Klassisk vegansk lasagne

Lasagne ..
Livret ..
Lag i lag!

Den er klassisk, den er hjemmelavet, den er vegansk!
Og vigtigst af alt …
Den smager mega monster lækkert, at selv en italiensk mamasita ville bede om et stykke mere!

Klassisk vegansk lasagne

Godt begyndt …

… er som ordsproget siger; halvt fuldtendt!

Men hvad hvis nu man slet ikke ved hvor man skal starte?
Så kan det faktisk være ret så uoverskueligt at komme over start linjen ..
Har jeg ikke ret?

Især når det handler om at ændre vaner!
Og endnu svære, når det handler om måden vi spiser på.
Her er det ikke nok at du snører løbeskoene et par gange om ugen, tager trapperne istedet for elevatoren eller cykler istedet for at tage bilen.

Her kræver det både mod, overskud og fokus at komme over målstegen!

Når der handler om mad, skal vi træffe aktive valg om at gøre noget nyt og anderledes.
Ikke bare hver dag, men flere gange om dagen …

Og når mælken i kaffen, smørret på brødet, osten på pizzaen og kødet i bolognesen lige pludselige skal ændres, kunne det være rart, hvis det kom med en brugsvejledning, ikke?

Ved du hvad …
Den har jeg lavet til dig!

YES!

I alt den tid jeg har været stille med nye opskrifter, har jeg gået og puslet med et forløb, der gør det nemt og overskueligt for dig, at komme igang en vegansk – eller mere plantebaseret livsstil.

I 4 uger bliver du taget i hånden, guidet og beriget med opskrifter, indkøbslister og viden, så du kan komme godt igang – og fortsætte dit valg om en grønnere livsstil.

Det er med KÆMPE stor stolthed, at jeg kan byde dig velkommen til onlineforløbet Vegansk for Begyndere

Læs meget mere om forløbet og snup din plads lige her:

Vegansk for Begyndere

Klassisk vegansk lasagne

Et andet sted det er godt at starte, når både dine egne og familiens smagsløg skal overbevises om at vegansk mad er vejen frem.

Er med at veganisere Jeres livretter.
Det er overraskende nemt og kræver faktisk kun små justeringer.

Linser, valnødder, plantebaseret ost og mælk.
Danner grundlag for den veganske udgave af den klassiske lasagne.
Sammen med masser af krydderier og andre smagsboostende umami ingredienser!

Og med fare for at lyde kæphøj, må jeg altså bare lige sige …
At den her lasagne, ik?
Den tager simpelthen bare kegler!

Intet mindre !

Men ved du hvad, jeg syntes faktisk ikke du skal tage mine ord for gode varer …
Jeg syntes, at du skal skynde dig ud i køkkenet, og gå igang med selv at lave den og på den måde blive overbevist.

Såe, sæt igang, nu!

… ikke!

Vidunderlige livretter

er der mange af!
Lasagnen er jo bare en af dem.

Så når den er smagt og spist, kan du jo kaste dig over disse tre veganske udgaver af listen med livretter.

Vegansk paprikagryde
Vegansk Spaghetti bolognese
Vegansk ristaffel

Har du en livret du gerne vil ha´ gjort vegansk, så smid endelig en udfordring op til mig i kommentarfeltet.
Jeg vil elske at veganisere netop din livret!

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Klassisk vegansk lasagne

Klassisk vegansk lasagne
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: livretter
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 portion vegansk spaghetti bolognese
  • 12 lasagneplader. fx. grøn linse plader fra Explorer
  • 200 g frisk spinat
  • 175 g Violife revet ost
  • Vegansk Bechamelsauce:
  • 6 dl usødet soyamælk, fx. den grønne fra Naturli
  • 25 g Violife revet ost
  • 2 spsk. gærflager
  • ½ tsk. frisk revet muskatnød
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • salt og peber
  • glutenfri jævner fx. Maizena eller tapiokamel
Fremgangsmåde
  1. Varm soyamælken op til lige under kogepunktet og tilsæt muskatnød, gærflager, ost og rør i det til osten er smeltet.
  2. Tilsæt citronskal, salt og peber og rør det rundt.
  3. Bring langsomt saucen i kog og rør jævner i til saucen er tyknet.
  4. Smag saucen til med salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Kom et tyndt lang bolognese i bunden af et fad.
  7. Fordel en håndfuld spinat og ⅓ af bechamelsaucen ovenpå og placer 3 lasagneplader herpå.
  8. Gentag samme procedure 2 gange.
  9. Slut af med et lag bolognese og drys resten af osten ovenpå.
  10. Sæt fadet i oven og bag det i 45 min.
  11. Lad lasagnen afkøle i min. 30 minutter inden der skæres i den.
  12. Server evt. en grøn salat til lasagnen