Hjemmelavede træstammer – vegansk og glutenfri

Sæt tænderne i en hjemmelavet træstamme.
En træstamme, der både kan prale af at være vegansk, glutenfri og en sund(ere) en af slagsen.

Marcipan
Chokolade
… og en kagemasse lavet af en måske overraskende ingrediens! 

Nysgerring?
Fristet?
Så se bare her!

Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri

Det svære valg …

Træstamme ..?
… eller …
Studenterbrød..?

Sprød mørdejsbund og glasur vs. marcipan og chokolade.

Ja, det var det svære valg, der skulle træffes ved bageren på vej hjem fra skole.
For pengene jeg møjsommeligt havde spinket og sparet til netop dette formål.
De 20 kr jeg fik med skulle jo række langt, når der både skulle købes pølsehorn, pastasalat …
Og hvad kantinen på skolen ellers kunne friste min ( enorme ) appetit med …

9 ud af 10 gange faldt valget på studenterbrødet.
Udelukkende fordi det var det billigste.

Gamle, sammenpressede kager!
Lagt i mellem noget, eller rullet ind i noget.
Det kunne jeg åbentbart ikke stå for …

Derfor kan jeg da virkelig heller ikke afvise, at det er sket, at både studenterbrødet OG træstammen er kommet med i bagerposen …

Skulle jeg sådan hypotetisk træffe samme ( svære ) valg i dag, ville det 10 ud af 10 gange være træstammen!
Altså marcipan OG chokolade …
.. og gamle kager camuleret med romessens …

what´s not to like?

Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri

Hjemmelavede træstammer – vegansk og glutenfri

Vi har allerede være inde på det …
Sådan nogle træstammer laves jo traditionelt af gamle kager.
Og det er der jo i princippet heller ikke noget i vejen med, overhovedet!

Men jeg ved ikke med dig, om du sådan går og fryser kagerester ned?

Fordi …
1 …
… hvad er kagerester?
Spise man ikke ALT kagen?

2 ..?
… nej det var vist bare det!
Ingen kagerrester herhjemme!

Jeg har derfor taget andre midler i brug …

BØNNER!

Ja den havde du måske ikke lige set komme?
Men de er faktisk ret så geniale til formålet, bønnerne altså …
Ser du, når bønner blendes sammen med havregryn og de andre ingredienser du nok bedre kan genkende i træsammen; rom, hindbærmarmelade og kakao.

Så sker der noget magisk!
Smagen er som træstammer skal smage og de har den selv samme konsistens som kageresterne ville give.
Og at de så samtidig kan prale af at være sunde(re), tænker jeg ikke at høre nogle klager for?

Eller?

Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri

Hjemmebagte fristelser

Hvis nu bønner i træstammer bliver lige “hippiagtig” nok til dig …
Så kast dig over en – eller alle, af disse hjemmebagte fristelser.

Men husk nu at efterlade rester til træstammerne så, ikke ..

Drømmekage fra Brovst
Banankage med peanutbutter og chokolade
Chokomuffins

Vanløse Blues

Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri

Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: kage
Antal personer: 14
Ingredienser
  • 200 g rosiner
  • 1 dåse kidneybønner, drænet
  • 2,5 dl havregryn
  • 3 tsk. romessens
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao
  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • ½ tsk. flagesalt
  • Til udformning:
  • 200 g Marcipan
  • 50 g mørk chokolade, smeltet
Fremgangsmåde
  1. Kom rosinerne i en skål, hæld kogende vand på og lad dem trække heri i 30 min.
  2. Hæld vandet fra rosinerne og kasser vandet.
  3. Kom de udblødte rosiner i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en ensformig konsistens.
  4. Er konsistensen meget blød, tilsættes der lidt ekstra havregryn.
  5. Sæt kagemassen på køl i min. 30 min, det gør det lettere at udforme senere.
  6. Form kagemassen til en aflang pølse, og sæt dem på køl igen i 15 -30 minutter.
  7. Rul marcipanen til et langt rektangel.
  8. Placer den formede kagemasse i den ene aflange ende af marcipanen og rul den rundt om massen.
  9. Skær herefter træstammer i ca. 7 cm lange stykker.
  10. Smelt den mørke chokolade over et vandbad og dyp hver træstamme heri.
  11. Stil træstammerne på køl og lad chokoladen stivne helt inden de serveres.