Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache

Saftig
Sød 
og 
Saglig 

Banan-Tahin kage …

Der ikke bare er uimodståelig lækker!
Men også både vegansk OG glutenfri.
Og tilmed super nem at lave.

Klar, parat, BAG !!

Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache

Giv mig et T …

… giv mig et A
… giv mig et H
… giv mig et I
… giv mig et N

Hvad siger det?

TAHIN !!!

Hjemme hos mig er der 3 ting, vi bare ikke må løbe tør for:

Kaffe
Oatly
og 
Tahin!

Ingen over, ingen under!
Alle på lige fod med hinanden.
Katastrofen vil være lige stor, uanset hvilken en, der – gud for byde det –  ikke skulle være mere tilbage af ..

Hvor meget tahin, jeg rent faktisk spiser, gik pludselig op for mig da jeg stod og lavede köfte og havde gang i en masse krydderiglas.

8 !!
For at være helt nøjagtig …
og ALLE sammen!
Incl. de dobbelt så mange glas, med de andre krydderier, der stadig stod inde i skabet ..

Ja, det er altså tomme tahin glas …
24 tomme tahinglas på 6 måneder !!
Hvis det i sig selv ikke lyder voldsomt.
Kan jeg fortælle, at det svarer til 2 om ugen ..

Når nu min kærlighed til tahin tydeligvis er … enorm? …
Kan det vel næppe komme som en overraskelse, at jeg også bruger det i kage …?

Vel? 

Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache

Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache

Med en konsistens, der både er saftig og svampet ..
En smag der er sød, dyb og krydret.

Og en chokolade ganache …
Så tyk, så cremet og så smørblød lækker, at den smelter i munden
Det er UMULIGT kun at holde sig til et stykke!

Ja, faktisk er den så god ..
.. har jeg hørt ..
fra pålidelige kagekilder !!
.. at den kan måle sig denne her, også kendt som KAGEN …

Hvis du har smagt den, VED du, at det faktisk siger en hel del.
Hvis ikke alt ..

Faktisk ..

Meget mere end dressing ..

Det er ikke første gang ..
.. og med garanti heller ikke sidste gang ..

At tahin finder vej til andet end dressingen på salaten.
Tahin er bare himmelsk, ok?

Hvis ikke kagen her er overbevisnede nok …
Kan disse 3 lækkerier måske gøre det?

Chokolade-Tahin Knasbarer
Sunde tahin cookies
Grøn smoothiebowl med spinat, tahin og friske figner

Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache

Glutenfri banan-tahin kage med chokolade ganache
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 8-12
Ingredienser
  • 4 bananer, ca. 320 g
  • 140 g æblemos
  • 80 g tahin
  • 40 g kokosolie, smeltet
  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 260 g glutenfrimel*
  • 100 g kokossukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk.vaniljepulver
  • 1 tsk. xanthangum
  • ½ tsk. salt
  • Chokolade ganache:
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 dåse kokosmælk, kun den fede del og ikke kold
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  2. Rør chiafrø sammen med vand og lad det trække i 10 min.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Mos bananerne og rør det sammen med æblemos, chianblandingen, tahin, kokosolie og æblecidereddike.
  5. Si de tørre ingredienser ned i det våde og vend det sammen.
  6. Smør en ø22 cm form med kokosolie eller beklæ den med bagepapir.
  7. Fordel dejen i formen og sæt den i ovnen.
  8. Bag kagen i 40 minutter eller til en tandstik kommer ren ud.
  9. Lad kage afkøle helt.
  10. Smelt chokoladen over et vandbad og vend det sammen med kokoscremen.
  11. Smør ganachen ud på kagen.
  12. Pynt evt. med kakaonibs og hindbær inden den serveres.
Tips
Jeg lavede en blanding af: 70 g havremel, 50 g rismel, 50 g sorghum mel, 50 g mandelmel, 20 g tapiokamel og 20 g kartoffelstivelse

Vanløse Blues