Veganske crabcakes med sriracha-lime mayo

En fiskefri fiskefrikadelle med fine fornemmelser …
Det beskriver meget godt denne veganske udgave af en crabcake.

Med smag og konsistens fra ingredienser du finder på den asiatiske hylde i supermarkedet.
Er denne lille krydrede sag overbevisende lækker.

Og mindre overbevisnede bliver den nu heller ikke, når den serveres med sriracha-lime mayo.
Jeg mener; mayo …

Ok?!

Veganske crabcakes

Man bliver hvad man spiser ..

Altså forhåbentligt ikke sådan bogstaveligt talt ..
Fordi isåfald kan jeg forvente at blive forvandet til en græskar, any day now …

Men!

Der er faktisk noget om snakken.
Fordi, ja nu bliver det teknisk ..
Nørdet, om man vil ..

Det der får fisken til at smage af fisk, er nemlig fra det den spiser.
Og hvad spiser en fisk?

… ok, hvis du ikke kunne gætte det, så lad mig her afsløre at det er ..

TANG!

Så skulle du savne smagen af fisk, kan det ganske simpelt løses ved at spise tang.
Men inden du begynder at gnave af de sorte ark man ruller sushi i, må jeg hellere lige tilføje at hvis du knuser arkene, kan du bruge det som krydderi i mange forskellige retter.

Eller …

Du kan bruge det i en fars og lave små veganske crabcakes.
Altså, sagt på dansk krabbefrikadeller!

Veganske crabcakes

Veganske crabcakes

Der med smag fra tang og en base af jackfruit kommer til både at smage og ligne en crabcake …(krabbedellen, du ved …) 

Tang og jackfruit?

Ja, det lyder måske som noget du kun kan skaffe nede hos den lokale kineser på hjørnet.
Og kun ham med det virkelig gode udvalg.

Men ham behøver du nu ikke besøge denne gang, for at kaste dig over opskriften.
Du skal faktisk bare frekventere din lokale føtex …
Der har de nemlig både tang og jackfruit stående på hylden.

SÅ, på den måde bliver det ikke så eksotisk at lave den ellers så eksotiske crabcake.
Det vil du snart finde ud af hvorfor …

De er nemlig ret så lækre skal jeg sige dig !!

Især, hvis du serverer dem med spicy sriracha-lime mayonnaise.
Mange ting bliver bare endnu bedre af at blive dyppet i mayo.

Du giver mig ret, ikke?

Pomfriterne er på ingen måde ikke alene her!
Nej, veganske crabcakes vil også gerne være en del af dem fest.

Veganske crabcakes

Overraskende ingredienser, med overraskende resultater

Fordi havde du måske gættet at en eksotisk frugt på dåse, et blomkål og vandet fra dine kikærter kunne forvandles til noget der minder forbavsende meget om pulled pork?
Hot wings?
En luftig og cremet chokomousse?

Men det er lige det de kan!
Kast dig over lækkerierne her og få nye og overraskende smagoplevelser!

Pulled jackfruit
Snaskede blomkåls hot wings 
Magisk chokomousse

Skal vi springe ud i det sammen?

Er du nysgerrig på den veganske livsstil?
Men mangler inspiration, viden og motivation til at komme igang?

Så er mit online forløb Vegansk for begyndere måske det der skal til for at få dig igang.

Her får du ikke bare 4 ugers komplet kostprogram, du får også en masse guide og støtte til hvordan du kommer igang og holder fast i dine nye livsstil.

Læs meget mere om forløbet og snup din plads lige her:

Vegansk for Begyndere

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Veganske crabcakes

Veganske crabcakes med sriracha-lime mayo
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 9 stk
Ingredienser
  • 1 dåse jackfruit i saltlage ( kan købes i bla. Føtex )
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • 1 spsk. vegansk mayonnaise
  • 1 spsk. gærflager
  • 2 tsk. knust noritang
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. sort peber
  • 1 - 1½ dl. kikærtemel
  • Sriracha-lime mayo
  • 1½ dl. vegansk mayonnaise
  • 1 lime, saft og fint revet skal heraf
  • 1-2 tsk. sriracha
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet fra jackfruit´en og damp den i en en gryde med dampindsats i 15 min.
  2. Kom den dampede jackfruit i en skål og mas det godt ud så det trævler.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser, udover melet - og rør det sammen.
  4. Rør melet i lidt adgangen til farsen er fast, klistret og sammenhængende.
  5. Lad farsen hvile i 15 min inde den formes.
  6. Rør alle ingredienserne til sriracha mayonnaisen sammen og smag den til med salt og peber.
  7. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og lad det smelte.
  8. Steg crabcakesene 4-5 minutter på begge side.
  9. Server de færdige crabcakes med sriracha mayonnaise og pynt dem evt. med lidt frisk koriander.