Sød kartoffel quinoa köfte

Move over falafel ..
Her kommer köfte !!

Frikadelle, kötbullar, meatball …
Köfte !!

Kært barn har rigtig mange navne.
Og köfte, er blot den tyrkiske betegnelse for det vi til dagligt kalder “delle”.

En ny titel er måske også på sin plads?
Når ingredienslisten består af bla. søde kartofler og quinoa, er det vist også en helt anden slags delle vi har med at gøre …

Sød kartoffel quinoa köfte

Når forandring ikke bare fryder …

Sprød uden på
Blød og saftigt inden i
Masser af krydderier 

Kort sagt ..
Helt perfekte !!

Falafler udgør en ret stor del af den veganske mad pyramide ..
De er, lad os bare sige det, ret så essentielle !!
Jeg er ihvertfald helt pjattet med dem.
Og skal jeg selv sige det, laver jeg også verdens bedste af slagsen.

Du ved, sådan helt beskedent, ikke ..?

MEN 

Du kunne godt fornemme det var der vi var på vej hen, ikke?
Det var lige indtil jeg satte tænderne i en köfte

hold 
nu
op
!!

de er mindblowing gode.
igen, sådan helt beskedent!

Faktisk ved jeg ikke om jeg nogensinde laver falafler igen!

Okay, okay …
Overdrivelse fremmer forståelsen.

Men jeg.kan.virkelig.ikke understrege HVOR gode de her er!
Så lad mig hermed introducere dig for köfte!

Sød kartoffel quinoa köfte

Sød kartoffel quinoa köfte

Vi har allerede været inde på det.

Det sprøde ydre.
Saftige og bløde indre.
Og de mange krydderier.

Der både giver den helt perfekte konsistens og helt perfekte smag.

Men når noget er godt, kan det ikke siges nok.
Så på forhånd undskyld for mine gentagelser.
Jeg har bare köfte på hjernen!

Sød kartoffel og quinoa er basen.
Hertil løg, persille, tomatpure og krydderier.

Hvilket betyder at fantasien er den eneste øvre grænse for hvordan de så kan varieres.
Og kender du mig ..
Vil du vide, at jeg allerede har de første 10 variationer klar til at blive afprøvet.

Så hvis nu de næste 10 opskrifter jeg kommer med er; rødbedeköfte, græskarköfte, selleriköfte …..

Så igen ..
.. på forhånd undskyld !!

Sød kartoffel quinoa köfteSød kartoffel quinoa köfte

Ingen delle uden dip

vil være det samme som en kartoffel uden sovs ..

Kedelig ikke?

Begå ikke den fejl og lav en ..
eller alle 3 af disse dips.

Fordi, gå ikke ned på dip, du ved ..

Haydari
Tahindressing
Baba ganoush 

Sød kartoffel quinoa köfte

Sød kartoffel quinoa köfte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: tyrkisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 søde kartofler, små (ca. 2 dl puré)
  • 1 dl kogt quinoa + 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. Sriacha
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. hakket bredbladet persille
  • 2,5 dl majsgryn
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. ingefær
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kardemomme
  • et nip stødte nelliker
  • Til servering:
  • Haydari - Tyrkisk Fetadip
  • Pitabrød ( jeg arbejder pt. på en glutenfri opskrift )
Fremgangsmåde
  1. Bag de søde kartofler i en 200 grader varm ovn i 45-60 min. Lad ovnen være tændt.
  2. Lad dem køle lidt af og pil skindet af.
  3. Kog quinoaen efter anvisning på posen.
  4. Kom de bagte søde kartoffel og kogte quinoa i en foodprocessor sammen med salt, sriracha, tomatpure, rødløg, hvidløg, persille, og krydderier og kør det til en jævn og ensartet fars.
  5. Tilsæt 2 dl majsgryn og blend igen til det er fordel.
  6. Kom de resterende majsgryn i en skål.
  7. Kom bagepapir på en bageplade og smør den med olivenolie.
  8. Form farsen til så aflange köfte, vend dem i majsgrynene og rul dem i olien på bagepladen.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 minutter.
  10. Server fx de bagte köfte i pitabrød sammen med haydari og salat.