Findes der noget mere tilfredstillende, end at sætte tænderne i en sprød pomfrit?
Du ved, sådan en der knaser på den helt rigtige måde?
Sprød uden på
Blød inden i
Saltet
Krydret
Perfekt!
Så vil du ikke gerne vide, hvordan du laver sådan en perfekt, sprød pomfrit?
… med pomfritter
Hver søndag fra 17-18 blev der svømmet baner i svømmehallen i Hirtshals.
Og fra 18.15 – 18.45 blev der spist pomfritter!
Med ketchup ..
OG
Remoulade ..
Blandet sammen!
Jeg ved godt det lyder …
Specielt?
Og måske ikke så appetitligt ..
Men sådan, så min søndagsrutine ud i flere år.
Den gang tilbage i tiden, hvor jeg boede i byen hvor, der er fisk i flagstængerne, mælkekasser på knallerterne, mændende går i flyverdragter og hvor træerne ikke er højere end husene.
Den gang var pomfritterne friturestegte og de blev spist som hovedret.
Idag bliver de bagt.
Ketchuppen ( … med remouladen ) er skiftet ud med en grillet hvidløgsdressing.
Men noget der aldrig bliver lavet om på er ..
at ..
de bliver spist som hovedret !!
Fordi har man overhovedet lyst til andet?
Når de bare er helt sprøde ..
Og helt perfekte?
Sprøde rosmarinfritter
Gode ting i livet kommer man desværre ikke nemt til.
Heller ikke en perfekt, sprød pomfrit.
Det gode og perfekte resultat kræver flere processer:
Skæres
Udblødes
Koges
Trække
Vendes
Bages
og så …
NYDES !!
Lige så omstændigt det lyder …
Lige så tilfredsstillet bliver du
Når du sætter tænderne i helt perfekte sprøde pomfritter.
Krydret, farvet og sprødhedsgaranti
Fritter er bare det perfekte tilbehør!
… eller
ja, hovedret for den sagsskyld, ikke?
Giv dine fritter variation og prøv en af disse:
Karry kartofler
Lilla sød kartoffel fritter
Polentafritter
- 1 kg. bagekartofler
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. rosmarin
- 2 spsk. gærflager
- Tilbehør:
- Grillet hvidløgsdressing
- Skær kartoflerne i fritter.
- Kom dem i en gryde med vand og lad dem trække heri i 30 minutter.
- Hæld vandet fra og skyl kartoflerne ind til vandet er helt klart.
- Bring kartoflerne i kog, sluk for varmen og lad herefter kartoflerne trække i 5 minutter.
- Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre med et rent viskestykke.
- Fordel kartoflerne på 2 bageplader med bagepapir og vend dem med rosmarin, salt og gærflager.
- Sæt pladerne i en 225 grander varm oven og bag dem i 25-30 min.
- Byt evt. om på pladerne halvvejs.
- Server de sprøde fritter med grillet hvidløgsdressing.

Bruger du ikke noget olie når de skal i ovnen?
Nix, det behøver du slet ikke for at de bliver dejligt sprøde.
Mind blowing, ikke?
Kan det samme gøres med rødbeder? 🙂
Uh godt spørgsmål!
Jeg har ikke selv prøvet, men jeg tænker, hvorfor ikke?
Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i et forsøg, ikke?
De blev desværre ikke særligt sprøde – men super smagfulde 🙂
Hmm det er mærkeligt …
Måske du havde for mange kartofler på bagepladen, måske temperaturen ikk var høj nok eller måske du ikke gav dem længe nok?
Jeg har lavet dem flere gange og de bliver knasende sprøde, hver eneste gang …
Er gærflagerne afgørende for resultatet eller kan de laves uden?
Nej ikke afgørende, men gode og lækre 😉