Græskar cremet blomkålssalat

Græskar cremet blomkålssalat er salaten, der giver dig dobbelt op på græskar glæde.
Den udgør nemlig både dressingen og det bagte, bløde element i denne cremede salat.

Med ganske få ingredienser får du en salat, der indeholder alt det, der gør sådan en lækker.

Nemlig, noget blødt, noget sprødt, noget frisk og noget knasende.

Græskar cremet blomkålssalat

Tilbehør eller hovedret?

Når du laver salat, er det så tilbehøret til måltidet?
Eller lader du salaten være hovedretten?

Forstået på den måde, at det er salaten måltidet bliver bygget omkring?

Kan du gætte hvad jeg gør …?

BINGO !!

Salaten hjemme hos mig er altid hovedretten.
Derfor er det også altid en fyldig en af slagsen og størrelsen i den meget store ende.
Den skal jo mætte for pokker.

Så heller ikke noget med kun et par enkelte skefulde på tallerknen, vel …
Fyld tallerknen op og bliv mæt på en let og yderst tilfredsstillende måde.

Græskar cremet blomkålssalatGræskar cremet blomkålssalat

Græskar cremet blomkålssalat

Der er smæk på smagen og der bliver leget med forskellige strukturer i salaten.

Rå sprød blomkål, frisk squash, blød og lun hokkaido.
Og med en cremet dressing, saltede cashewnødder og masser af persille, bliver alle sanser tilfredsstillet.

Nu er det så bare op til dig, om du vil servere salaten som tilbehør – eller hovedret … ?

Græskar glæde – året rundt !

Nu kan jeg jo af gode grunde kun tale for mig selv.
Men jeg kan virkelig ikke begrænse min kærlighed til græskar udelukkende til efteråret.

Nu er vi jo også lidt i den ( miserable ) situation af foråret leger efterår.
Derfor spiser jeg altså stadig masser af græskar.

Skulle du have det på samme måde som mig, jamen så vil du med garanti sætte pris på disse 3 græskar lækkerier, ikke?

Miso bagt græskar-bowl
Rødkålssalat med græskar, hummus og kikærter
Blomkålsssalat med linser og bagt græskar

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Græskar cremet blomkålssalat

Græskar cremet blomkålssalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 squash
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 håndfuld ristede saltede cashewnødder
  • Olienolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyld græskaret, del det på midten, skrab kernerne ud med en ske og skær det i tern på 2 x 2 cm.
  3. Fordel ⅔ på en bageplade og ⅓ på en anden. Vend den største portion med olivenolie og salt.
  4. Sæt begge plader i ovenen, den største øverst.
  5. Efter 20 min tages den øverste plade ud, og efter 30-35 min den nederste.
  6. Lad den store portion stå og køle lidt af.
  7. Kom den lille portion græskar i en skål, tilsæt appelsinsaft, hvidløg, spidskommen, salt og peber.
  8. Blend det til en fin pure med en stavblender og smag puren til.
  9. Del blomkålen i store buketter og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  10. Skyld squashen og skær den i tynde skiver på et mandolinjern.
  11. Kom blomkål og squash i en stor skål og vend det godt rundt med græskarpureen.
  12. Anret salaten med bagte græskatern, bredbladet persille og cashewnødder.