Jackfruit Curry

Når aftensmad skulle ha´ været for en halv time siden …
Helst !!

Så er Jackfruit Curry løsningen.
15 minutter i gryden og maden er klar til at blive serveret.

Nemt, hurtigt, lækkert!
Treenigheden for succesfuld hverdagsmadlavning.

Jackfruit Curry

At springe over hvor gærdet er lavest …

Er en handling jeg gætter på vi alle kan have brug for at foretage fra tid til anden, ikke?

Især i hverdagen!
Hvor to do listen føles uendelig og hvor rigtig mange ender skal mødes for at det hele går op i en højere enhed.

Men det behøver jo ikke per definition, at være en dårlig ting, at lede efter det laveste sted at springe over.
Fordi, man skal jo også vælge sine kampe med omhu, ikke?

Når det kommer til aftensmaden, kunne den dårlige version af springe over hvor gærdet er lavet, ihvertfald hvis det sker lidt for ofte, være at ryge i enten take away eller præfabrikat fælden.

En anden, og betydeligt sundere måde at løse det på, kunne være at sænke barren for begrebet “hjemmelavet” …

Drop fx. det tidskrævende grøntsagssnitteri og køb en pose grønt fra frost.
Kikærter på dåse er også en glimrende og hurtig løsning, frem for selv at udbløde og koge …

Der findes mange andre spædende ting at brug sin tid på, ikke sandt?

Og så handler det især også om, at have nogle gode grundopskrifter.
Dem, der bare sidder på rygraden og som kan varieres i det uendelige og dermed føles som en ny opskrift, selvom grundprincippet er det samme.

Jackfruit Curry

Jackfruit Curry

En curry er et glimrende eksempel på en såkaldt rygradsret.
Dejlig mundret titel, jeg ved det …

Løg
Currypaste
Hakkede tomater
Kokosmælk
Grøntsager
Protein

Det er rygraden til din curry!

Hvilken og hvor meget currypaste du bruger, grøntsagerne og proteinkilden du vælger er altså helt op til dig.
Simpelt ikke?

Nu kommer jeg så til at modsige det princip lidt, fordi i denne curry har jeg som sådan ikke valgt nogle super proteinrige kilder …

Istedet har jeg igen leget med den eksotiske jackfruit.
Den giver et lækkert bid til retten og fordi den ikke kræver forberedelse eller tilberedning, gør den det bare endnu hurtigere at få aftensmaden på bordet.

Savner du proteiner i denne ret, kan du vælge at tilføje tofu eller kikærter eller du kan istedet for ris, servere quinoa til.

Men husk, der er proteiner i alt!
Også i bønnespirer, svampe og alt det andet du spiser i løbet af en dag.

50 shades of curry

Selvom det ikke er raketvidenskab at lave curry´s, så kan lidt inspiration vel aldrig skade?

Måske du kunne finde nye smagskombinationer imellem disse 3 ..
Har du fx. prøve at komme rabarber i din curry?
Eller mango?

Svimlende lækkert siger jeg bare!

Kokos-rabarber Curry med veganske harissa kødboller
Mango Curry med søde kartofler og blomkål
Green Thai Curry med edamame nudler

Jackfruit Curry

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Jackfruit Curry

Jackfruit Curry
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Thai
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 dåser Jackfruit, i salt lage *
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse/400 ml kokosmælk
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 2 gulerødder, i tynde stave
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 bundt forårsløg, i skiver
  • Ris og evt. frisk koriander til servering
  • kokosolie til stegning
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg den hvide del af forårsløgene, champignon, peberfrugt og gulerod heri i 5 min.
  3. Tilsæt rød karrypasta, vend det rundt og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt jackfruit, hakkede tomater og kokosmælk.
  5. Bring det i kog, skru ned til lav varme og lad det simre i 10 min.
  6. Tilsæt bønnespirer og den grønne del af forårsløget og lad det simre med i 2 minutter.
  7. Smag retten til med salt og peber.
  8. Server rettenn med ris og evt. frisk koriander
Tips
* kan købes i Føtex eller i asiatiske supermarkeder. Ellers kan den erstattes af fx. Tofu, kikærter eller Organic Chicken style chunks fra Like Meat