Hjemmelavet vegansk mayonnaise – nem og hurtig

Hjemmelavet vegansk mayonnaise bliver lavet af lige dele klassiske ingredienser og lige dele magi.

Magi på forskellige måder.
En af dem finder du i ingredienslisten, den anden i smagen.

Smagen er nemlig magisk god!
100 % planter og 100 % mayonnaisesmag.

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Det starter med en dåse ..

En dåse kikærter, for at være helt præcis.

Når du åbner en dåse kikærter, tør jeg næsten væde på, at 9 ud af 10 gange, er det fordi du skal lave hummus.

Har jeg ret?
Det tænkte jeg nok.

Men når du ser hvad denne mayonnaise er lavet af, kan det muligvis gå hen og blive helt sekundært at lave hummus, når der åbnes for dåserne med kikærter.

Fordi imellem alle de klassiske mayonnaise ingredienser, som olie, eddike, sennep og salt.
Ja så finder du altså også kikærtevand.
Eller den mere appetitlige titel; aquafaba.

Du må ikke spørge mig hvorfor det lige præcis er kommet til at hedde det.
Men det gør det altså.

Og aquafaba har den magiske evne, at kunne piskes luftigt og stift, på nøjagtig samme måde som æggehvider.
Det giver uendeligt mange anvendelses muligheder.

Og en af dem er naturligvis mayonnaise!

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Smager så tæt på den mayonnaise du kender, at jeg føler mig så sikker i min sag, at jeg tror du i en blindsmagning ikke ville kunne smage forskel på dem.

Det er ovenikøbet også svimlende nemt at lave sin egen veganske mayonnaise helt fra bunden.

Du behøver kun en ganske almindelig håndmixer og en skål i enten glas eller metal.
Og det er vigtigt at skålen er helt ren og ikke har sæberester.

Derfor er plastik ikke det bedste materiale at arbejde med, når der skal laves mayo.
Der kan nemlig sidde et usynligt lag film, som desværre vil forhindre aquafabaen i at skumme.
Og ingen skum – ingen mayo!

Opskriften er helt basic og det er nødvendigt, at du smager den til efter dine smagspræferencer.
Nogle vil ha´ den sød, andre sur og nogle vil ha´ den med hvidløg, chili eller trøffel måske?

Så lav din egen mayonnaise og få den lige præcis som du vil ha´ den.
Enkelt, nemt og lækkert!

Magiske mirakler

Nu nævnte jeg jo tidligere, at aquafaba har uendelige anvendelses muligheder.

Fx. kan du også lave lækre desserter med det.
Jeg lover dig de ikke smager af kikærter, jeg ved du tænkte tanken ..

Prøv disse to klassikere herunder og se om du ikke også kan blive overbevist om, at det der aquafaba er “the shit!”

Vegansk Citronfromage
Chokomousse med baileysflødeskum

Og når nu du er ved at drukne i kikærter, fordi du både skulle lave mayo, fromage og mousse.
Så kunne du fx. lave hummus, cookie dough kugler eller sprøde kikærter til dine salater.

Lad mig endelig høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Hjemmelavet vegansk mayonnaise - nem og hurtig
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dip, dressing
Antal personer: 4 dl
Ingredienser
  • 60 ml aquafaba (væsken fra en dåse kikærter)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. lys agavesirup
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ⅛ tsk. xanthangum
  • 180 ml avokadoolie eller solsikkeolie
Fremgangsmåde
  1. Kom aquafaba i en skål sammen med citronsaft, æblecidereddike, agavesirup, salt, dijonsennep og xanthangum.
  2. Pisk det sammen i 30 sek. med en håndmixer på højeste hastighed.
  3. Imens der piskes på høj hastighed tilsættes olien lidt adgangen i en tynd stråle.
  4. Bliv ved med at piske indtil alt olien er tilsat og til mayonnaise konsistensen er opnået.
  5. Det kan tage op til 10 minutter.
  6. Smag mayonnaisen til med surt, sødt og salt til den passert til dine smagspræferance.
  7. Kom mayonnaisen på glas og opbevar den i køleskabet.
  8. Her holder den sig min. 1 uge.