Smag på efteråret!
Blommer, pærer, timian …
Kom det i salatskålen sammen med broccoli, quinoa og vend det med en sennepsdressing.
Spis den alene eller server den som tilbehør til efterårsretterne.
Når en salat ikke bare er en salat!
Skal den bestå af mere end blot et par grønne blade.
Og endnu vigtigere …
Der skal dressing på !!
Ellers kan det være lige meget.
Ok, nu sætter jeg måske tingene lidt på spidsen.
Men forstå mig ret, eller som en vis Hr. Price ville sige: “Det er smørret, der gør´et”
Og altså i dette tilfælde …
Dressingen!
Hvis du kender mig, eller har læst med i noget tid, så tænker du garanteret at nu har hun sgu nok gang i tahindressigen igen.
Men nej, jeg har genoptaget begejstringen for gode gamle sennepsvinaigrette.
Er der noget den ikke passer til?
Nej, vel!
Broccoli-quinoa slaw med sennepsdressing
En dressing får alle smagene til at forene.
Og i sådan en kålsag som denne, får den kålen til at være mindre kålet.
Altså, mere mør og mildere i smagen.
Kål skal ikke smage kål, den skal smage af…
Dressing?
En anden måde, at få kålen mere appetitlig på, altså udover dressingen …
Er ved at blande den med lidt frugt.
Frisk eller tørret.
Det er helt op til dig.
Jeg har valgt at bruge to af efterårets lækkerier, nemlig blommer og pærer.
Men skulle det være æble, eller figner for den sagsskyld, dit hjerte banker for, så bruger du naturligvis bare dem istedet.
Det vigtige her er ..
JA, dressingen!
Spis dig igennem efteråret
Om sommeren er salaterne lette og friske.
Men om efteråret må der gerne være lidt mere bid i.
Jeg blander gerne kål og lettere grønt sammen og tilsætter gerne noget lunt og bagt.
Det tilsammen giver en smækker lækker, og knap så kålet efterårssalat.
Få meget mere inspiration til hvordan du kan spise dig gennem efteråret her:
Nordisk kålssalat – den ultimative efterårssalat
Lilla efterårssalat med spidskål og bagt pastinak
Efterårssalat med brombær dressing
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 2 broccoli
- 100 g spinat
- 3 blommer, i skiver
- 2 Clara Friis pære, i skiver
- 1 dl. mandelflager
- 1 håndfuld frisk timian, fint hakket
- 2 dl kogt quinoa
- Tilbehør:
- Sennepsdressing
- Del broccolien i mindre buketter og skræl stokken.
- Hak buketterne groft og riv stokken groft, evt. i en foodprocessor.
- Vend broccolien med lidt dressing og lad den trække i 10 min.
- Rist imens mandelflagerne på en tør varm pande til de er gyldne.
- Vend spinat, pære, blomme og de ristede mandelflager i broccolien og server resten af dressingen til.
- Spis salaten alene som en let frokost eller server den som tilbehør til fx. disse efterårsfrikadeller
Hvor meget quinoa skal der i? Det synes jeg ikke rigtig fremgår 🙂
Mindre detalje 😉
Der skal 2 dl kogt quinoa i – jeg har rettet det i opskriften også.
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det <3