Vegansk Haydari – Tyrkisk feta dip

Bagte peberfrugter, hvidløg og persille er bare nogle af de ingredienser, der giver denne tyrkiske dip, lavet på vegansk feta, smag.

Haydari er navnet !!

Og har I aldrig mødt hinanden før.
Så lad mig hermed introducere dig for én af de lækreste dips, du kommer til at smage …

Vegansk Haydari - Tyrkisk feta dip

…. har du lavet dip, Inge?

Eller Maria.
.. altså mig, dette tilfælde!

Har du ikke set filmen “En Kort En lang” giver ovenstående på ingen måde mening.
Lad mig forklare det på en anden måde så ..

Jeg
ÆLSKER
dip!

Glem alt om saucer, sovs, glacé eller gastrik og hvad man ellers kan give det, man serverer til kartoflerne af fine titler.

Næ, jeg er nu mere en dip end sovs `kind of girl´ …

Kolde
Cremede
Krydrede ..

Dips med masser af urter, krydderier og måske også skjulte grøntsager.

Perfekte til at dyppe endnu flere grøntsager i
eller
chips for den sags skyld.
… som iøvrigt også kan være lavet af grøntsager ..

Okay, okay!
Inden jeg går helt amoka med alle mine grøntsager, kan jeg da for god ordens skyld lige tilføje, at man naturligvis også kan vælge de traditionelle chips lavet af kartofler og bruge dips til at andre ting, fx. deller eller brød.

Uanset hvad du vælger som dypper, så er dip ..
.. og meget af den !
bare en af de ting her i livet, man ikke skal gå ned på!

Kan vi ikke godt blive enige om det? 

Vegansk Haydaryi - Tyrkisk feta dip

Vegansk Haydari – Tyrkisk feta dip

Bagte peberfrugter
Godt med krydderier og krydderurter
og
en god fed feta – VEGANSK !!

Intens, cremet og piv hamrende lækker!

Vegansk Haydari brillierer med masser af smag og ganske få ingredienser.

De bagte peberfrugter og den veganske feta fra Violife er sammen med hvidløg, persille, citron, paprika og oregano alt der skal til for at lave den tyrkiske feta dip ..

… og hvis nu du lukker øjnene, ikke.
Så smager den veganske feta faktisk lidt af ged.
… og konsistensen? ULTRA cremet !!

Lige så få ingredienser den indeholder, lige så nem er den at lave.
Du skal nemlig bare komme alt ned i foodprocessor og så wrooom !!
Nu har du mødt Haydari.

Lad mig så introducere dig for hvad du kan servere den sammen med …

Vegansk Haydari - Tyrkisk feta dip

Vi skal gå hånd i hånd …

Nogle ting er bare som skabt for hinanden.
… aprospos vores snak igår om saltet karamel.

Baba ganoush
Perfekt Hummus
og haydari 

er den perfekte dip trio og nærmest skabt som tilbehør til dine Falafler

Så ha da lige det i mente når aftensmaden for weekenden skal planlægges!

Vegansk Haydari - Tyrkisk feta dip

Vegansk Haydari - Tyrkisk feta dip
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dip, tilbehør
Antal personer: 6-8 portioner
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g vegansk feta fra Violife
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. oregano
  • ¼ tsk. røget paprika
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Del peberfrugterne på langs, tag kernerne ud og placer dem på bagepladen med skindsiden op ad.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag peberfrugterne til skindet er sort, ca. 20-25 minutter.
  4. Kom de bagte peberfrugter i en frysepose og lad dem afkøle heri.
  5. Pil skindet af de bagte peberfrugter.
  6. Kom dem og de resterende ingredienser i en foodprocessor og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Anret haidary´en i en skål og pyntet med persille.
  9. Server den som dip til grøntsager og chips eller brug den som spread i sandwiches.
  10. Opbevar den i en lukket beholder i køleskaber, her holder den sig i 4-5 dage.