One Pot Thaistyle Pasta

One Pot Thaistyle Pasta er alt godt fra det thailandske og italienske køkken.

Pasta kombineret med kokosmælk, rød karry og masser af grøntsager.
Kan det blive meget bedre?

Jo faktisk!
Fordi retten tager ikke mere end 20 minutter at lave.
Fra start til indtagelse.

Hvem siger det ikke kan være nemt, hurtigt og ikke mindst lækkert at spise sundt?

One Pot Thaistyle Pasta

Pasta med proteiner

Et af de spørgsmål, jeg som veganer, får hyppigst.
Ja nærmest dagligt.

Det er hvor jeg får mine proteiner fra.

Samme sted som dyrene, kunne være et af de svar jeg fyrer af …
Planter, altså ikke stueplanter, vel …

Men bønner, linser, grøntsager, nødder, frø og kerner – ja selv frugt, indeholder proteiner.
Protein er det, der er allernemmest at få.

Og nu hvor man kan få pasta lavet af linser, ærter, bønner og kikærter er det nu også muligt at få sine proteiner, imens man spiser sin pasta.

Hvor fantastisk er det lige, om jeg må sprøge?

Så for fremtiden, når jeg bliver spurgt om hvor jeg får mine proteiner fra.
Ja så er min svar: fra pasta !!

BUM !!

One Pot Thaistyle Pasta

One Pot Thaistyle Pasta

Ultra cremet, grøntsagsboostet og mega mættende.

Og, når ja!
Mega hurtig at lave.

20 minutter fra start til slut.

Tænk at noget, der tager så kort tid at lave, kan smage så pokkers lækkert.
Men det gør det!

Selvom råvarerne er få og simple.
Så er der fuld smæk på smagen, takket være kokosmælk og rød karrypasta.

Jeg har brugt squash, peberfrugt, ærter og tomat i retten her, fordi de kræver relativ kort tilberedningstid.
Men brug de grøntsager du har og kan li´.
Spinat, broccoli, svampe, gulerødder og jeg kunne blive ved.
Alt fungerer her.

Det er nemlig det næstbedste ved sådan en one pot pasta ret.
De kan varieres i det uendelige.
Kun fantasien sætter grænser, som man siger, ikke?

One Pot Thaistyle Pasta

Til fattigerøve og gourmetfolk

Pasta er om noget, virkelig alsidigt.

Det er både til den fattige studerende – i ketchup versionen.
Men det er også for fancy gourmetfolk sammen med delikate saucer og nøje udvalgte råvarer.

Uanset hvad, så er pasta bare lækkert!
Ja selv i ketchup versionen ..

Skulle du have mod på at udvide dit pasta repetoire, så er der her lidt inspiration at hente.
Fattigrøv, eller gourmet …

SU-venlig One Pot Pasta med Broccoli og ærter
One Pot Linsepasta med tomat og basilikum
Kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce, aubergine og spinat

One Pot Thaistyle Pasta

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

One Pot Thaistyle Pasta

One Pot Thaistyle Pasta
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot Pasta
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 250 g kikærtepasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 squash, i skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 dl ærter, fra frost
  • 2 dl cherry tomater, halveret
  • 1 lime, saften herfra
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Frisk koriander til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolie og steg løget heri i 3 min.
  2. Tilsæt hvidløg og rød karrypasta, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
  3. Tilsæt rød peberfrugt, squash, ærter, pasta, hakkede tomater og kokosmælk, rør det rundt og bring det i kog.
  4. Skru ned til lav varme og lad det simre i 6 minutter.
  5. Tilsæt tomaterne, vend det rundt og lad det simre i 2 min.
  6. Smag til med limesaft, salt og peber.
  7. Anret pastaen i skåle og server dem med frisk koriander.