Sprøde rosmarinfritter

Findes der noget mere tilfredstillende, end at sætte tænderne i en sprød pomfrit?
Du ved, sådan en der knaser på den helt rigtige måde?

Sprød uden på 
Blød inden i
Saltet
Krydret

Perfekt! 

Så vil du ikke gerne vide, hvordan du laver sådan en perfekt, sprød pomfrit?

Sprøde rosmarinfritter

 

… med pomfritter

Hver søndag fra 17-18 blev der svømmet baner i svømmehallen i Hirtshals.
Og fra 18.15 – 18.45 blev der spist pomfritter!

Med ketchup ..
OG
Remoulade ..
Blandet sammen!

Jeg ved godt det lyder …
Specielt?
Og måske ikke så appetitligt ..

Men sådan, så min søndagsrutine ud i flere år.
Den gang tilbage i tiden, hvor jeg boede i byen hvor, der er fisk i flagstængerne, mælkekasser på knallerterne, mændende går i flyverdragter og hvor træerne ikke er højere end husene.

Den gang var pomfritterne friturestegte og de blev spist som hovedret.

Idag bliver de bagt.
Ketchuppen ( … med remouladen ) er skiftet ud med en grillet hvidløgsdressing.

Men noget der aldrig bliver lavet om på er ..
at ..
de bliver spist som hovedret !!

Fordi har man overhovedet lyst til andet?
Når de bare er helt sprøde ..
Og helt perfekte?

Sprøde rosmarinfritter

Sprøde rosmarinfritter

Gode ting i livet kommer man desværre ikke nemt til.
Heller ikke en perfekt, sprød pomfrit.

Det gode og perfekte resultat kræver flere processer:

Skæres
Udblødes
Koges
Trække
Vendes 
Bages 

og så …

NYDES !!

Lige så omstændigt det lyder …
Lige så tilfredsstillet bliver du
Når du sætter tænderne i helt perfekte sprøde pomfritter.

Sprøde rosmarinfritter

Krydret, farvet og sprødhedsgaranti

Fritter er bare det perfekte tilbehør!
… eller
ja, hovedret for den sagsskyld, ikke?

Giv dine fritter variation og prøv en af disse:

Karry kartofler
Lilla sød kartoffel fritter
Polentafritter

 

Sprøde rosmarinfritter

Sprøde rosmarinfritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 2-4
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Skær kartoflerne i fritter.
  2. Kom dem i en gryde med vand og lad dem trække heri i 30 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl kartoflerne ind til vandet er helt klart.
  4. Bring kartoflerne i kog, sluk for varmen og lad herefter kartoflerne trække i 5 minutter.
  5. Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre med et rent viskestykke.
  6. Fordel kartoflerne på 2 bageplader med bagepapir og vend dem med rosmarin, salt og gærflager.
  7. Sæt pladerne i en 225 grander varm oven og bag dem i 25-30 min.
  8. Byt evt. om på pladerne halvvejs.
  9. Server de sprøde fritter med grillet hvidløgsdressing.

Vanløse Blues