brugt Organic Veggie Mince fra Like Meat.
Det er nemt at bruge, lige fra pakken – også kræver det nærmest ikke noget tilberedningstid.
Derudover giver det retten bid og masser af plantebaserede proteiner.
Like Meat er et 100 % vegansk alternativ til kød.
Det har en unik struktur, der minder utroligt meget om kød – derfor navnet Like Meat, ikke?
Du kan bruge det på helt samme måde, i alle dine og familiens livretter og ingen vil gætte det er vegansk.
Like Meat er et rent produkt lavet af soya, ærteprotein, det er glutenfri og mange af varianterne er ovenikøbet økologiske.
Like Meat kan købes hos Super Brugsen, Kvickly, Irma, Lidl og udvalgte Bilka.
Og er du på farten, så serverer Sunset Boulevard vegansk kebab fra Like Meat i deres sandwich og Max Burgers har nu fået veganske nuggets og snitzler på menuen.
Varmende gryderetter
Når foråret leger vinter og i tide og utide drysser et hvidt tæppe af sne ned over os, må vi have gang i de varmede gryderetter for at holde varmen.
Her har du tre mere af slagsen du kan varme dig på.
Og er du også blevet helt vild med Like Meat produkterne, så hop da lige over på min instagram profil (@vanloseblues) hvor du kan vinde en pakke med Like Meat produkter til en værdi af 1000 kr.
Vegansk ristaffel
Vegansk paprikagryde
Marokkansk tangine
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 360 g Like Meat Organic Veggie Mince
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 store spsk. tomatpure
- 2 bananer, i skiver
- 1 løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 1 aubergine, i tern
- 1 håndfuld frisk oregano, groft hakket
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. kanel
- ¼ tsk. kardemomme
- ¼ tsk. røget paprika
- ⅛ tsk. cayennepeber
- Salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Til servering:
- Ris
- Kokoschips
- Frisk oregano
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og alle krydderierne og lad det stege med under omrøring i 1 min.
- Tilsæt tomatpure og lad også det stege med under omrøring i 1 min.
- Tilsæt alle grøntsagerne og veggie mince vend det rundt og tilsæt så de hakkede tomater.
- Bring retten i kog og skru herefter ned til lav varme og lad retten simre i 15 min.
- Tilsæt bananerne og vend forsigtigt rundt.
- Smag retten til med salt.
- Server retten med ris og toppet med kokoschips og lidt frisk oregano.
Jeg synes bestemt det lyder dejligt med dine afrikanske opskrifter:-)
Jeg har jo arbejdet i Afrika, så elsker nogle af deres retter og laver selv lidt herhjemme.
Frugt i mad er vel naturligt, så også bananer.
Prøv grønne mangoer og skær dem som fritter og så i olie og med lidt krydderi på:-)
Eller Pompei og madbananer:-)
Varmt te kogt ind med sukkerrør:-) Mange muligheder for gode afrikanske opskrifter.
Selv laver jeg majsgrød/mos med bønneret og godt med hvidløg og chili.
Rigtig god påske og tak for din altid lækre inspiration her på bloggen:-)
Åh det lyder alt samme SÅÅÅÅÅ lækkert.
Du må jo have hovedet fuld af gode ideer til lækre afrikanske retter, efter at have arbejdet der.