Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille er salaten til dine falafler og tilbehøret til din tahindressing.

De tre ting er jo nærmest skabt for hinanden!

Salaten indeholder ganske få og simple ingredienser.
Men som altid, er der smæk på smagen!

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille

Forårs fornemmelser …

I skrivende stund siger termometeret 19 grader.

Køkkenvinduet står åbent, fuglene kvidrer, jeg har korte ærmer på og jeg fryser ikke.
Det ER forår !!!

Endelig kan vi vist roligt sige, ikke?
Tænk, for under en uge siden sneede det …

Men endelig, endelig, ENDELIG kom foråret !!
Og lad os da lige håbe på, at det er kommet for at blive, ikke ?

Helt seriøst!
Hvis der kommer mere sne på den her side af november, så er Danmark og jeg SÅ færdige med hinanden.

Men på en dag som idag, er Danmark jo et at de absolutte dejligste steder at befinde sig.
Fordi man skal jo være lavet af sten, hvis ikke det gode vejr gør en fuldstændig glad i låget og giver en mere lyst til at drikke rosé end at arbejde.

Skål! Det er forår for pokker ..

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille

Er salaten, der endnu engang beviser hvor lækkert det at blande friskt og bagt.

Frisk og sprød spidskål.
Blød og bagt aubergine.

Tænk, at så simpel en kombination som spidskål, spinat, persille, aubergine, sesamfrø og dadler kan smage af SÅ meget og SÅ godt.

Orv, nåe ja…
Også lige tahindressingen for filan da.
Den må vi da ikke glemme !!

Men hvis du er bare halvt så salattosset som mig, så har du sikkert allerede en flaske stående klar i køleskabet.

Ikke?

Stegt, grillet eller bagt?

Aubergine er muligvis den eneste grøntsag der ikke kan spise rå.
Eller det kan den jo i princippet godt – den er ikke gift eller noget hvis ikke den tilberedes.

Men hvis du ikke enten steger, griller eller bager auberginen, så minder den faktisk allermest om at spise en yderst bitter skosål …
Helt modsat er auberginen mild, blød og cremet når den er tilberedet.

Så hvis du har mod på flere opskrifter med auberginen, så er der tre mere at vælge imellem her:

Grillet auberginesalat med spicy BBQ marinade
Grillet sandwich med peberfrugt, squash, aubergine, pesto og oliventapanade
Bagte auberginer med oliventapanade

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille

Spidskålssalat med bagte auberginer, ristet sesamfrø og persille
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 spidskål, fint snittet
  • 100 g frisk spinat
  • 3 auberginer, halveret
  • 6 medjool dadler, i tern
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille, groft hakket
  • lidt æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 nip salt
  • DRESSING: Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepair på en bageplade.
  2. Placer de halverede auberginer med skæresiden ned af på bagepladen, sæt dem i ovnen og bag dem i 30 min.
  3. Rist sesamfrøene på en tør varm pande til de begyder at dufte og poppe.
  4. Tag dem af varmen og stil dem til side.
  5. Vend spidskål, spinat og persille med lidt æblecidereddike eller citronsaft.
  6. Skær de bage auberginer i tern.
  7. Vend dadler, sesamfrø og aubergine sammen med de øvrige ingredienser.
  8. Server salaten som tilbehør til fx. falafler eller marokkansk tangine