Bagt havregrød med pære og valnødder

Med topping fordelt i HELE kagen, er den allerede ganske overbevisende om sin lækkerhed ..
Hvis altså ikke duften har fået din mund til at løbe i vand ..

Og nej, det var faktisk slet ikke en fejl, at jeg kaldte den bagte havregrød med pære og valnødder for en kage ..

Det er nemlig det, den minder allermest om.
Kage !!

Morgenmadskage, med indbygget topping og hygge.
Den perfekte efterårsferie kick-starter !!

Bagt havregrød med pære og valnødder

En velduftende rejse …

Duften af en ny pillet appelsin leder straks tankerne hen på jul.
Det sammen med kanel, ikke?
Og den ny slået græs!
Duften af den får alle sommerminderne til at poppe frem og give smil på læberne.

Dufte sender tankerne ud på en eventyrlig og velduftende rejse.

Altså med mindre det er duften … lugten..?
… af sved, der minder dig om rejsen til Rom, hvor du stod i en tætpakket Metro med næsen trykket ind i en anden mands ( knap så nyvaskede ) armhule ..
Så kan vi da godt diskutere om hvor vidt den er velduftende eller ej …

Uanset hvad, så kan dufte noget!

Det havde jeg en ganske fin aha oplevelse af, da jeg kort tid efter jeg var flyttet til Amager, gik en sen aften tur med et af mine yndlingsmennsker, nede på strandparken.

Midt i en af livets dybe samtaler, stopper jeg op og udbryder: Her dufter af hjem! 
Det samme sker nogle meter længere henne, da jeg bliver mødt af endnu en velkendt duft!

Duften havvand og hyben sendte straks minderne tilbage til tiden hvor jeg boede i det aller nord jyske …
Der hvor jeg kommer fra, der hvor jeg voksende op.

Hjem!
Trykhed!

Lidt det sammen kan duften af pibe tobak, ristet brød – og havregrøden, der står og bobler på komfuret imens kaffenmaskinen spruttede færdig.

Start din duft rejse med en velduftende og lækker bagt havregrød.
Der, hvis du skulle ha´glemt det, mest af alt minder om kage …

Bagt havregrød med pære og valnødder

Bagt havregrød med pære og valnødder

Ingefær
Kanel
Kardedomme
Pære 
Valnødder
Figner

Ja der er hverken sparet på smag, dufte og knas i denne lækre morgenmad sag!

Som også er lynhurtig at smække sammen.
Dog kræver den lidt længere tid i ovnen, end grøden på komfuret.

Men det er faktisk en god ting.

Fordi nu hvor det er efterårsferie, kan du jo passende hoppe tilbage under dynen, imens duften af krydderierne …
Hyggen!

… langsomt spreder sig !

Altså, du kan da også vælge at løbe en tur imens.
Smutte en tur under bruseren, eller ligge vasketøj sammen …

What ever floats your boat, ikke?

Uanset hvad, så syntes jeg bare du skal nyde duften, rejsen og smagen af denne lækre bagte havregrød med pære og valnødder!

Bagt havregrød med pære og valnødder

Morgenstund har grød i mund

… og grød betyder glæde!
Det er da sådan salmen lyder, ikke?

Du kan i hvertfald sprede masser af morgenmads glæde med flere versioner af den bagte havregrød.
Grød til morgenmad, uanset om den er kold eller varm, bagt eller ej, er bare en hyggelig efterårsklassiker.

Så hvilken en skal du prøve næste gang?

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner
Bagt gulerodskage havregrød

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Bagt havregrød med pære og valnødder

Bagt havregrød med pære og valnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: morgenmad
Antal personer: 4-6
Ingredienser
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 5 dl havregryn
  • 4 dl plantemælk fx. havremælk
  • 2 dl. valnødder, groft hakkede
  • 2 dl. tørrede figner, i tern
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip salt
  • 4 pærer, i skiver
  • Til servering:
  • Soya yoghurt
  • friske figner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie
  2. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  3. Smelt kokosolien i en gryde og rør ahornsirup og havremælk ud heri.
  4. Bland havregryn, valnødder, figner, kanel, kardemomme, ingefør og salt sammen i skål.
  5. Tilsæt chia- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser og rør det sammen.
  6. Fordel blandigen i det ovnfastefad.
  7. Skær pærene i skiver og anret dem ovenpå.
  8. Sæt fadet i ovnen og bag det i 40-45 min.
  9. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min.
  10. Server den bagte grød med fx. soyayoghurt og friske figner.