Kokos-mango-lime kage

Kokos-mango-lime kage er desserten til dig, der elsker det friske, syrlige og ultra cremede.

Det er også desserten til dig, der hører til den tålmodige type.
Vi er nemlig ude i en 3 lags herlighed, hvor de enkelte lag skal have tid til at sætte sig.

Du behøver til gengæld ikke være i besidelse af fornemme finger færdigheder for at være med her.
Kagen er nemlig overraskende nem at lave.

Og resultatet har wow effekt – for både øje og mund!

Kokos-mango-lime kage

Det sure med det søde …

Ja så klogt lyder det fra det gamle danske ordsprog.
Og det glæder sig jo ikke kun i livets henseender.

Det er også en balance, der skal beherskes, når der skal laves kager, desserter og andre søde sager.

Et lille strejf af syre kan løfte en dessert til et helt andet niveau.
Den fremhæver smagen, skaber balance og gør det hele meget mere lækkert.

Det så bare op til den enkelte HVOR sødt og HVOR surt det skal være.

Nu er jeg mest til det sure, frem for det søde.
Altså når kommer til desserter, ikke?
Livet må nu gerne holde sig til at være til den søde side, hvis du forstår ..

Det var vist et sidespor …
Tilbage til kagen, den er nemlig til den sure side.

Men den er også sød.
Balance, ik !

Kokos-mango-lime kage

Kokos-mango-lime kage

Syrlig
Frisk
Cremet
Lækker

Det er bare nogle af de ting, denne mango-kokos-lime kage kan prale af at være.

Nem at lave, er faktisk også en af dem.
Hurtig er så til gengæld så ikke.
Man kan jo ikke både blæse og ha´ mel, som man siger, ikke ?

Nå, men hvad herligheden ikke har i fart, har den så i nemhed.
Og smag, naturligvis!

Cashewnødderne skal udblødes og lagene skal sætte sig enkeltvis.
Men derudover er det faktisk bare at komme ting i en foodprocessor og en blender – og så lade dem gøre resten af arbejdet.

Det lyder nemt ikke?
Det er det også.

Så sæt cashewnødderne i blød nu og vær klar til en lækker weekend dessert.

Forårs fristelser

Rygtet siger at rabarberen er kommet.
Sammen med solen og forårs følelsen.
Uhm, så mange lækkerier man kan lave de lange lyserøde stænger.

Og faktisk, er der heller ikke længe til de første jordbær er her.
Hold nu op med lækre sager der så skal laves, hva?

Tyv start her med disse tre, det er jo umuligt at lade være, ikke?

Rabarbercrumble med vaniljeis
Havregrynssnitter med rabarber og hasselnødder
Jordbærtærte – vegansk og glutenfri

Kokos-mango-lime kage

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Kokos-mango-lime kage

Mango-kokos-lime kage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Køb ingredienserne til kage hos Rawfoodshop.dk til fordelagtige priser og hurtig levering.
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage, dessert
Antal personer: 9
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. BUND:
  2. Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og kør det til en smuldret og klistret konsistens.
  3. Tryk det jævnt ud i ind 20 x 20 cm form beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen.
  4. Sæt bunden på køl imens du laver næste lag.
  5. KOKOS-LIME LAG:
  6. Varm limesaften op i en gryde. Når det koger tilsættes agar agar. Når det er opløst piskes der grundigt i 1-2 min. Sluk for varmen og sæt det til side.
  7. Kom udblødte cashewnødder, den fede del fra kokosmælken og agavesirup i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  8. Tilsæt agar agar blandingen og blend igen.
  9. Fordel blandingen ovenpå bunden og stil den på køl 1 time.
  10. MANGO-LIME LAG:
  11. Varm limesaften op i en gryde. Når det koger tilsættes agar agar. Når det er opløst piskes der grundigt i 1-2 min. Sluk for varmen og sæt det til side.
  12. Kom udblødte cashewnødder, den fede del fra kokosmælken, agavesirup mango og mangopulver i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  13. Tilsæt agar agar blandingen og blend igen.
  14. Fordel blandingen ovenpå kokos-lime laget, drys med lidt kokosmel og stil den på køl i min. 1 time inden den skal serveres.
  15. Skær kagen i ønskede stykker og server.