Saltede karamel cups

ADVARSEL …

Denne opskrift kan udløse abstinenser og er stærkt vanedannede  …
Når du først har taget én bid …
Vil du i de efterfølgende timer gå frem og tilbage fra sofaen til køleskabet …

Blot for at få bare.en.til.bid
Før du får set dig om, er der ikke flere tilbage ..

Læs derfor ikke videre, hvis du ikke er klar på den slags prøvelse !!
I så fald, er det på helt eget ansvar !!

M´kay ?!

Saltede karamel cups

Farlige fristelser

Farlige ting skal komme med en advarsel.

Også !!

Selvom den ting er god.
Og virkelig virkelig lækker!

og du har slet ingen ide om hvor lækkert, det jeg nu skal introducere dig for, er:

Saltede karamel cups

Farligt gode
og
Farligt nemme at lave

desværre ..

De skal hverken hæve eller bage.
Du skal faktisk bare komme ting ned i en foodprocessor og smelte noget chokolade over et vandbad.

Nå ja, og vente på at chokolade ganachen størkner, før du kan sætte tænderne i den første,
men på ingen måde sidste, saltet karamel cup.

Vær derimod forberedt på at have mødt dit kryptonit.

Undskyld !!
Men jeg kom med en advarsel.

.. ikke? 

Saltede karamel cups

Saltede karamel cups

Små sprøde skåle
Saltet karamel
Intens chokolade ganache

Lækre hver for sig.
Men til sammen …
Det rene kryptonit.

Du ved, dét, der gør os svage.
Svage overfor fristelsen.
Vi har det alle.

Og sætter du saltet karamel foran ..
Ja, nærmest hvad som helst!

kan.jeg.ikke.holde.fingrene.fra.det !!
punktum

Det er mit kryptonit!
Og så snakker vi ikke om hvor hurtigt fadet med mine saltede karamel cups var tomt …

.. Vel?

Saltede karamel cups

Stop spild af mad

… eller saltet karamel for at være mere præcis!

Når du laver en portion karamel, er der “desværre” for meget ..
Hvis man altså overhovedet kan sige, at der kan være for meget af den slags ..?!

Uanset hvad!
Så skal det ikke gå til spilde.

Du kan jo selvfølgelig “komme til” at spise det direkte fra glasset.
eller 
Du kunne kaste dig over en af disse variationer af kryptonit:

Snickershummus
Popconbarer med karamel og peanutbutter
Snickerstærte 

Saltede karamel cupsVanløse Blues

Saltede karamel cups

Saltede karamel cups
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage, snack
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • Cups:
  • 80 g havregryn
  • 40 g kokosmel
  • 8 medjool dadler
  • 50 g kokosolie, smeltet
  • 1 nip salt
  • Karamel:
  • ½ portion saltet dadel karamel
  • Ganache:
  • 100 g mørk chokolade min. 70 %
  • 2 spsk. kokosmælk, stuetemperatur
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til cupsene i en foodprocessor og kør det til en klistet og smuldret masse.
  2. Fordel det i 8 forme og tryk det godt sammen.
  3. Sæt dem på køl i min. 30 minutter.
  4. Lav i imens karamellen.
  5. Fyld cupsene med karamel og sæt dem på køl igen.
  6. Smelt chokoladen over et vandbad og vend forsigtigt kokosmælken i.
  7. Fordel ganachen ovenpå karamellen og drys evt. med lidt flagesalt.
  8. Sæt dem en sidste gang på køl indtil ganachen har sat sig.
  9. Opbevar dem i lukket beholder i køleskabet, hvor de holder sig min. 4-5 dage.